Saltar al contenido

Hur man formaterar sångtitlar i rapporter, nyhetsbrev och andra dokument

18 de julio de 2021
GettyImages 166085868 58e404915f9b58ef7e2d7af7

Uteslutande tvingande stilguider som används för en viss organisation eller skola, är den allmänna regeln att använda citat för sångtitlar och kursivera CD- eller albumtitlar. Använd inte understrykning (istället för kursiv) om du inte använder en skrivmaskin eller skriver titlar för hand.

Hur man formaterar sångtitlar i rapporter, nyhetsbrev och andra dokument

För stilfrågor när du skiljer och formaterar titlar av något slag, vänd dig först till den stilguide som föreskrivs av din arbetsgivare, klient eller lärare. I avsaknad av en föreskriven stil, använd följande riktlinjer:

  • Sätt citattecken runt sångtitlar: Använd bästa typografiska citattecken och apostrofer (lockiga citat) för bästa utseende i professionellt typsatt material.
  • Ställ in CD / albumtitlar i kursiv stil: I typsatt material, se upp för falska kursiv. Det är inte en grammatikregel men det är en bra design- och utskriftsregel.

Skapa teckenstilar för stationär publicering och ordbehandlingsprogram för att snabbt formatera sångtitlar och andra typer av titlar som används i ett dokument.

Exempel Referenser till sångtitlar och album

Här är två exempel på text som innehåller sångtitlar och albumtitlar:

  • Trace Adkins första # 1 singel “(This Ain’t) No Thinkin ‘Thing” kommer från CD: n 1997 Dreamin ‘Out Loud.
  • Titeln klippt från Toby Keith’s Vad tycker du om mig nu? var den mest spelade countrylåten 2000. Andra favoriter från samma album inkluderar «You Shouldn’t Kiss Me Like That» och «Country Comes to Town.»

När låten / albumet är detsamma: I det andra exemplet, även om “Vad tycker du om mig nu?”Är sångtiteln, det är också albumtiteln och behandlas i det sammanhanget som albumtiteln med kursiv stil. Det skulle vara lika korrekt att skriva: Min favoritlåt på Vad tycker du om mig nu? albumet är «Hur gillar du mig nu?»

Punktering i titlar: När en sångtitel slutar med ett frågetecken, utropstecken eller annan skiljetecken, kommer denna skiljetecken inom citattecken eftersom det är en del av sångtiteln. Början av Adkins sångtitel inom parentes finns i citattecken samma som den andra delen av sångtiteln.