Saltar al contenido

Hur man befriar de gudomliga djuren i Zelda: BOTW

17 de julio de 2021
title 0680979571c34ffb916a86d10d218518

I Legend of Zelda: Breath of the Wild måste du frigöra de gudomliga djuren för att besegra Calamity Ganon. Följ den här guiden för att släppa de gudomliga djuren i varje område i Hyrule.

Att få uppdraget

För att få Free the Divine Beasts-uppdraget måste du prata med Impa i byn Kakariko som en del av huvuduppdraget. Denna uppdrag tilldelas tillsammans med några andra som du också kan göra. När du väl har fått strävan att befria de gudomliga djuren kan du göra det i vilken ordning du vill. Det finns fyra gudomliga djur, var och en i olika områden i Hyrule. Nedan följer hur man frigör var och en från det enklaste till det svåraste.

Divine Beast Vah Ruta i Zoras domän

För att börja, vill du ta dig till Zoras domän i Lanayru. Du borde kunna se Lanaryu-tornet om du åker norrut från byn Kakariko. Därifrån borde du träffa Gruve, en av Zora. Han kommer att rikta dig mot Sidon, som ligger på bron nedanför tornet nära Soh Kofi-helgedomen. Gå ner och prata med honom för att få din strävan att gå till Zoras domän. Tillsammans med Sidon reser du längs en väg med många monster, så var noga med att vara beredd och fylld med mat. Sidon säger att många fiender använder elektriska attacker på vägen; han kommer att förse dig med en elektroelixir.

Nå Zoras domän

Sidon guidar dig längs en väg för att nå Zoras domän. Se till att du har massor av elbeständiga rätter eller elektroelixirer eftersom du kommer att kämpa med många elektriska fiender längs denna väg. I slutet av leden, innan du kommer till Zora’s Domain, måste du slåss mot en Lightning Wizzrobe. Då kan du fortsätta på din strävan.

Gratis Vah Ruta

Efter att ha pratat med Zora King Dorephan måste du hitta Muzu och samla 20 chockpilar. Du får också en ny Zora-rustning som hjälper dig i denna terräng. Följ stegen nedan för att frigöra Vah Ruta.

 1. Ta på dig Zora-rustningen. Under tronområdet, prata med Muzu och Sidon. Toppmötet i Ploymus Mountain är markerat på din karta. Du kan simma upp vattenfall för att komma dit. Leta efter chockpilar längs vägen eller genom att samla dem tidigare och komma till Zoras domän.

 2. På toppen av berget ser du Lynel. Du måste smyga dig förbi Lynel för att fortsätta. När du har fått dina 20 pilar kan du gå till toppen av kullen bredvid öppningen där Lynel är och glida ner för att hitta Sidon vid East Reservoir Lake.

 3. När du är redo tar Sidon dig upp till det gudomliga odjuret. Du måste komma nära ett vattenfall där du kan skjuta på en rosa glödande klot. Först måste du förstöra isblocken som Vah Ruta kastar mot dig. Du kan göra detta med din Sheikah Slate. När du har kommit nära en rosa klot, skjut på det, så kommer du in i det när du har träffat dem alla.

Vah Ruta Dungeon

Inuti Vah Ruta måste du aktivera sex olika terminaler.

 1. Den första terminalen är under vattnet. Du borde se ett redskap och en vev. Använd Magnesis på veven för att komma till terminalen och aktivera den.

  med magnesis för att vrida vevet

 2. Du hittar nästa terminal till vänster om ingången. Slåss mot varelsen som blockerar staplarna och höj sedan grinden med Cryonis.

 3. Hitta nu hjulen med den hällande fontänen på nästa våning. Använd Cryonis för att ansluta det här vattnet när terminalen är nära botten så att du kan komma åt det.

  plugg vatten

 4. Gå upp till nästa nivå och stå nära det mycket större hjulet. Flytta Divine Beast’s bagageutrymme, så vattnet flyttar detta hjul. Du ser en kula i ratten. Använd Stasis när den träffar blocket för att öppna terminalen. Aktivera det snabbt innan Stasis tar slut.

 5. Hoppa nu ner till lägre nivå och lås upp vattnet från sista växeln. Använd kanterna på båda rörliga hjulen för att klättra upp till nästa nivå. Aktivera sedan vattenfallet i närheten för att ge enklare tillgång till denna våning. Sänk Divine Beast’s bagageutrymme så att du kan gå till slutet. Gör det och lyft sedan upp det igen. Följ plattformen när den roterar så att du når terminalen i slutet av bagageutrymmet.

