Saltar al contenido

Hur man använder Google Home Påminnelser

28 de junio de 2021
how to use google home reminders 4590001 1 0eec7265c18d41df9e1d6bfe074b995d

Människor glömmer totalt tre saker varje dag. Det kan vara en födelsedag, glömma att betala räkningar eller sakna ett möte. Google Home-påminnelser kan hjälpa till. Google Home Hub har en skärm som många människor placerar i ett centralt rum i huset. Google Home Mini-enheter placeras vanligtvis i olika sovrum eller kontor. Google Home själv kan också hjälpa till att påminna dig om saker. Med Google Home-enheter i hela ditt hem finns det många sätt att få användbara påminnelser hela dagen.

Hur man ställer in påminnelser

Innan du kan använda påminnelser måste du se till att ditt Google-konto är anslutet till Google Home och aktivera personliga resultat. På grund av detta är det viktigt att du ställer in Voice Match och tillämpar matchningen på ditt specifika konto.

 1. Öppna Google Home-appen och tryck på Hem ikonen längst ner.

  Googles startsida

 2. Tryck på den enhet du vill konfigurera för Voice Match och tryck på kugghjulsikon i det övre högra hörnet för att ange enhetsinställningar.

 3. Bläddra ner till Voice Match inställningsområdet. Om du redan har konfigurerat röstmatchning bör du se Ta bort Voice Match. Tryck annars på Voice Match, tryck på Lägg tilloch följ instruktionerna så att enheten känner igen din röst och associerar den med ditt Google-konto.

  Skärmdump av Google Home-enhetsinställningar

 4. Nu när du pratar med den Google Home-enheten känner den igen din röst och associerar den med ditt eget Google-konto.

Du är nu redo att börja skapa påminnelser!

Tidsbaserade Google Home-påminnelser

Det enklaste sättet att använda Google Home Påminnelser är bara att be Google Home att påminna dig om att komma ihåg något på ett visst datum och tid.

Skärmdump av tidsbaserad påminnelse i Google Assistant

Formatet för detta röstkommando är som följer: Hej Google, påminna mig om

Formuleringen för datum och tid är mycket flexibel. Här är några exempel på korrekt formulerade tidsbaserade Google Home-påminnelser:

 • «Påminn mig att betala räkningarna i morgon kl. 18.00.»
 • «Påminn mig att ringa pappa imorgon vid middagstid.»
 • «Påminn mig om att delta i tekniska konferensen nästa tisdag kl. 15.00.»

Google Home möjliggör uttalanden om datum och tid för naturligt språk utan att ange exakt kalenderdatum. Om Google Home inte förstår hur du har angett ett datum eller en tid kan du pröva omformulera ditt röstkommando på ett annat sätt. Se till att du är så specifik som möjligt.

Platsbaserade påminnelser

En annan praktisk användning av Google Home-påminnelser är att be Google Home att påminna dig om att göra något när du kommer till en viss plats. Om du har märkt platser i Google Maps kan du referera till dessa platser i dina påminnelser.

Skärmdump av Google Maps-platser.

Eller så kan du referera till en allmän plats som «biblioteket» eller «Starbucks.» Hur påminner Google Home-enheter i ditt hus om något när du inte är hemma? Det är här integrationen med Google Assistant kommer in. Google Home skickar påminnelsen via Google Assistant-appen på din telefon.

Skärmdump av platsbaserade påminnelser

Här är några exempel på korrekt formulerade platsbaserade påminnelser:

 • «Påminn mig om att få lite mjölk i mataffären.»
 • «Påminn mig att prata med min chef när jag kommer till jobbet.»
 • «Påminn mig om att få posten när jag kommer hem.»
 • «Påminn mig att plocka upp stora förväntningar på biblioteket.»

När GPS på din telefon indikerar att du är på plats kommer Google att utfärda en påminnelse via Google Assistant-appen på din telefon. Att skicka kommandon till både Google Home och Google Assistant kan vara förvirrande. Starta ditt röstkommando med «Okej Google» när du befaller assistenten. När du befaller Google Home, starta det med «Hej Google».

Ställ in återkommande påminnelser

Ett av de mest användbara sätten att använda påminnelser är att ställa in återkommande påminnelser. Detta är utmärkt för de saker du måste komma ihåg att göra varje dag som du alltid tycks glömma.

Skärmdump av återkommande Google Home-påminnelser

Här är några exempel:

 • «Påminn mig om att gå till gymmet varje dag kl. 17.00.»
 • «Påminn mig att ta min medicin varje dag klockan 8.»
 • «Påminn mig att tvätta varje söndag vid middagstid.»
 • «Påminn mig om att göra mina räkningar den första dagen i varje månad kl. 18.00.»

Precis som med tidsbaserade påminnelser använder återkommande påminnelser ett naturligt språk. Så du kan säga «varje dag», «varje månad» och så vidare. Så länge ett specifikt återkommande datum och tid anges, fungerar det.

Granska påminnelser

Skärmdump av Google Home-påminnelser

När du får en påminnelse kommer Google Home att utföra följande åtgärder:

 • Alla enheter: Google Home säger: «Jag har en påminnelse om.»
 • Google Home Mini: LED-lampan blinkar och en vit lampa förblir tänd så att du vet att det finns en påminnelse som väntar på dig.
 • Google Home Hub: Det visar en helskärmsvarning med påminnelsedetaljer på den smarta skärmen.
 • Google Assistant: Om du inte är hemma får du ett Google Assistant-meddelande med påminnelsen.

När du vill höra påminnelsemeddelandet, säg bara något av följande uttalanden:

 • «Hej Google, vad händer?»
 • «Hej Google, vilka är mina meddelanden?»
 • «Hej Google, vad är mina påminnelser?»

Du kan också fråga om en specifik påminnelse. Formatet för att återkalla specifika påminnelser är: Hej Google, när är min påminnelse till

Så om du glömde när en födelsedagsfest är som du ställer in en påminnelse för men vill planera framåt så att du kan köpa en present, skulle du säga: Hej Google, när är min påminnelse att gå till Sarahs födelsedagsfest?

Google Home kommer att påminna dig när festen är.

Förväxla inte påminnelser och larm

Google Home-påminnelser är den perfekta lösningen för att komma ihåg specifika händelser eller uppgifter. Men de är inte avsedda att ersätta dagliga larm. Google Home kan sätta igång ett larmmeddelande när som helst och dygnet, så om du bara behöver något som ett väckarlarm, skulle du bara säga: Hej Google, ställ in ett larm för 6:30 morgon morgon.

Poängen med ett Google Home-meddelande är inte bara att få ett larm, det är så att du får informationen om påminnelsen som berättar vad du behöver göra. På rätt sätt är Google Home-påminnelser mycket användbara och kan förbättra ditt liv på många sätt.