Saltar al contenido

Hur man gör elixirer i Zelda: BOTW

4 de julio de 2021
BOTW elixir 72c34ab402814dac9f1d83adb73a8805

Behöver du en kortsiktig boost och skydd mot specifika attacker eller väderförhållanden i The Legend of Zelda: Breath of the Wild? Då måste du lära dig att göra elixir i BOTW. Om du befinner dig i dåliga miljöförhållanden eller står inför en tuff kamp kan elixirer rädda dig. Använd dessa elixir i Breath of the Wild som körs på både Switch och Wii U.

 

Hur man gör elixirer i Legend of Zelda: Breath of the Wild

Alla elixirer i Breath of the Wild är en kombination av djurdelar och monsterdelar. Få djurdelar från att fånga eller köpa djur som fjärilar, syrsor och grodor. Få monster delar genom att plocka upp dem efter att ha dödat monster. Varje elixir i Breath of the Wild har två kritiska attribut: effekt och varaktighet.

  • Effekt är vad elixiren gör. Till exempel är effekten av en kylig elixir värmebeständighet. Djuret som används i receptet bestämmer dess effekt. Om du baserar din dryck på ett djur med värmebeständighet kommer det att ge dig värmebeständighet. Se beskrivningarna av djur i ditt lager för mer information.
  • Varaktighet är hur länge elixiret varar. Monsterdelarna du använder dikterar dess längd. Vanliga monster delar erbjuder kortsiktiga fördelar, medan sällsynta håller längre.

Effekterna av vissa elixirer i BOTW är alla eller ingenting: de fungerar. I andra fall, ju fler djurdelar du använder, desto starkare blir effekten och ju fler monster delar du använder, desto längre räcker den. Skapa elixirer genom att kasta ingredienserna i grytor, på samma sätt som du lagar mat.

 

Zelda: BOTW Elixir Guide

Kom ihåg att för alla dessa elixirer behöver du också monster delar. När du har gjort en elixir tar du det på samma sätt som du äter måltider.

Kyl Elixir

I Gerudo-öknen eller någon annan svällande plats och behöver svalna? Gör en kylig elixir med djur med värmebeständighet som Winterwing Butterflies eller Cold Darners.

Electro Elixir

Är det en åskväder, eller kämpar du med en elektrisk Lizalfos eller elektrisk Wizzrobe? Det kortsiktiga skyddet av en Electro Elixir hjälper. Gör det med Electric Darners eller Thunderwing Butterflies.

Varaktig Elixir

Behöver du klättra upp på en särskilt hög mur eller ett torn, eller simma långt, och orolig att du inte kommer att hålla? Lägg till extra uthållighet med en bestående elixir gjord av rastlösa syrsor eller outtröttliga grodor.

Energiserande Elixir

Klättrar du på en vägg eller skärmflygning och tar slut på energi? Undvik att falla ner i din undergång genom att återställa dina uthållighetshjul med hjälp av en Energizing Elixir tillverkad av Restless Crickets.

Eldfast Elixir

Står du inför en eldig fiende som vissa typer av Chuchus, Wizzrobes eller Lizalfos? Skydda dig själv med en brandsäker elixir gjord av eldfast ödla.

Hastig Elixir

Vill du springa eller klättra snabbare än normalt? En Hasty Elixir gjord av Hot-Footed Frogs eller Hightail Lizards kommer att göra tricket en liten stund.

Hjärtlig Elixir

På väg in i en stor kamp med en fast fiende (jag tittar på dig, Silver Lynel)? Lägg till extra hjärtan för att öka din livslängd genom att göra en elixir med hjärtliga ödlor eller älvor.

Mighty Elixir

Den tuffa kampen vi just nämnde? Förstärk inte bara dina hjärtan; öka också kraften i dina attacker. Gör det med en Mighty Elixir från Chuchu Jelly och Bladed Rhino Beetles.

Smygig Elixir

Behöver du vara smygande när du kryper runt stora monster eller på knepiga uppdrag? En lömsk elixir gör det svårare för dig att bli upptäckt. Gör en med Sunset Fireflies.

Kryddig Elixir

På väg in i ett snöigt territorium och har du inte det kalla vädret? Ner en kryddig elixir för att öka ditt kylmotstånd. Du behöver Warm Darners eller Summerwing Butterflies.

Tuff Elixir

För några tuffa strider kanske du vill öka ditt försvar mot fiendens attacker. Använd i så fall Rugged Rhino Beetles för att skapa en tuff elixir.

En skärmdump av inventeringen med en elixir i Legend of Zelda: Breath of the Wild

Alla Elixirrecept och effekter i Zelda: Breath of the Wild

Här är en snabb översikt över receptet som behövs för varje elixir och vad det gör i The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Elixir namn Ingredienser Effekt Effektnivåer?
Kyl Elixir Winterwing fjäril eller

Kall Darner

+ monster del

Värmebeständighet Ja
Electro Elixir Electric Darner eller

Thunderwing fjäril

+ monster del

Elektriskt motstånd Ja
Varaktig Elixir Restless Cricket eller

Tröttlig groda

+ monster del

Lägger till extra uthållighet Ja
Energiserande Elixir Rastlös cricket

+ monster del

Återställer uthållighet Ja
Eldfast Elixir Eldfast ödla

+ monster del

Flammotstånd
Hastig Elixir Hot-Footed Frog eller

Hailail ödla

+ monster del

Ökar rörelsehastigheten
Hjärtlig Elixir Stark ödla eller älva

+ monster del

Lägger till extra hjärtan Ja
Mighty Elixir Chuchu Jelly +

Bladed Rhino Beetle

Ökar attacken
Smygig Elixir Sunset Firefly

+ monster del

Ökar stealth
Kryddig Elixir Varm Darner

eller

Summerwing fjäril

+ monster del

Köldmotstånd Ja
Tuff Elixir Robust noshörningbagge

+ monster del

Ökar försvaret