Saltar al contenido

Hur man gör en GIF i Photoshop

15 de agosto de 2021
howtomakegif01 b8cf41b4002f4b7abdd3edf6de179fb4

Om du vet hur du skapar en GIF i Photoshop kan du göra webben till en mer personlig plats för dig. Den här artikeln förklarar hur du gör det så att du kan börja skapa dina egna memes och roliga objekt att dela. Följande guide fokuserar på Adobe Photoshop CC version 20.0.4. De flesta metoder fungerar också med äldre versioner av Photoshop, men metoden kanske inte är lika exakt.

Hur man skapar en GIF i Photoshop med video

Det finns ett antal bra tjänster som kan skapa GIF -filer åt dig, men om du inte kan komma online eller bara vill förstå muttrarna i processen bakom, är det ett bra hack att lära sig att skapa en GIF i Photoshop ditt bälte av webbkunskaper. Att skapa en från en video är ett bra ställe att börja.

 1. Ta tag i videon som du vill förvandla till en GIF. Du kan rippa det från YouTube om du inte planerar att använda det för något kommersiellt, men det finns ett antal webbplatser som Pexels, som har ett stort antal royaltyfria videor som du kan använda med och utan tillskrivning.

 2. Öppna Photoshop om du inte redan har gjort det och navigera till Fil > Importera > Videoramar till lager.

 3. Leta upp och välj videon du vill konvertera och välj Öppen.

 4. Välj antingen Från början till slut, om du vill konvertera hela videon eller använda reglagen för Endast valt område för att definiera en del av videon du vill importera.

 5. När du är nöjd med ditt val väljer du OK. Denna process kan ta lång tid om du försöker konvertera en lång video eller om din dator är långsam. Vi rekommenderar att du väljer högst 20 sekunder med video.

 6. Välj Fönster > Tidslinje. Detta bör föra in alla lager i tidslinjen som individuella ramar. Om den inte gör det eller om du använder en äldre version av Photoshop som kräver att den kommanderas manuellt väljer du fyrradig meny ikonen längst ner till höger i huvudfönstret och välj Gör ramar av lager.

 7. Använd tidslinjens mediekontroller för att förhandsgranska din GIF. Om det finns några ramar som du inte vill inkludera kan du dra och släppa dem i papperskorgen-ikonen längst ned till vänster. Alternativt kan du välja dem och sedan välja papperskorgen.

 8. Gör de ändringar du vill ha i färg, kontrast eller till och med göra varje ram svartvitt om du väljer, genom att välja enskilda lager från Skikten meny. Du kan ändra flera ramar samtidigt genom att välja flera lager, men se till att inte slå ihop dem om du får alternativet.

 9. Du kan också justera tiden varje ram tar innan övergången i tidslinjefönstret. Du kan ställa in det som du vill för smidigare eller hackigare övergångar. Se till att den har «Forever» listat längst ned till vänster om du vill att GIF ska loopas. Om du ändrar din GIF på ett sätt du inte gillar trycker du på Ctrl (eller CMD) Z att ångra din handling. Alternativt tryck på Ctrl (eller CMD) +Alt+Z att ta flera ångra steg.

 10. När du är nöjd med den GIF du har skapat är det dags att spara den. Välj Fil > Exportera > Spara för webben (äldre)eller tryck på Ctrl (eller CMD)+Flytta+Alt+S.

 11. Det finns en myriad av potentiella inställningar du kan välja och leka med, men vi rekommenderar följande: Ställ in Förinställa till GIF 128 Dithered och Färger till 256. Om du är orolig för filen eller den fysiska storleken, använd inställningarna Höjd och Bredd för att justera storleken på GIF så att den passar dina behov bättre. Välj Evigt i Looping -alternativen om det är vad du vill att GIF ska göra.

 12. När du är nöjd med dina inställningar väljer du Förhandsvisning för att se hur GIF kommer att se ut i en webbläsare. Om det ser bra ut för dig väljer du Spara ikon, välj sedan ett namn och en destination för din nya GIF.

  GIF -förhandsvisning

Skapa en GIF i Photoshop med foton

Om du har en serie bilder som du vill förvandla till en GIF är processen ungefär densamma som med en video, förutom att du inte behöver dra ramarna i lager först. Så här kommer du igång.

 1. Photoshop har ett bra verktyg för att ta tag i alla bilder du vill använda och göra dem redo för dig. Välj Fil > Skript > Ladda filer i stacken.

