Saltar al contenido

Hur man använder Google Home för att spela YouTube-videor

19 de junio de 2021
google home laptop youtube 1000 ddd 7ec3da4c796b470990989fdaf58ff95b

Google äger YouTube, så du skulle tro att det borde vara enkelt att använda Google Home med YouTube. Google Home-enheten som du har bestämmer dock hur du kan komma åt och styra YouTube. Här är vad du behöver veta om att använda Google Home för att spela dina YouTube-videor. Google Home-enheter inkluderar standard Google Home, mini och max smarta högtalare, samt Google Home / Nest Hub och andra utvalda Google Home-aktiverade smarta högtalare och skärmar. Google Home smarta högtalare kan spela upp val från YouTube Music-tjänsten, men eftersom de inte har en skärm kan du inte titta på videon eller direkt spela upp ljud från YouTube-videor. Det finns dock en lösning. Med Bluetooth kan du titta på en YouTube-video på din telefon eller PC och lyssna på ljuddelen på en Google Home-smarthögtalare. Du kan också använda detta trick för att lyssna på YouTube-ljud på ett Google Home Hub / Nest eller kompatibel smart skärm om du vill titta på videodelen på din telefon eller PC. Du kan inte använda YouTube Cast-alternativet för att bara höra YouTube-ljud på en Google Home-smarthögtalare.

Spela YouTube-ljud på Google Home från en smartphone

Så här spelar du upp ljud från YouTube-videor på ett Google-hem från din smartphone.

 1. Öppna Google Home-appen och tryck på ikonen som representerar din Google Home Speaker.

 2. Tryck på på nästa skärm inställningar > Parade Bluetooth-enheter > Aktivera ihopparningsläge.

  Skärmbilder av Android- och Google Home-appen för att konfigurera Bluetooth-parning.

 3. Öppna Bluetooth på din telefon (i telefonens inställningar, inte Google Home-appen), kranen Tillgängliga enheter och välj din Google Home-enhet.

  Smartphone - Slå på Bluetooth - Välj Google Home Speaker

 4. När telefonen och Google Home-enheten är parade öppnar du YouTube på din smartphone för att spela något. Du kan titta på YouTube-videor på din smartphone medan musiken eller annat kompletterande ljud spelas upp på ditt Google-hem.

Spela YouTube-ljud från en dator på ett Google-hem

Du kan också spela YouTube-ljud från en dator eller bärbar dator på en Google Home-enhet på ett liknande sätt som från en smartphone.

 1. I din dator inställningar aktivera Bluetooth och välj sedan Lägg till Bluetooth eller annan enhet.

  Datorinställningar - Bluetooth och andra enheter

 2. Välj Blåtand från Lägg till en enhet dialog ruta.

  PC Lägg till Bluetooth-enhet

 3. Öppna Google Home-appen på din smartphone och tryck på din Google Home-enhet.

  Hur man anvander Google Home for att spela YouTube videor Välj enhet» class=»lazyload» id=»mntl-sc-block-image_1-0-45″ >

 4. Klicka på i Google Home-appen Enhetsinställningar > Parade Bluetooth-enheter > Aktivera ihopparningsläge.

  Google Home-appen - Enhetsinställningar - Para ihop Bluetooth-enheter - Aktivera ihopparning

 5. När Bluetooth-parningsläge är aktiverat i Google Home-appen ska Google Home-enheten visas på Lägg till en enhet på din dator. När du klickar på enhetens ikon startar parkopplingen / anslutningsprocessen mellan datorn och Google Home.

  Skärmdumpar på Android som visar hur man lägger till en enhet.

 6. När parkopplingen är bekräftad visas en uppmaning som säger «Anslutningen slutförd» eller «Din enhet är redo att gå!»

  Skärmdumpar på Android visar en framgångsrik Google Home-parning.

  Under ditt parade Google Home kan du se en bildtext som säger «Ansluten musik». Emellertid kommer allt ljud, inklusive YouTube-ljud, att spelas upp på den Bluetooth-parade Google Home-enheten från datorn.

 7. Din dator läggs till i Google Home-listan över Bluetooth-enheter. Om det finns flera parade enheter i listan markerar du Bluetooth-ikonen för din dator för att aktivera ljuduppspelning.

  Skärmdumpar på Android visar parade Bluetooth-enheter.

 8. Nu kan du titta på videodelen av YouTube på din dator och lyssna på ljudet på din Google Home-enhet. Om du vill lyssna på YouTube-ljud på din dator använder du bara Google Assistant för att säga «Google, stäng av Bluetooth».

  Ett Google-hem och en bärbar dator som använder YouTube.

Använda YouTube med Google Home / Nest Hub och smarta skärmar

Om du har en Google Home / Nest Hub eller annan Google-aktiverad smart display är YouTube en av de appar som du kan visa direkt på skärmen (ingen smartphone, PC eller TV) och lyssna på YouTube-ljud på enhetens inbyggda högtalare . Du kanske också kan använda Google Home med en Bluetooth-aktiverad högtalare för att lyssna på YouTube-ljud istället. Även om smarta skärmar från Lenovo klassificeras som Google Home-aktiverade enheter och kan spela upp ljud från externa Bluetooth-källor (smartphones / datorer), kan de inte fungera som en källa för att spela YouTube-ljud på en extern Bluetooth-högtalare. Gör följande för att använda ett Google Home / Nest Hub med en Bluetooth-högtalare:

 1. Slå på din Bluetooth-högtalare och aktivera parningsläge enligt dess instruktioner (vanligtvis en knapptryckning).

 2. Öppna Google Home-appen och tryck på din Hub eller en kompatibel skärm.

  Skärmbilder på Android av Home-appens tillgängliga enheter.

 3. Välj Enhetsinställningar > Standard musikhögtalare. Standardhögtalaren som visas i detta steg är din nuvarande Google Home-enhet, du kommer att ändra den till önskad Bluetooth-högtalare i nästa steg.

  Skärmdumpar på Android för att välja en standard musikhögtalare.

 4. Ändra din nuvarande Google Home-enhet till Koppla ihop Bluetooth-högtalare och fortsätt med skannings- och parningsprocessen.

  Skärmdumpar på Android av Google Home App väljer och parar Bluetooth-högtalare.

 5. När parningen är klar kan du använda röstkommandon eller pekskärmen på Google Home / Nest Hub eller kompatibel smart skärm för att styra YouTube-navigations- och kontrollfunktioner. Du kan titta på YouTube-videor på skärmen och lyssna på ljudet på din ihopparade Bluetooth-högtalare.

Använda Google Home för att spela YouTube-ljud och -video på utvalda TV-apparater

Du kan också använda Google Home med Chromecast för att visa YouTube på TV-apparater. Om du har en Chromecast eller en TV med inbyggd Chromecast som använder Google Assistant kan du be en Google Home-smarthögtalare eller Google Home Hub / Nest att spela YouTube på TV: n (både ljud och video spelas upp). Du kan också använda Google Assistant via Google Home för att styra vissa YouTube-navigeringsfunktioner för att välja videor och spela upp, pausa och återuppta dem.