Saltar al contenido

Hur man får mästarsvärdet i Zelda: Breath of the Wild

1 de agosto de 2021
001 how to get the master sword in zelda breath of the wild c6ebc8301abb4c56a8ed28b3a0390398

Processen att uppnå Master Sword i The Legend of Zelda: Breath of the World för Nintendo Switch skiljer sig helt från andra Zelda -spel, eftersom du enkelt kan slutföra spelet utan att någonsin hitta det. Använd den här guiden för att hitta det legendariska ”svärdet som tätar mörkret” och få ett kraftfullt vapen som inte går sönder.

Var hittar man mästarsvärdet

Master Sword ligger i mitten av The Lost Woods och skyddas av Great Deku Tree – en gammal allierad till Link’s.

För att få Master Sword måste du framgångsrikt navigera i The Lost Woods labyrintliknande vägar och ha 13 fulla hjärtbehållare. Att försöka dra svärdet från dess piedestal kommer långsamt att tömma Link’s livskraft, så det krävs minst 13 fulla hjärtbehållare för att överleva rättegången framgångsrikt. Tillfälliga hjärtan från mat och andra power-ups räknas inte. Det betyder att du måste tjäna hjärtbehållare genom att besegra gudomliga odjur och/eller handla med Spirit Orbs som du får genom att slutföra de många helgedomar som finns utspridda kring Hyrule.

Den goda nyheten är att även om du inte har 13 hjärtbehållare kan du fortfarande nå Master Sword och snabbt resa till det senare när du har samlat ihop tillräckligt. Link börjar spelet med tre hjärtan, vilket innebär att du måste tjäna ytterligare 10 för att få Master Sword. Du kan byta 4 Spirit Orbs mot en hjärtbehållare och få fyra hjärtbehållare genom att besegra alla gudomliga odjur. Det betyder att du behöver så många som 40 Spirit Orbs om du inte har besegrat några gudomliga odjur eller så få som 24 om du har besegrat dem alla.

Hur man får Master Sword

 1. Snabba resor till Woodland Tower. Om du inte har hittat Woodland Tower än, ligger det nordost om Hyrule slott.

  Woodland Tower plats markerad på kartan i The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

 2. Glida ner till den stora skogen (Lost Woods) norr ut.

  Tittar på Lost Woods från toppen av Woodland Tower i The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

 3. Gå in i Lost Woods genom att följa vägen nordost om Woodland Tower tills området börjar bli dimmigt och du kommer fram till en stor förstörd båge.

  Gå in i Lost Woods i The Legend of Zelda: Breath of the Wild

 4. Gå igenom båge och sväng höger vid tänd lykta. Notera åt vilket håll vinden blåser glöden från lyktan. Fortsätt följa de tända lyktorna så kommer du snart fram till två lyktor.

  Efter raden tända lyktor i Lost Woods i The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Om du avviker från riktningen som lyktorna pekar på kommer du att transporteras tillbaka till den sista kontrollpunkten. Om du är osäker, följ vinden, och du bör stanna på rätt väg.

 5. Tänd a med hjälp av elden från de två lyktorna fackla och notera vindriktning. Följ det.

  Står mellan två lyktor i Lost Woods i The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

  Om du inte hittar en fackla kan du använda en trävara i ditt lager eller hugga ner ett litet träd för att ta en gren.

 6. Fortsätt att följa den riktning som glöden från din fackla flödar. Vinden kommer med jämna mellanrum ändra riktning, så det är en bra idé att stanna med jämna mellanrum och kontrollera om det har flyttat. Om du hamnar i fel riktning teleporteras du tillbaka till de två tända lyktorna.

  Hitta vägen till Master Sword i The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

 7. Så småningom kommer du att hamna på en glänta, och vägen kommer att smala mellan två klippytor. Fortsätt följa vägen tills du når slutet av diket och går igenom valv. Detta är ingången till Korokskogen.

  Anländer till Korok Forest i The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

 8. Gå till mitten av lunden för att hitta Master Sword sitter på sin piedestal.

  Anländer till Master Sword -platsen i The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Hanterar svärdet

Master Sword har en basstyrka på 30 skador, men denna skada kommer att fördubblas när svärdets heliga kraft väcks. Detta kommer att inträffa när du är inne i en fängelsehåla, nära Guardians eller Malice (svärdet kommer att lysa en ljusblå aura för att indikera att det är i detta tillstånd). Master Sword kan inte kastas utan har istället en energivågsattack som du kan utlösa genom att hålla ned R -knappen när Link har full hälsa.

Hanterar svärdet i The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Till skillnad från andra vapen i spelet kan inte Master Sword gå sönder. Det kommer dock att ta slut på energi efter långvarig användning. När detta händer måste svärdet laddas och vara oanvändbart i 10 minuter. För att driva Master Sword till sin fulla potential måste du slutföra alla tre nivåerna i Trial of the Sword DLC, som är en del av Breath of the Wilds första expansionspaket. Om du gör det kommer vapnet att driva upp till 60 skador permanent och förhindra att det tar slut på energi.