Saltar al contenido

Hur man hittar en by i Minecraft

21 de junio de 2021
village c80a956c47f44488b210ab09b857517e

Minecraft-byar är automatiskt genererade områden som innehåller en mängd byggnader och bybor att bo i dem. Byggnaderna kan innehålla kistor med sällsynt byte, och byborna byter ut dig för värdefulla föremål om du har smaragder till hands, så att hitta ett av dessa områden kan vara en stor storm. Du kan hitta en by i Minecraft genom att helt enkelt utforska, men det finns också en genväg som påskyndar processen mycket.

Var finns byar i Minecraft?

Byar skapas precis tillsammans med resten av din värld, men du kan inte hitta dem någonstans. De förekommer i dessa fem biomer: slätter, savanna, taiga, snöig tundra och öken. Om du spelar Bedrock Edition kan du också hitta dem i snöiga taiga, solros slätter, taiga kullar och snöiga taiga kullar. Om du vill gå ut och leta efter en by, kom ihåg att de inte visas i alla biomer. Om du befinner dig i ett biom som inte skapar byar, fortsätt snabbt tills du når nästa biom. Om den biomen inte stämmer överens, fortsätt, och när du hittar ett biom som faktiskt kan vara värd för byar, utforska det noggrant och fortsätt bara när du har sett det hela.

Hur man använder Minecraft Village Finder

Minecraft Village Finder är ett inbyggt verktyg som automatiskt hittar den närmaste och ger dig dess plats. Om du inte vill vandra runt slumpmässigt i hopp om att snubbla över en by är det här det bästa sättet att hitta en snabb. Minecraft Village Finder-världarna på Java Edition, Pocket Edition, Windows 10 Edition och Education Edition. Om du spelar på en server kanske du inte har behörighet att använda det här kommandot. Så här hittar du en by i Minecraft:

 1. Öppna kommandokonsolen, typ / lokalisera by och tryck stiga på.

 2. Skriv ner koordinaterna för närmaste by.

  Koordinaterna för en by i Minecraft.

 3. Tryck F3 för att visa dina nuvarande koordinater.

  F3-informationsavläsningen i Minecraft.

 4. Gå till byns koordinater.

  En järngolem i en by i Minecraft.

Hur man hittar byar i kreativt läge

Om du spelar i kreativt läge kan du använda kommandot lokalisera by precis som överlevnadsläge. Men det är också enkelt att hitta en by eftersom du kan flyga i kreativt läge. Om du inte gillar utseendet på din närmaste by, kan du alltid ta flyg och leta efter något mer efter din smak. Byar lekar med ett brett utbud av storlekar och konfigurationer, och det finns ingen garanti för att du hittar någon specifik byborstyp på en viss plats. Olika typer av bybor erbjuder olika affärer, och närmaste by har kanske inte det du söker. Oavsett din anledning att leta efter olika byar liknar det att hitta dem i kreativt läge som att hitta en i överlevnadsläge, förutom att du kan göra det mycket snabbare. Börja med att flyga i vilken riktning som helst och anteckna biotypen. Om det inte är ett biom som kan ha byar, fortsätt flyga. När du hittar ett kompatibelt biom, utforska kanterna och flytta inåt metodiskt. Om du inte ser en by, gå vidare och leta efter en annan kompatibel biom.

Använd ditt utsäde för att hitta byar i Minecraft

I Minecraft är varje värld baserad på ett frö, som spelet använder för att generera världen. Om du använder ett frö för att skapa mer än en värld, kommer varje version av världen att ha samma startstatus med biomer, malm och saker som byar på samma plats. Så om du börjar din värld med ett frö av en värld med en by som ligger vid den ursprungliga spawn-platsen, kommer du att leka in i en by direkt utanför fladdermusen. Om du redan har en värld kan du också hitta platsen för byar som använder ditt utsäde. Denna metod fungerar med de flesta versioner av Minecraft. Kontrollera Chunkbase Village Finder för att se till att din version är listad. Så här hittar du byar i Minecraft med ditt utsäde:

 1. Hitta ditt utsäde.

  Fröet till en Minecraft-värld.

  • I Java Edition: Använd /utsäde kommando.
  • I Bedrock Edition: Titta på skärmen för världsalternativ.
 2. Navigera till chunkbase.com/apps/village-finder med den webbläsare du väljer.

  Chunkbase Village Finder-appen.

 3. Ställ in din version av Minecraft i rullgardinsmeny.

  Chunkbase Village Finder.

 4. Ange dina utsädeoch kontrollera i diagrammet för att hitta koordinaterna för byarna.

  Chunkbase Village Locator.

  Du kan se nyckeln för att hitta specifika typer av byar.