Saltar al contenido

Hur man blockerar och avblockerar kontakter i Alexa

20 de junio de 2021
GettyImages 956501510 5c535ffa46e0fb00013a1b8d

Vad du ska veta

 • Blockera alla kontakter: Kontakter > tryck ditt namn > Tillåt inlämning (sväng av).
 • Blockera en specifik kontakt: Kontakter > tryck tre prickar > Blockera kontakteroch välj sedan kontakter till blockera.
 • Avblockera kontakter: Kontakter > tryck tre prickar > Blockera kontakteroch tryck sedan på Avblockera för att avblockera en kontakt.

Alexa kan vara ett praktiskt sätt att ringa vänner och familj när du har händerna fulla, men du kanske vill begränsa dina samtal till en liten handfull människor. Så här blockerar du kontakter på Alexa och avblockerar dem senare.

Alexa och röstsamtal

Alexa: s röst- och videosamtal, kallat Alexa Communicate, har några delar som det är viktigt att veta om: Detta gäller endast personer som använder Alexa Communicate. Du kommer inte att kunna blockera människor från att ringa till din smartphone eller andra enheter via den här appen.

 • Du måste gå med på att låta Alexa-appen komma åt och ladda upp dina kontakter från din smartphone.
 • Du kan lägga till kontakter individuellt istället, och du kanske vill överväga det för vänner som har bett om att deras integritet ska respekteras.
 • Du kan inte kontaktas av främlingar via Alexa Communicate; verktyget fungerar bara med kontakter du redan har och med en telefon och en Alexa-enhet som delar ett Wi-Fi-nätverk.
 • Alexa Communicate kan endast användas mellan Alexa-aktiverade Amazon Echo-enheter, som har anslutits till en smartphone som har Alexa-appen installerad. Dina vänner kommer inte att kunna ringa ditt Echo från sina telefoner, såvida de inte har Alexa-appen installerad och du har aktiverat dem att Drop-In.

Drop-In är inte aktiverat på alla enheter och videosamtal ingår inte i Drop-In.

Ställ in Alexa för att blockera alla kontakter från att använda Drop-in

Om du inte vill att Drop-In alls ska vara aktiverat kan du stänga av det med några få kranar. Den här menyn låter dig också aktivera skicka SMS och aktivera eller inaktivera nummerpresentation för personer som ringer till dig.

 1. Öppna Alexa-appen och tryck sedan på Kontakter.

 2. Tryck på ditt namn högst upp.

 3. Tryck på på under menyn Tillåt Drop-In vippströmbrytare för att stänga av den.

 4. Det är allt!

Hur man blockerar endast specifika kontakter på Alexa

I andra fall kanske du vill sluta höra från personen helt. Detta görs via Kontakter-menyn. Detta gäller bara personer som har Alexa-appen, en Alexa-aktiverad enhet och Alexa Communicate aktiverad, så även om du kanske ser dina kontakter på kontaktsidan ser du dem inte under menyn Blockera kontakter.

 1. Öppna Alexa-appens meny och tryck på Kontakter.

 2. Tryck på tre prickar ikonen längst upp till höger och tryck sedan på Blockera kontakter. Detta visar kontakter som du kan hålla från att nå ut till dig.

  Alexa Blockera kontakter i appen

 3. Knacka Blockera och personen kommer att blockeras.

 4. Om du ändrar dig kan du helt enkelt återgå till samma meny. Din kontakt kommer fortfarande att vara där, tryck bara på Avblockera.