Saltar al contenido

Hur man Chromecast från Mac

19 de junio de 2021
how to chromecast from mac 4173974 daf247535d43409c80e7d9387aa80b4b

Vad du ska veta

 • Öppna videon du vill casta i Chrome. Gå till Visa> Casta i toppmenyn. Välj den enhet du vill casta till.
 • Använd alternativet Fjärrskärm för att endast casta helskärm på TV: n.
 • Under gjutning har du en volymreglage och Spela, Paus, Framoch Tillbaka knapparna på skärmen.

Den här artikeln förklarar hur man Chromecast från Mac till valfri TV eller bildskärm. För att casta från din Mac behöver du en Chromecast- eller Chromecast Ultra-enhet, en TV med HDMI-ingång, Wi-Fi-åtkomst, en Mac som kör OS X 10.9 (Mavericks) eller senare och den senaste versionen av Chrome.

Hur man Chromecast från Mac

Innan du börjar, se till att du redan har konfigurerat din Chromecast. Följ sedan dessa instruktioner för att börja använda den med din Mac-dator.

 1. Öppna Chrome. Låt oss för närvarande anta att du vill fastna i Amazon Prime härliga Den underbara fru Maisel innan säsong 2 debuterar. Bra val!

 2. Bläddra till fönstret du vill casta. Kom ihåg att nästan allt du kan göra i ett Chrome-fönster kan du casta: video, bildspel, presentationer, musik, webbappar och mycket mer.

  Välj Amazon Prime Video-sidan för The Marvelous Mrs. Maisel

 3. Välj Kasta från menyraden Se meny.

  Cast ... -menyn i macOS Chrome webbläsare, i Visa-menyn

 4. Välj vilken av dina anslutna Google-enheter du vill casta till. Exemplet visar tre anslutna enheter: Sovrum Chromecast, The Living Room TV och Orange Mini. Låt oss kasta till Vardagsrums-TV: n.

  Skärmdump av sovrummet Chromecast-alternativ i Cast till menyn i Chrome

 5. Välj Fjärrskärm till casta helskärm endast till din TV.

  Volymjustering och skärmval i Cast-fönstret

  Justera sedan volymreglage i samma fönster. Observera att den här volymkontrollen är separat från din TV: s volym. Du kan behöva justera både spelarens volym och din TV för att få bästa ljudnivå. Se hur fliken som gjuts nu visar en blå skärmikon? Detta är användbart för att hålla reda på vilken flik som gjuts om du har många flikar öppna.

 6. Styr uppspelning av vad du än castar från din Mac-skärm med hjälp av Spela, Paus, Framoch Tillbaka knapparna på skärmen.

  Uppspelningskontroller på din Macs skärm när du castar till en TV.

 7. När du är klar med att titta, visa, dela, vad som helst, klicka SLUTA för att släppa Chromecast.

  Stoppknapp när Chromecasting är klar från din Mac

 8. Det är verkligen allt som finns i det.

Behöver jag installera ett tillägg från Chrome Store?

Nej. Möjligheten att casta utan tillägg har byggts in i Chrome för Mac sedan augusti 2016. Så om du har uppdaterat Chrome när som helst under de senaste åren bör Chrome hantera gjutning precis som vi har beskrivit här.

Vad kan jag göra om videouppspelning inte är idealisk?

För bästa resultat, stäng alla öppna flikar, särskilt om de gör någon streaming. Du kan också överväga att stänga inaktiva appar på din Mac. Ju färre saker din Mac-processor behöver distrahera den, desto mer energi kan den lägga i att göra ditt gjutna innehåll smörjigt.

En snabb anmärkning om prestanda

Så länge du kör Mac OS X 10.9 borde du kunna casta nästan vad som helst Chrome kan visa. Din videostreaming-upplevelse är en processorintensiv upplevelse och kvaliteten kommer att vara beroende på ålder och prestanda för din Mac. Trådlöst nätverk och internettrafik kan vara en bidragande faktor. Googles vägledning om minimikrav på system är korrekt. Till och med en MacBook Air från 2011 bör kunna casta streamingvideo utan hicka. Casting från en sen 13-tums MacBook Core 2 Duo 2008 med max-ut RAM, vi fann att MacBook kämpade för att skicka video av en acceptabel kvalitet. Till och med skala tillbaka Prime Videos videokvalitet till Bra knappt utjämnade de relativt blygsamma rörelsebehandlingskraven i vår testvideo, vilket ger bildkvalitet som i bästa fall bara var acceptabel. Net-net, var uppmärksam på Googles systemkrav och du borde vara bra att gå. Även om du redan kör en Apple TV, Roku eller en av Amazons Fire TV-enheter är det ett billigt sätt att dela innehåll från din Mac snabbt och enkelt att lägga till en Chromecast.