Saltar al contenido

Hur man gör delad skärm på Chromebook

21 de junio de 2021
how to do split screen on chromebook 5181647 1 322a8c837b2b4975ac579a7a769e3fc2

Vad du ska veta

 • Enhet i anteckningsbokstil: Klicka och dra i fönstrets namnlist och släpp sedan musknappen. Gör sedan detta i motsatt riktning.
 • När du har delat skärmen kan du dra gränsen mellan de två fönstren för att ändra förhållandet 50-50 enligt dina specifikationer.
 • Enhet som endast är pekskärm: svep uppåt från skärmens botten tills du är i översiktsläge och dra sedan brickor till vänster och höger region.

Den här artikeln förklarar hur du använder en delad skärm på en Chromebook-dator som kör en uppdaterad version av Chrome OS.

Hur ser du två flikar sida vid sida på en Chromebook?

Split Screen-funktionen skiljer sig från Chrome OS-bärbara datorer, surfplattor och konvertibla enheter. Först kommer vi att täcka stegen för att använda en delad skärm på en bärbar enhet.

 1. Klicka och dra titelfältet för fönstret du vill flytta ska vara sida vid sida.

 2. Dra den åt vänster eller höger sida av skärmen, efter önskemål.

 3. Du märker att hälften av skärmen visar ett transparent vitt överlägg.

 4. Släpp musknappen.

 5. Du kommer att märka att fönstret snäpper till den valda sidan och tar upp 50% av skärmbredden.

 6. Gör samma sak i motsatt riktning och du har skapat en delad skärm.

  En Chromebook med två fönster sida vid sida, i delad skärm

 7. Du kan också uppnå samma sak genom att trycka på Alt +[ to tile a window to the left side of the screen, or Alt+] att knäppa den till höger.

 8. När du har delat upp skärmen kan du dra gränsen mellan de två fönstren för att ändra förhållandet 50-50 till något som passar ditt behov.

 9. Slutligen kommer fönstret att återgå från delat läge genom att dra på titelraden.

Använda delad skärm på en Chrome-surfplatta

Om din enhet endast är pekskärm saknar du inte bara ett tangentbord utan det övergripande Chrome OS-gränssnittet är något annorlunda. Appar visas nämligen i helskärmsläge som standard, vilket betyder att det inte finns något namnlist. Du kan fortfarande använda delad skärm, dock enligt följande:

 1. Svep uppåt från botten av skärmen. Om det aktuella fönstret minimeras stoppade du gesten lite för tidigt. Försök igen, svep hela vägen uppåt på skärmen.

 2. Fönstret krymper till en kakel och går sedan i kakel som representerar alla dina andra fönster. Det kallas översiktsläge.

 3. Nu kan du hålla ned en av brickorna, vid vilken tidpunkt du ser ogenomskinliga vita områden visas på vänster och höger sida av skärmen.

  Dra ett översiktsläge sida vid sida i Chrome OS i surfplatteläge med ogenomskinliga områden markerade

 4. Dra din sida över en av dessa regioner och släpp den.

 5. Fönstret kommer att läggas till vänster eller höger, beroende på var du tappade det.

  Ett fönster delat halvskärm på Chrome OS i Tablet-läge

 6. För att återställa fönstret till helskärm, med samma gest från steg 1 på hälften av skärmen som det upptar, reduceras det till en sida i översiktsläget igen.

 7. Tryck på en sida för att visa det valda fönstret i helskärm. Observera att detta gör att alla fönster återgår till helskärm när du byter.

Hur fungerar delad skärm på Chromebooks och surfplattor?

Split Screen-funktionen i Chromebooks är utmärkt för att visa två fönster samtidigt och växla snabbt mellan dem. Hur du använder det beror på om din Chrome OS-enhet har en bärbar eller surfplattformsfaktor (eller om det är en konvertibel, vilket läge du är i). Men effekten är densamma: du har två appar öppna sida vid sida, var och en tar upp halva skärmen. Var bara medveten om att detta antingen kan förbättra din produktivitet (t.ex. att anteckna i Google Keep när du surfar på nätet) eller skicka den ner i rören (arbeta med en rapport i Word medan du tittar på Netflix).