Saltar al contenido

Hur man använder Spotify Web Player

20 de junio de 2021
GettyImages 842493834 5c701b45c9e77c0001ddce85

Om du vill minska antalet appar som du har installerat på din dator är det en bekväm lösning att använda Spotify Web Player i din webbläsare. Du kommer att märka väldigt få skillnader mellan webbspelaren och appen. Och om du gillar att streama gratis musik online fungerar webbspelaren även om du har ett gratis Spotify-konto. Spotify Web Player stöds av Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge och Opera.

Gå till Spotify Web Player

För att komma åt Spotify Web Player, starta din favoritwebbläsare och följ dessa steg:

 1. Gå till sidan Spotify Browse.

 2. Välj Logga in. Välj om du inte har ett Spotify-konto Bli Medlem och skapa ett nytt konto med antingen din e-postadress eller ditt Facebook-konto.

 3. Ange ditt användarnamn och lösenord och välj Logga in. Eller välj Logga in med Facebook.

Spotify Web Player Home

När du väl har loggat in på Spotifys webbspelare ser du att det är en enkel layout. Den vänstra rutan visar dina tillgängliga alternativ med de första fyra som du använder mest. Dessa är Sök, Hem, Ditt bibliotek och Nyligen spelade. Hemsidan ger en bred titt på alla huvudalternativ. Här hittar du:

 • Snabblänkar överst till Featured, Podcasts, Charts, Genres, New Releases och Discover.
 • Föreslagen musik baserat på din lyssningshistorik.
 • Din nyligen spelade musik.
 • «Mer som» -avsnitt med specifika artister relaterade till din musiksmak.
 • Temaförslag baserade på veckodagen eller speciella helgdagar.
 • Topplistor.
 • Rekommenderade podcasts.

Hemsidan är anpassad baserat på ditt lyssningsbeteende, så du kan se fler eller färre alternativ än ovan.

Spotify-sökning

Om du vet vad du letar efter väljer du det här alternativet. När du väl har gjort detta visas en textruta högst upp på skärmen. Ange din sökfras för att hitta den musik du vill ha. Detta kan vara ett artistnamn, titeln på en låt eller ett album, en spellista eller till och med en musikgenre. När du börjar skriva visas en lista med resultat. Välj ett resultat från listan för att börja lyssna.

Resultatsidan är kategoriserad i användbara avsnitt som artister, album, spellistor, podcaster, avsnitt och mer.

Ditt Spotify-bibliotek

Avsnittet Ditt bibliotek på Spotify Web Player visar en översikt över all musik du har lyssnat på eller sparat. Dessa är organiserade i spellistor, låtar, album, artister och podcasts, med snabblänkar högst upp.

En skärmdump av området Your Library i Spotify-webbläsaren.

Välj om du vill anpassa din egen spellista Ny spellista längst upp till höger på skärmen. Spotify rekommenderar musik baserat på din spellistans titel. Lägg till musik på skärmen Skapa spellista eller lägg bara till musik när du bläddrar i Spotify och lyssnar på musik.

Upptäck ny musik

Spotify är också en musikrekommendationstjänst, och det här alternativet ger ett utmärkt sätt att upptäcka ny musik. Resultaten du ser är förslag som Spotify tror att du kanske gillar. Dessa är baserade på olika faktorer, inklusive vilken typ av musik du har lyssnat på. Spår listas också om de för närvarande är populära och passar in i genrerna av musik du lyssnar på.

Streama musik med Spotify Web Player

Det finns många funktioner som ligger djupt in i webbappen. Dessa är nästan identiska med skrivbordsappen. För att hitta dessa, leta bara efter Mer-menyn (de tre punktikonerna) bredvid spellistor eller enskilda spår.

Skärmdump för att lyssna på musik i Spotify Web Player.

När du öppnar den här menyn för enskilda spår hittar du följande alternativ:

 • Starta radio: Startar en speciell Spotify Web Player-funktion och spelar upp låtar relaterade till artisten, spellistan eller låten du startade den från.
 • Spara i ditt bibliotek: Lagrar låten i ditt bibliotek för enkel åtkomst senare.
 • Lägg till i kö: Rader upp enskilda spår i den ordning du vill lyssna på dem.
 • Lägg till i spellista: Sparar snabbt spår i någon av dina spellistor.
 • Kopiera sånglänk: Delar spåret till vänner på sociala medier eller i ett e-postmeddelande.

Spela musik med hjälp av Spotify Web Player snabbtangenter

En sak du kan missa när du byter till Spotify Web Player är att många snabbtangenter som fungerade i skrivbordsappen inte fungerar i webbspelaren. Men genom att installera Spotify Web Player Hotkeys-tillägget kan du fortfarande styra låtuppspelning med ditt tangentbord med följande kontroller.

Snabbtangenter för Chrome Spotify Web Player snabbtangent:

 • Pausa eller spela: Alt+Flytta+P
 • Spela nästa spår: Alt+Flytta+.
 • Spela tidigare spår: Alt+Flytta+,
 • Spara spår: Alt+Flytta+F

Firefox Spotify Hotkeys-tilläggs snabbtangenter:

 • Pausa eller spela: Alt+Flytta+P
 • Spela nästa spår: Alt+Flytta+.
 • Spela tidigare spår: Alt+Flytta+,
 • Blanda: Alt+Flytta+F
 • Upprepa: Alt+Flytta+R
 • Spela album: Alt+Flytta+B

För att komma åt den här funktionen installerar du Chrome Spotify Web Player Hotkey-tillägget eller Spotify Hotkeys Firefox-tillägget.

Casta din musik till Chromecast-enheter

En av de största fördelarna med Spotify-klienten på skrivbordet är möjligheten att casta musik till din Chromecast eller andra enheter som du har aktiverat. Den goda nyheten är att du inte förlorar den här funktionen i Spotify Web Player.

Skärmdump av casting av musik från Spotify Web App

För att casta din musik:

 1. Välj enhetsikonen längst ned till höger i fönstret.
 2. Välj enhetsfamiljen du vill casta till (som Google Cast).
 3. Välj utmatningsenheten i ditt hem som du vill casta till.

Den enda förbehållet här är att du måste använda Spotify-appen på din stationära eller mobila enhet för att lägga till nya Cast-kompatibla enheter till ditt Spotify-konto.

Andra fördelar med Spotify Web Player

Om du inte är övertygad om att streaming av musik med Spotify Web Player inte påverkar din musikupplevelse, överväga alla de extra fördelarna som detta erbjuder.

 • Spotify på Chromebook: Om du äger en Chromebook ger Spotify Web Player dig tillgång till alla samma Spotify-funktioner som du kan förvänta dig av en fullfjädrad klient.
 • Webbläsartillägg: Om du söker efter webbläsartillägg efter Spotifyhittar du extra tillägg som utökar webbspelarens basfunktionalitet.
 • Portabla: Spotify Web Player är enhetsoberoende. Du kan komma åt ditt Spotify-konto från en webbläsare i en väns hus, i biblioteket eller från någon av dina mobila enheter.
 • Online widgets: Webbplatser bäddar nu in Spotify-spellistor direkt på sina sidor. Använd webbspelaren för att komma åt dessa spellistor istället för att öppna en ytterligare applikation.
 • Spara datorresurser: Spotify-klienten på skrivbordet startar vid start och använder systemresurser. Undvik röran och CPU-användningen genom att avinstallera skrivbordsklienten och istället använda webbspelaren.

Att lyssna på musik bör vara en problemfri upplevelse. Med de funktioner som Spotify Web Player erbjuder finns det verkligen ingen anledning att använda skrivbordsklienten.