 2. Välj därifrån Bläddra och navigera till den mapp dina bilder finns i. Välj de filer du vill importera och välj Öppen. Välj sedan OK. Om du inte ser några filer är det möjligt att Photoshop som standard har letat efter en annan typ av filtyp. Använd markeringen i det nedre högra hörnet för att välja Alla filer.

 3. Efter en stund eller två bör du se din nya duk med alla dina bilder laddade i separata lager. Välj Fönster > Tidslinje.

  Photoshop GIF -tidslinje

  Om du vill kan du använda Försök att automatiskt justera källbilder växla för att få Photoshop att försöka rada upp alla bilder åt dig. Det kan vara praktiskt, men krävs inte i de flesta fall.

 4. Välj alla nya lager. I fönstret Tidslinje väljer du listrutan och väljer sedan Skapa ramanimation. Om du inte kan se fönstret Lager väljer du Fönster > Skikten att öppna den.

 5. Välj fyrradig meny ikonen i det högra hörnet av tidslinjefönstret och välj Gör ramar från lager.

 6. Välj spela -ikonen i det nedre vänstra hörnet för att se hur din nya GIF-animation spelar. Om det ser ut att spela omvänd väljer du fyrradig meny ikon igen, välj sedan Omvända ramar.

 7. Gör alla justeringar du kan tycka om var och en av de enskilda bilderna genom att justera deras lager. Du kan också ändra hur länge varje bild ska visas i animationen med hjälp av de numrerade kontrollerna under varje bild i tidslinjefönstret.

 8. Spara den när du är nöjd med den GIF du har skapat; Välj Fil > Exportera > Spara för webben (äldre)eller tryck på Ctrl (eller CMD)+Flytta+Alt+S.

 9. Ställ in Förinställa till GIF 128 Dithered och Färger till 256. Om du är orolig för filen eller den fysiska storleken, använd inställningarna Höjd och Bredd för att justera storleken på GIF för att passa dina behov bättre. Välj Evigt i Looping -alternativen om det är vad du vill att GIF ska göra.

 10. När du är nöjd med dina inställningar väljer du Förhandsvisning för att se hur GIF kommer att se ut i en webbläsare. Om det ser bra ut för dig väljer du Spara ikon, välj sedan ett namn och en destination för din nya GIF.

Hur man gör en Photoshop -animation med text

Om du vill animera en GIF med text och inget annat (du kan alltid hålla text över enskilda lager när du gör en GIF med bilder) är stegen ungefär desamma, men du måste skapa lagren själv.

 1. Öppna Photoshop och välj Fil > Ny, välj de dimensioner du vill att din slutliga GIF ska vara och välj sedan OK.

 2. Lägg till text i bilden och gör eventuella justeringar av den, inklusive färg och storlek.

  GIF -text

 3. Om du vill att din GIF ska innehålla samma text på nästa ram men i en annan storlek eller färg, tryck på Ctrl (eller CMD)+J för att duplicera lagret. Om du vill att nästa bildruta ska säga något annat, välj Nytt lager ikonen i fönstret Lager, andra från vänster längst ner. Upprepa detta steg så många gånger du behöver för så många ramar som du vill.

 4. När du är nöjd med dina olika lager skapelser, välj Windows > Tidslinje, välj sedan rullgardinsmenyn i mitten och välj Skapa ramanimation.

 5. Välj fyrradig meny ikonen i det högra hörnet av tidslinjefönstret och välj Gör ramar från lager.

 6. Välj spela -knappen i det nedre vänstra hörnet för att se hur din nya GIF-animation spelar. Gör eventuella justeringar du kan behöva när ramarna visas med numret under varje ram. Om du vill att GIF: n ska slinga kontinuerligt väljer du Evigt i nedre vänstra hörnet.

 7. Spara den när du är nöjd med den GIF du har skapat; Välj Fil > Exportera > Spara för webben (äldre)eller tryck på Ctrl (eller CMD)+Flytta+Alt+S.

 8. Ställ in Förinställa till GIF 128 Dithered och Färger till 256. Om du är orolig för filen eller den fysiska storleken, använd inställningarna Höjd och Bredd för att justera storleken på GIF för att passa dina behov bättre. Välj Evigt i Looping -alternativen om det är vad du vill att GIF ska göra.

 9. När du är nöjd med dina inställningar väljer du Förhandsvisning för att se hur GIF kommer att se ut i en webbläsare. Om det ser bra ut för dig väljer du Spara ikon, välj sedan ett namn och en destination för din nya GIF.