 6. Gå tillbaka till det gudomliga odjurets huvud, så ser du ett hål; hoppa in i den. Du borde se den sista terminalen inkapslad i eld. På väggen ser du en vev. Du kan använda Magnesis på veven för att öppna taket; sedan kan du flytta bagageutrymmet för att släcka elden.

  Släcka elden för att komma till terminalen

  Nu kan du gå tillbaka till botten, där den största jätteterminalen är. Men du måste nu besegra Waterblight Ganon för att fortsätta. När du har besegrat honom kan du prata med Dorephan för att avsluta uppdraget.

Divine Beast Vah Rudania i Death Mountain

Starta din strävan i Goron City och prata med Goron Boss Bludo. Lämna Goron City för att gå mot gruvorna, så hittar du Drak. Prata med honom så berättar han om Yunobo, som är instängd i ett valv i Darunia Lake. Så här hjälper du honom och befriar Vah Rudania.

 1. För att komma till den här platsen måste du använda gejsrarna på öarna för att driva dig upp och sedan paraglida över sjön. Så småningom bör du se en kanon som du kan ladda med en bomb och skjuta mot valvet, vilket frigör Yunobo. När du är fri, prata med honom och prata sedan med Bludo.

  Pratar med bludo

 2. Nu skickas du för att prata med Yunobo igen nära Eldin Bridge. När du har besegrat varelserna som attackerar honom måste du använda Yunobo som en kanonkula för att sänka bron. Använd en bomb i kanonen för att göra detta.

  yunobo

 3. Divine Beast Rudania kommer nu att visas och skicka ut strålkastare. Om du blir upptäckt under dessa kommer han att kasta eldbomber ner på dig. Så var försiktig här. När du ser kanoner längs vägen, använd Yunobo och skjut honom mot Rudania. När han väl återvänder in i vulkanen kan Link gå in.

  vah rudania

Vah Rudania Dungeon

Även om det blir väldigt mörkt när du går in, hittar du en fackla inuti ett närliggande bröst. Tänd den med elden nära ingången.

 1. Bredvid kistorna ska du se en hög fackla som du kan tända för att öppna dörren där. I nästa rum bör du förstöra de fyra ögonen för att avslöja kistor. Bredvid dem finns en annan dörr som du kan öppna med din fackla. Här hittar du Guardian Stone och får kartan över Rudania. Du måste använda den här kartan för att manipulera Divine Beasts layout för att hitta och aktivera alla terminaler.

 2. Det finns två terminaler nära Rudanias bakben, en nära svansen, en nära där du nu är på väggen till höger och en på toppen. När du har aktiverat alla fem terminalerna kan du gå till taket till huvudkontrollterminalen.

  Rudania terminal

 3. Här måste du besegra Fireblight Ganon. Efter striden kan du gå tillbaka till Goron City och prata med Bludo för att slutföra uppdraget.

Divine Beast Vah Medoh i Hebrabergen

För att starta detta uppdrag vill du prata med Kaneli i Rito Village. Han kommer att berätta om Teba, som försöker stoppa det gudomliga odjurets attacker mot byn. Du hittar honom vid foten av Hebrabergen. Så här hittar du Teba och gratis Vah Medoh.

 1. För att komma dit, gå till Revalis landning så kan du paraglida till botten. Nu vill du följa vägen framåt för att komma till Flight Range där Teba är.

  Teba

 2. När han pratar med honom i byggnaden vill han testa dig innan du låter dig hjälpa till. Du måste använda din båge för att träffa fem mål på tre minuter. Använd din skärmflygare för att flyga runt till varje mål.

 3. Nu kommer du att kunna bekämpa det gudomliga odjuret. Det finns fyra kanoner du behöver ta ut. Du måste använda bombpilarna som Teba gav dig. Slå var och en med två bombpilar för att förstöra dem.

Vah Medoh Dungeon

Inuti det gudomliga odjuret måste du aktivera alla terminaler.

 1. Först vill du komma till den motsatta änden av Medoh för att få vägledningsstenen. När du väl kommer dit får du kartan över det gudomliga odjuret som du kan använda för att kontrollera det.

  karta över vah medoh

 2. Du kan luta det gudomliga odjuret för att komma in i vingarna där terminalerna finns. Gå först till stenplattformarna du brukade korsa framåt och luta åt höger och hoppa till botten. Gå ut och gå in på remskivan och slå ögat mitt emot dig med en pil för att glida på andra sidan. Gå in och aktivera terminalerna där. Gör detsamma för vänster vinge. När du väl har aktiverat dessa kan du använda huvudterminalen på Medohs tak.

