Saltar al contenido

Hur man får ett kommandoblock i Minecraft

26 de junio de 2021
Screenshot1 f29e8bbf15314c1a939cc8418d04b259

Minecraft verkar som ett spel med nästan oändliga möjligheter, och du öppnar ännu fler av dem med Command Blocks. Lär dig när och hur du kan skaffa dig dessa praktiska små saker och vad de kan göra för dina kreativa världar.

Hur man får ett kommandoblock

Kommandoblock kan inte skapas eller hittas på vanligt sätt i Minecraft. De hittas endast med hjälp av Cheat-kommandon och används därför endast i anpassade, kreativa världar. Så här lägger du till en i ditt lager:

  1. Fusk är aktiverade som standard i en kreativ värld. För att se till att de är aktiverade, titta på informationen på sidan Välj värld innan du går med i en värld. Du ser ordet «fusk» om de är aktiverade. Överlevnadsvärldar har fusk inaktiverade. Kommandoblock är endast tillgängliga i Creative Worlds.

  2. Se till att du har ledigt utrymme i ditt lager. Fusk kommer bara att göra att kommandoblocken visas om du har ledigt utrymme i ditt lager för det.

  3. Öppna chattfönstret med antingen chattknappen eller kommandoknappen.

  4. Om du trycker på Chatt knapp, skriv följande kommando: / ge command_block

    type = «code»> Om du öppnade dialogrutan med kommandotangenten kommer snedstrecket i början att matas in automatiskt.

  5. Kommandoblocken kommer att visas på den första lediga platsen i ditt lager.

Vad kan ett kommandoblock göra?

I huvudsak kan Command Block utlösa ett praktiskt taget obegränsat antal saker i Minecraft. När blocket har placerats och drivs med Redstone Circuits, tryck på knappen Använd artikel när du vetter mot blocket för att öppna en ny dialogruta. Du kommer då att kunna ange ett nytt kommando som utlöses varje gång Command Block aktiveras. Eftersom Command Blocks är fusk, låter de dig utlösa alla typer av kommandon oåtkomliga genom normalt spel.

När kommandoblocket är placerat måste du ställa in något sätt för att aktivera det, vare sig det är en tryckplatta, spak eller omkopplare. Varje gång den utlöses kommer den att utföra vilket kommando du lagt till i kommandoblocken. När du har börjat träna och få tag på hur du använder kommandoblock kan du aktivera ett kommandoblock för att driva andra anslutna kommandoblock och därmed starta kedjereaktioner för alla slags invecklade system. Ha så kul!