Saltar al contenido

Hur man använder Uber-belöningar och hänvisningar

22 de junio de 2021
ledephoto 820c7f6e8d3747c396c4fae1032ac4b4

Ett sätt att hålla Uber-riderna nere är att använda Ubers belöningsprogram: Uber Rewards, Uber-referenskodssystemet och Uber VIP. Uber Rewards och appens hänvisningskodsystem är tillgängliga för alla Uber-förare så länge det finns i deras stad. Uber VIP är dock endast tillgängligt för förare som också är kunder hos vissa kreditkortsföretag. Lär dig vad varje belöningsprogram har att erbjuda, hur du registrerar dig för Uber Rewards och hur du använder Uber-hänvisningskoder. Instruktionerna i den här guiden innehåller steg för att registrera dig för Uber Rewards-programmet, samt hur man använder Uber-hänvisningskoder i Uber-mobilappen.

Uber-belöningar och Uber-poäng

Uber Rewards är ett lojalitetsprogram baserat på ett poängsystem. Uber Rewards-medlemmar tjänar poäng för varje dollar som spenderas på Uber-bilresor och Uber Eats-måltider. Uber ger en poäng för varje dollar som spenderas på åkattraktioner med UberPool och ExpressPool och för måltider som köps från Uber Eats. Medlemmar tjänar också dubbla poäng för dollar som spenderas på åkattraktioner från UberX, UberXL och Select. Medlemmar tjänar trippelpoäng för dollar som spenderas på åkattraktioner från svart och svart SUV. Uber Rewards-poäng kan lösas in i $ 5 Uber Cash-steg, var 500: e poäng. Varje $ 5 Uber Cash-belöning kan användas för att betala för Uber-rider eller Uber Eats-måltider. Uber Cash och Uber-krediter används omväxlande. Det här är samma kontantbonus som Uber belönar sina kunder. En gång kallad Uber-krediter ändrade Uber namnet på dessa bonusar till Uber Cash.

Uber Rewards medlemsnivåer

Det finns olika medlemsnivåer som Uber Rewards-medlemmar kan tjäna. Varje nivå har olika förmåner. Från lägsta till högsta inkluderar dessa nivåer blå, guld, platina och diamant. Om du har tjänat mindre än 500 poäng är du Blue-medlem. Blå medlemmar har inga andra förmåner förutom att tjäna poäng och lösa in poäng för $ 5 i Uber Cash. Guldmedlemmar har tjänat minst 500 poäng. Förmånerna inkluderar prioriterat tekniskt stöd från Uber och flexibla avbokningar, vilket ger dem rätt till återbetalning om de avbryter en resa och ombokar inom 15 minuter. Uber Rewards-medlemmar når Platinum-status när de tjänar 2500 poäng. Platina-statusmedlemmar får alla förmåner som Blue- och Gold-medlemmar får, plus prisskydd på UberX mellan de två destinationerna de rider mest och prioriterade flygplatsupphämtningar. Prisskydd ger skydd mot högre priser under hektiska timmar. Medlemmar på diamantnivå får alla ovanstående förmåner plus fyra extra förmåner efter att ha tjänat de 7 500 poäng som krävs för att bli medlem på diamantnivå. Fördelar med endast diamantnivå inkluderar premiumsupport, högt rankade drivrutiner, gratis uppgraderingar och gratis leverans av tre Uber Eats-måltider var sjätte månad. De kostnadsfria uppgraderingarna är överraskningsuppgraderingar av premium Uber-åkattraktioner (som Uber Black) när du reserverar en UberX-resa. Enligt Uber är Uber Rewards-programmet tillgängligt i alla amerikanska städer. Det bästa sättet att se till att den är tillgänglig i din stad är att öppna Uber-appen och se om det finns en inbjudan att gå med och väntar på dig. Den ska visas på huvudskärmen.

Hur du registrerar dig för Uber-belöningar

För att gå med i Uber Rewards-programmet:

 1. Öppna Uber-appen på din mobila enhet.