 3. Du kan komma upp på taket genom att göra Medoh platt en gång till och använda fläktarna för att lyfta dig. Nu kan du aktivera huvudterminalen och du måste nu slåss mot Windblight Ganon.

Divine Beast Vah Naboris i Gerudoöknen

Innan du kan börja detta uppdrag måste du få tillgång till Gerudo Town eftersom inga män får komma in. Prata med Benja och gå sedan till Kara Kara Bazaar och hitta värdshuset. Ovanpå det ser du en kvinna, pratar med henne och komplimangerar hennes outfit. Då kan du köpa den för 600 rupier. Byt nu till det, så kommer du att kunna komma in i Gerudo Town. Följ dessa steg för att befria Vah Naboris.

 1. I staden, prata med Riju i centrum. Hon kommer att berätta om Thunder Helm, som Yiga Clan stal. Tala nu med vaktkaptenen på gården. Se till att hålla din förklädnad på i Gerudo.

  Pratar med riju

 2. Nu vill du åka till Karusa Canyon. Lämna Gerudo stad och åk norrut. När du kommer in i ravinen, var försiktig med stenblock som kan falla runt dig. Du måste slåss mot några Yiga Clan-medlemmar på väg upp.

 3. När du väl har kommit till gömstället måste du använda en fackla för att tända banners runt dig. En av dessa kommer att avslöja din väg framåt. Du hittar en cell med den förlorade vakt Barta, som fastnade av Yiga.

 4. När du går vidare vill du använda bananerna du hittar runt detta område för att smyga förbi vakterna här. Hitta och använd stegar för att klättra upp till nästa nivå. Vid ett tillfälle kommer du till en dörr och lyfter den med Magnesis. Efter detta måste du slåss mot mästare Kohga.

 5. Därefter hittar du Thunder Helm. Återvänd till Gerudo Town (i förklädnad) för att ge den till Riju. Hon ber dig att träffa henne vid södra utposten för att ta itu med det gudomliga odjuret.

 6. När du väl träffat henne där, ger hon dig 20 bombpilar att använda. Använd sandtätningar när du bor nära Riju. Hon kommer att skydda dig från det gudomliga odjurets attacker. När du kommer nära det gudomliga odjuret, skjut bombpilar på dess lila fot. Efter att ha träffat alla fyra kan du komma in i Vah Naboris.

Vah Naboris Dungeon

Precis som de andra gudomliga djuren måste du aktivera alla terminaler här.

 1. För att få vägledningsstenen, gå uppför sluttningen och fortsätt till bakväggen och flytta uppför backen till höger. När du har fått kartan kan du flytta delar av cylindern för att komma till varje terminal. Om du tittar runt i rummet märker du lådor och cirklar. När du flyttar cylindern kommer några av hålen att avslöja rum. Du kan stå på lådorna för att fungera som plattformar för att flytta dig uppåt.

  Vah Naboris fängelsehåla

 2. För att komma till nästa terminal måste du använda ramperna du ser runt i rummet. Flytta cylindrarna medan du står på dem tills de bildar en plattform och du kan hoppa över till terminalen.

 3. Nu ser du en grön remsa på ena sidan av varje del av cylindern. Flytta delarna tills dessa står i linje för att flytta hjulet längst bort i rummet. Gå in i indraget och du kommer upp till en öppning som går ut på det gudomliga odjuret.

 4. Flytta nivån i mitten av de gröna linjerna tills den blå elen på båda sidor är uppradad mot dem. En plattform kommer att komma ner. Om du går vidare tar det dig till en terminal.

 5. Gå nu tillbaka till mittrummet och flytta ramperna tills du kan komma upp till nästa nivå. Justera sedan om de gröna linjerna. På denna nivå, använd magnesis för att flytta spakarna i rätt läge för att flytta en av armarna uppåt. Du vill gå på en plattform när armen rör sig uppåt för att komma upp. I det här rummet ska du se en blå plattform som tar dig in i nästa. Klättra upp till sidobalkongen för att använda spaken för att flytta den nedan. Hoppa sedan ner och gå igenom öppningen med den rörliga plattformen till nästa rum. Gå ner på plattformen med monster på och döda den. Titta sedan åt sidan och slå ögat på väggen med en pil. Det kommer att förstöra hela varelsen, och du kan komma åt terminalen ovan.

 6. I dessa två rum måste du hitta två klot och dra dem med magnesis så att du kan placera dem i piedestaler framför grinden och blockera den sista terminalen i huvudrummet. Efter detta kan du använda huvudkontrollterminalen i huvudcylinderrummet och du måste besegra Thunderblight Ganon.