Saltar al contenido

Hur man får Spotify Studentrabatt

21 de junio de 2021
spotifystudentdiscount b871d0cc8e9749a1a6ff3ab6fdf8b3c6

Vad du ska veta

 • Gå till Spotify-elevsidan och klicka Komma igång > Registrera dig för Spotify.
 • Ange din information och klicka Kontrollera.
 • SheerID-systemet kommer att verifiera din status. Ange betalningsinformation för att slutföra processen.

Den här artikeln förklarar hur du får tillgång till Spotify-studentrabatten, som ger studenterna ett fullständigt premiumkonto till hälften av priset, utan begränsningar. Du får också alla aktuella incitament eller kampanjer.

Hur du registrerar dig för Spotify Studentrabatt

Att registrera sig för Spotify-studentrabatten är nästan lika enkelt som att registrera sig för ett Spotify Premium-konto till full pris. Den enda skillnaden är att du måste tillhandahålla viss information som Spotify kommer att använda för att verifiera din registrering vid en kvalificerad institution.

 1. Navigera till Spotify.com/us/student/ och klicka KOMMA IGÅNG.

 2. Logga in på ditt Spotify-konto eller klicka ANMÄL DIG FÖR SPOTIFY för att skapa ett nytt konto.

  En skärmdump av inloggningssidan för Spotify.

 3. Ange din information och klicka KONTROLLERA.

  En skärmdump av bekräftelsessidan för Spotify-studenter.

  Du måste vara för närvarande inskriven på den skola du väljer på den här sidan. Om du inte är det kommer du inte att kunna få studentrabatten.

 4. Om SheerID (Spotifys verifieringssystem) kan bekräfta att du är student kommer du automatiskt att verifieras. Ange din faktureringsinformation för att slutföra registreringsprocessen och du är redo att börja lyssna på ditt nya Spotify-konto.

Vad ska jag göra när den automatiska verifieringen misslyckas

Om du ser ett meddelande om att Spotify och SheerID inte kunde verifiera din registrering, betyder det att du måste ladda upp en del dokumentation manuellt. Du kan åstadkomma detta genom att gå igenom registreringsprocessen och välja alternativet för att manuellt verifiera.

 1. Navigera till Spotify.com/us/student/ och klicka KOMMA IGÅNG.

  En skärmdump av Spotify-studentlandningssidan.

 2. Logga in på ditt Spotify-konto.

  En skärmdump av inloggningssidan för Spotify.

 3. Klick Verifiera manuellt.

  En skärmdump av bekräftelsessidan för Spotify-studenter.

  Om den automatiska verifieringen misslyckas, klicka inte KONTROLLERA på detta steg. Klicka Verifiera manuellt istället kan du verifiera din registrering.

 4. Ange din information och klicka Nästa steg.

  En skärmdump av Spotify-manuell studentbekräftelseformulär.

 5. Klick Välj FIL.

  En skärmdump av uppladdningsformuläret för Spotify-studentdokumentation.

 6. Välj ditt registreringsbevis och klicka Öppna.

  En skärmdump av verifieringsprocessen för Spotify-studenter.

  Godkända dokument inkluderar ditt nyligen utfärdade student-ID, ett officiellt anmälningsbrev, ett aktuellt klassschema, ett registreringsbevis, ett aktuellt transkript eller andra skolutgivna dokument som visar ditt namn och ett utfärdandedatum under de senaste tre månaderna.

 7. Klicka på Välj fil för att ge ytterligare bevis, eller klicka på Ladda upp dokument att fortsätta.

  En skärmdump av verifieringsprocessen för Spotify-studentrabatter.

 8. Om dina dokument har verifierats framgångsrikt kommer du att kunna slutföra registreringsprocessen med Spotify-studentrabatten på plats. Om det fortfarande inte fungerar, kontakta Spotify kundtjänst för ytterligare hjälp med att verifiera din registrering.

Vem är berättigad till Spotifys studentrabatt?

Kraven på Spotifys studentrabatt är mycket specifika, så det är lätt att avgöra om du kvalificerar dig eller inte. Om du för närvarande är inskriven på ett ackrediterat högskola eller universitet i USA och du är minst 18 år gammal, kvalificerar du dig. Fyra år universitet, community colleges och andra ackrediterade institutioner räknas alla, så länge de är US-titel IV ackrediterade. Om du inte är säker på om din skola kvalificerar sig, kan du använda webbplatsen Federal Student Aid för att kontrollera om det är ackrediterat avdelning IV eller inte. Om du redan har registrerat dig för ett Spotify Premium-abonnemang innan du registrerar dig på en kvalificerad skola kan du fortfarande ansöka om rabatten. Om du är godkänd visas det rabatterade priset nästa gång din prenumeration förnyas.

Hur verifierar Spotify elevernas inskrivning?

Spotify använder en identitetsverifieringstjänst som heter SheerID för att verifiera att du faktiskt är registrerad där du säger att du är registrerad. Det här är samma tjänst som Amazon, New York Times, Nike och många andra stora namn använder. Så om du redan har registrerat dig för en Amazon-studentrabatt är du redo att gå till Spotify-studentrabatt. När SheerID inte kan verifiera din registrering automatiskt kan du ladda upp stödjande dokumentation. För att den här processen ska fungera måste du skanna ditt student-ID eller se till att du har tillgång till dokument som ditt nuvarande klassschema eller ett officiellt anmälningsbrev om du inte har börjat skolan ännu.

Vad exakt får Spotify-studentrabatten dig?

Spotify-studentrabatten ger dig en premium Spotify-plan för ungefär hälften så mycket som alla andra betalar. Det betyder att du får full tillgång till Spotifys fullständiga bibliotek med miljontals låtar, du kan lyssna utan några annonsavbrott och du kan till och med välja att lyssna offline. Beroende på aktuella erbjudanden kan Spotify-studentrabatten också ge dig extra, som en Hulu- eller Showtime-prenumeration, utan extra kostnad.

Vad händer med din studentrabatt när du examen?

Spotify-studentrabatten är endast tillgänglig om du faktiskt är inskriven på en ackrediterad skola. Om du examen eller lämnar skolan av någon anledning är du inte längre berättigad till rabatten. Sättet som Spotify tillämpar denna policy är att de tvingar dig att verifiera din behörighet en gång var 12: e månad. När den tiden kommer måste du kunna tillhandahålla ett aktuellt student-ID, nuvarande klassschema, registreringsbevis eller annan stödjande dokumentation. Om du inte kan verifiera din anmälan till en kvalificerad institution förlorar du din tillgång till Spotify-studentrabatten. Vid den tiden har du möjlighet att betala fullt pris eller säga upp din Spotify-prenumeration.