 2. Välj den på huvudskärmen Hamburgare meny ikonen i det övre vänstra hörnet på skärmen.

 3. Välj Uber-belöningar.

 4. En skärm med grundläggande information om belöningsprogrammet visas. Välj längst ned på den här skärmen Gå med gratis.

 5. Nästa skärm visar Uber Rewards-programvillkoren. Granska informationen och välj sedan Acceptera.

Vad är Uber-hänvisningar?

Att använda Uber-hänvisningskoder är ett sätt att tjäna rabatter på Uber-åkattraktioner genom att bjuda in dina vänner att registrera sig för Uber-appen. Varje Uber-användare får en speciell inbjudningskod som de kan dela med sina vänner. Om du delar din speciella inbjudningskod med en vän och den vän registrerar dig för Uber med din kod, belönar Uber båda med rabatter på Uber-åkattraktioner. Enligt appen får vänner som använder din kod för att registrera dig för Uber 2 $ rabatt på sina tre första åkattraktioner. Den person som delade sin kod får 5 $ rabatt på sin nästa åktur efter att den nyanmälta kompisen tog sin första Uber-åktur. Rabatter kan endast användas i ditt land och löper ut inom 60 dagar om de inte används.

Hur man använder Uber-hänvisningskoder

För att dra nytta av Uber-hänvisningskodrabatterna, öppna och dela din speciella inbjudningskod med dina vänner. Detta kan göras från Uber-mobilappen.

 1. Välj Hamburgare meny ikonen i det övre vänstra hörnet på huvudskärmen.

 2. Välj Gratis åkattraktioner.

 3. Din speciella inbjudningskod visas längst ner på skärmen i en vit textruta. Du kan dela din kod på ett av två sätt:

  • Välj Bjuda in vänner längst ned på skärmen och välj sedan en kontakt från listan att dela koden med.
  • Välj Dela med sig (de tre anslutna punkterna i textrutan för specialkod) och välj sedan ett av alternativen för meddelandeprogram. Det finns ett förinställt meddelande som innehåller din specialkod. Härifrån, skicka din kod som med något annat meddelande från din önskade app.

  Hur man använder Uber-hänvisningskoder i Uber-mobilappen på en Android-enhet.

Uber VIP: Ett speciellt belöningsprogram för vissa kreditkortsinnehavare

Uber VIP är ett exklusivt belöningsprogram för American Express-kortinnehavare. Uber VIP var tillgängligt för ett begränsat antal lojala Uber-kunder oavsett om de var Amex-kortinnehavare. I och med ökningen av Uber Rewards-programmet uteslutte Uber dock icke-Amex-kortinnehavare från att använda Uber VIP. Det finns inte många förmåner som följer med att vara Uber VIP-medlem. Ändå är de få förmånerna det användbara. De mindre, mindre kända förmånerna för att vara Uber VIP-medlem inkluderar endast att matchas med Uber-förare som har 4,8 stjärnor eller högre och med högkvalitativa bilar som drivs av Uber VIP-förare. Den största förmånen för Uber VIP är den årliga Uber Cash-bonusen på 200 USD som VIP-medlemmar får för att vara medlem med ett American Express Consumer Platinum-kort eller Centurion-kort. Enligt Uber är dessa kortinnehavare berättigade att vara Uber VIP-medlemmar och få en $ 200 Uber Cash (krediter) bonus. Bonusen är $ 200 i Uber-krediter, som betalas i månadssteg varje år som du är Amex-kortmedlem. Varje månad får Uber VIP-medlemmar $ 15 i Uber Cash. Detta Uber Cash delas ut varje månad, utom i december, när Uber VIP-medlemmar får en bonus på 20 $ utöver de 15 $ i Uber Cash som de normalt får. Uber Cash-belöningen på 200 USD kan användas på alla Uber-tjänster i USA. De månatliga belöningarna löper ut i slutet av varje månad om de inte används. Krediterna rullar inte över. Uber anser att Uber VIP-programmet och Uber Rewards-programmet är helt åtskilda från varandra. Så Uber-användare kan kräva belöningar från båda belöningsprogrammen.