Saltar al contenido

Hur man använder gästläge på Chromecast

21 de junio de 2021
how to use guest mode on chromecast 4846940 1 603556e9c6104830ae9a33f41a61f366

För att casta till Chromecast från en enhet måste du vanligtvis ansluta till samma nätverk som Chromecast är på. Chromecast erbjuder dock ett gästläge som möjliggör en Wi-Fi och Bluetooth-fyr som dina gäster kan använda för att casta till den, även om de inte finns i ditt nätverk. Men hur fungerar Chromecast Guest-läge? I den här artikeln lär du dig hur du använder Chromecast Guest-läge och hur dina gäster kan ansluta till det.

Fördelarna med gästläge på Chromecast

Om du håller fest eller har många gäster över, är det sista du vill göra att dela ut ditt Wi-Fi-lösenord till alla som dyker upp. En mycket enklare och bekvämare lösning är att aktivera gästläge på din Chromecast så att gästerna kan strömma video eller musik när de vill. För gäster är det lika enkelt att göra detta som att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk eller para ihop med en Bluetooth-enhet. Din Chromecast erbjuder båda alternativen.

Så här ställer du in gästläge på Chromecast

För att ställa in gästläget på din Chromecast måste du installera Google Home-appen för antingen Android eller iOS. Du borde också redan ha konfigurerat din Chromecast-enhet för normal användning. När du har en fungerande Chromecast och Google Home installerad på din mobila enhet, använd följande steg för att ställa in gästläge på Chromecast.

 1. Se till att din telefon är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som din Chromecast. Starta sedan din Google Home app och hitta din Chromecast enhet.

 2. Tryck på din Chromecast enheten i listan för att öppna sidan och tryck på inställningar kugghjulsikonen i det övre högra hörnet.

 3. Bläddra ner och knacka Gästläge.

 4. Gästläge tryck på skjutreglaget till Aktivera gästläge.

 5. När denna skärm är aktiverad visas ett fyrsiffrigt PIN-nummer under Gästläge rubrik. Anteckna detta PN-nummer eftersom detta är PIN-numret du måste ge dina gäster så att de kan komma åt och casta till din Chromecast-enhet.

  Pin-nummerskärmarna för gästläge på mobil Chromecast-appen.

  Se till att du inte strömmar någonting när du aktiverar gästläge. Google Home kan bara hämta en PIN-kod om Chromecast-enheten inte används för närvarande.

Hur man ansluter till Chromecast som gäst

Det finns två sätt som dina gästers enhet kan ansluta till din Chromecast i gästläge. En är att ansluta till det unika Wi-Fi-nätverket som din Chromecast nu sänder. Den andra är att ansluta till den via Bluetooth. Endera metoden är transparent för användaren. Metoden för att ansluta Chromecast i gästläge förblir densamma. Låt dina gäster följa stegen nedan för att casta till din enhet.

 1. Tryck på på alla Chromecast-aktiverade enheter Kasta ikonen på videon. Om Cast-ikonen inte visas i videon, se till att gästläget har aktiverats på Chromecast-enheten. Försök sedan starta om den mobila enheten. Efter omstart ska Cast-ikonen visas på videon.

 2. Du kommer att se en Gjutna till popup-avisering med alla närliggande Chromecast-enheter. Knacka Enhet i närheten för att ansluta till din Chromecast som gäst.

 3. Enheten försöker synkronisera med enheten med en ljudsignal. I Casta till en enhet i närheten välj OK, ANSLUTA. Ljudsynkroniseringen fungerar bäst i ett mycket tyst rum där det inte finns något bakgrundsljud. För att öka chanserna för framgång, se till att du håller telefonen så nära Chromecast-enheten som möjligt.

 4. Om ljudsynkroniseringen inte fungerar visas en ny skärm där din gäst kan skriva in PIN för gästläge. Skriv in PIN-numret och tryck på ANSLUTA.

  Skärmbilder som visar hur gäster kan ansluta till Chromecast.

 5. Detta kommer att ansluta enheten till Chromecast i gästläge och kommer att kasta videon eller ljudet till det normalt.

Kan jag använda gästläge med Chromecast på ett hotell?

Många undrar om användning av gästläge med Chromecast skulle fungera när du bor på ett hotell. Tyvärr fungerar det inte. Även om din mobila enhet inte behöver vara i samma Wi-Fi-nätverk som Chromecast för att gästläget ska fungera, måste din Chromecast-enhet fortfarande kunna ansluta till internet. Eftersom de flesta hotell kräver att du använder en webbläsarbaserad inloggningssida för att ansluta till internet är det inte möjligt. Det finns dock några knep som du kan prova som fungerar för att ansluta en Chromecast till vissa hotell-Wi-Fi-nätverk. Om någon av dessa lösningar fungerar för dig för att få Chromecast ansluten till internet kan du använda gästläge för att ansluta till din Chromecast på ett hotell.