Saltar al contenido

Hur man använder VLC för att titta på nästan vilken video som helst på Apple TV

17 de julio de 2021
Apple TV device VLC 5838445b3df78c6f6a9914c1

Apple TV är en utmärkt streamingunderhållningslösning, men den är begränsad i antalet mediaformat den kan spela. Det kan inte strömma innehåll från många mediaservrar eller material som görs tillgängliga i format som inte stöds. Det är de dåliga nyheterna; den goda nyheten är att det finns applikationer tillgängliga som kan spela dessa andra format, inklusive Plex, Infuse och VLC mediaspelare, vilket förklaras här.

Möt VLC

VLC har ett enastående rykte. Det har använts i stor utsträckning av datoranvändare på Mac-, Windows- och Linux-plattformar i flera år och har blivit ett viktigt verktyg för videouppspelning. Denna användbara programvara görs tillgänglig gratis av ideell organisation, VideoLAN, som utvecklar den. Det fantastiska med VLC är att det kan spela nästan allt du bryr dig om. VLC stöder dussintals video- och ljudformat. När du länkar applikationen till din Apple TV kan du titta på videoströmmar i flera format från flera källor, inklusive lokal uppspelning av nätverk, fjärruppspelning och uppspelning av nätverksströmning.

Uppspelning av lokalt nätverk

Lokal nätverksuppspelning är för fildelning i ett lokalt nätverk med Windows-nätverksresurser eller UPnP-filupptäckt. VLC får åtkomst till mediefiler i anslutna lokala kataloger. Om du har en i ditt nätverk hittar du dessa när du trycker på Lokalt nätverk flik. Var och en av dina lokala nätverksfildelningar visas på skärmen. Välj dem, välj den delning du vill spela, ange eventuella inloggningar som kan krävas och bläddra bland filerna där du vill. När du spelar media, sveper du nedåt på Apple TV Remote ger dig tillgång till spårval, uppspelningshastighet, medieinformation, ljudkontroller och möjligheten att ladda ner undertexter för media, om tillgängligt.

Fjärruppspelning

Du kanske bara vill spela upp filer i olika filformat som du har lagrat på din dator. Du kan spela nästan vad som helst du kan spela på din dator på din Apple TV.

  1. Välj för att använda den här funktionen Fjärruppspelning och markera sedan och välj Aktivera fjärruppspelning.

  2. Detta aktiverar VLC-fjärruppspelningsservern, som skapar och visar en lokal nätverksadress för Apple TV. (Oroa dig inte, den här adressen är endast tillgänglig för andra enheter i ditt nätverk).

  3. Nästa steg äger rum på alla datorer som också finns i ditt nätverk, där du öppnar en webbläsare och anger adressen VLC skapad i föregående steg, som syns på Apple TV-skärmen.

  4. Adressen öppnar VLC: s fjärruppspelningsfönster. Du kan nu dra och släppa filer i fönstret för att spela upp dem på Apple TV eller trycka på + -knappen högst upp till höger i fönstret för att välja dem med dialogrutan för filväljare (Finder på en Mac). Du kan också ange en URL för en viss videoström.

  5. Filen du väljer på din dator spelas nu upp på din Apple TV och cachelagras på din Apple TV tills systemet därefter behöver använda det utrymmet för annat innehåll.

Du kan också välja media som hålls på en mobil enhet med hjälp av + eller ange en URL.

Uppspelning av nätverksströmning

Network Streaming Playback hanterar nästan alla strömmande media du har den exakta webbadressen till. Utmaningen är att känna till den exakta webbadressen, vilket inte är den vanliga webbadressen du är van vid. För att hitta den exakta URL: en måste du leta efter en komplex URL med ett mediefil-suffix som du kan identifiera när du tittar igenom källkoden på sidan som innehåller strömmen. När du har rätt URL, ange den i rutan Network Stream för att strömma den till Apple TV. VLC upprätthåller en lista över alla tidigare webbadresser som du har öppnat här, samt alla de du tidigare har öppnat med fjärruppspelning. Några andra användbara funktioner i appen inkluderar kapaciteten att öka uppspelningshastigheten och integrationen med OpenSubtitles.org, där du kan ladda ner undertexter för många filmer på många språk när och när du behöver dem. Om du har stora mängder innehåll på äldre mediaservrar kommer VLC sannolikt att bli en viktig app för dig.