Saltar al contenido

Hur man hittar diamanter i Minecraft

27 de julio de 2021
2020 12 14 14.34.44 3179bef5efad4c6aa7f083fea130783c

Diamanter är sällsynta i Minecraft, men det är inte så svårt att hitta dem. De leker bara på de djupaste nivåerna, så du måste ta ditt bästa redskap och gräva djupt. Du kan förgrena mina eller spelunkna naturliga grottor, men du måste gräva djupt för att hitta diamanter i Minecraft på ett eller annat sätt.

Var hittar jag diamanter i Minecraft

Minecraft-världar låter dig bara gräva så djupt innan du träffar okrossbart berggrund. Den nivån är också känd som Y = 0 eftersom den är botten på den vertikala Y-skalan i Minecraft-koordinater. Diamanter visas bara naturligt mellan Y = 1 och Y = 16, exakt 16 kvarter upp från berggrunden. Diamanter är rikligare ju lägre du går, så du är mer benägna att stöta på dem till exempel Y = 5 än Y = 16. De lägsta nivåerna är dock också farligare, eftersom lavasjöar ofta lekar mellan Y = 4 och Y = 10. Så du kan sjunka ner till Y = 5 om du vill ha en stor chans att hitta diamanter, men det finns en stor chans att du får lava att hälla genom taket när du bryter. Om du tappar dessa djup, packa några brandskyddsdrycker för alla fall. Om du vill ha en bra blandning mellan säkerhet och goda odds för att hitta diamanter, gör din brytning på Y = 11. Detta placerar dig inom det område där diamanter kan leka, men lava finns vanligtvis på golvnivå och kommer inte att översvämma dina gruvaxlar.

Vad du behöver bryta efter diamanter i Minecraft

Innan du kan bryta diamanter måste du ha lite redskap. Eftersom du kommer att spendera mycket tid under jorden, och du kommer att vara så djup, är det en bra idé att montera allt du behöver innan du går på jakt. Diamanter är sällsynta; du kanske är där nere ett tag. Här är en bra lista över saker att samla innan du åker diamantjakt i Minecraft:

 • Flera järn- eller guldhackar.
 • Massor av facklor.
 • Stegar för att konstruera din vertikala gruvaxel.
 • Kistor för att lagra material som du bryter.

Du kan förtrolla dina pickaxar på ett städ för att ge fler diamanter. Om du får en bra, gör det mesta av din gruvdrift med en vanlig pickaxe och byt sedan till den förtrollade när du hittar en ven med diamanter.

Hur man hittar diamanter i Minecraft

När du väl har utrustat tillsammans är det dags att gå på diamantjakt. Det enklaste alternativet är att välja en plats och börja gräva ner. Om du vill kan du till och med börja inifrån ditt hus för enkel åtkomst och lägga till en dörr eller fälldörr och mycket belysning för att hindra mobbarna från att komma in. Så här hittar du diamanter i Minecraft: Att gräva rakt ner är farligt, eftersom du kan falla i lavan. Som en allmän regel vill du aldrig bryta blocket som du står direkt på.

 1. Välj en plats och börja gräva.

  Om du börjar gräva längst ner i en ravin behöver du inte gräva så långt. Eller om du börjar från källaren i ditt hus har du alltid bekväm tillgång till din gruva.

 2. Gräv ner till Y = 11.

  En minaskaft i Minecraft.

  Om du spelar Java Edition trycker du på F3 för att se dina koordinater. Du kan också gräva ner till berggrunden och sedan räkna 11 kvarter därifrån.

 3. När du gräver, placera facklor och stege för att tända axeln och ge dig en väg upp igen.

  En gruvaxel i Minecraft.

 4. Börja gräva en horisontell axel vid basen av din gruvan.

  En gruvaxel i Minecraft.

 5. Om du inte hittar några diamanter, gå tillbaka till den plats du startade.

  Guld i Minecraft.

  Du kan använda korta axlar för att undvika att komma för långt från ditt hus eller gräva så långt du vill.

 6. Gräva ut fyra block i rät vinkel från din första tunnel.

  Utvidga en gruva i Minecraft.

 7. Starta en ny horisontell gruvaxel som löper parallellt med den första.

  Parallella minaxlar i Minecraft.

  Väggen mellan parallella axlar bör vara två block tjocka. En vägg med tre block fungerar också, men det finns en chans att du kan sakna diamanter.

 8. Om du inte hittar några diamanter, gå tillbaka till startplatsen.

  Parallella minaxlar i Minecraft.

 9. Gräva ytterligare parallella horisontella gruvaxlar tills du hittar diamanter.

  Diamanter i Minecraft.

  Om du tog med dig kistor, placera dem nära din vertikala minaxel och fyll dem med malmen du samlar när du letar efter diamanter. Du får snabbt travar med kullersten tillsammans med redstone, kol, järn, guld och mer.

 10. När du hittar en ven med diamanter, bryta dem med strykjärn eller bättre pickax.

  Diamanter i Minecraft.

  Om du har en pickaxe med en bra förtrollning, använd den för att bryta diamanterna.

Var annars kan du få diamanter i Minecraft?

Medan grenbrytning är det snabbaste, mest idiotsäkra sättet att hitta diamanter i Minecraft, är det inte ditt enda alternativ. Om tanken på att tanklöst gräva oändliga parallella axlar för att hitta en ven med diamanter tröttnar dig ihjäl, kanske du vill prova ett annat alternativ. Dessa alternativ tar längre tid och det är inte garanterat att de lönar sig, men de ger viss variation. Här är andra sätt att få diamanter i Minecraft:

 • Spelunk naturliga grottor: Leta efter naturliga grottor och korsa dem. Om en naturlig grotta går tillräckligt djupt kan du hitta vener med diamanter där.
 • Utforska övergivna gruvor: Kistor i övergivna gruvor innehåller ibland diamanter förutom massor av andra stora byten.
 • Leta efter byar: Kistor i byar kan också innehålla diamanter, så kontrollera dem om du hittar dem.
 • Gå utforska: Flera andra biomer och unika platser kan ha kistor med diamanter i sig. Leta efter bastionrester, ökentempel, djungeltemplar, skeppsvrak och fästen. Om du är längre i spelet kan du också titta i Nether Fortresses and End Cities.