Saltar al contenido

Hur man hittar människor på Snapchat

22 de junio de 2021
GettyImages 957668754 5bf083d246e0fb005187b467

Vad du ska veta

 • Synkronisera dina kontakter: Tryck på din Bitmoji eller profilikon och knacka Lägga till vänner > Alla kontakter. Knacka Lägg till eller Inbjudan bredvid någon.
 • Använd sökning: Tryck på förstoringsglas högst upp på skärmen och sök efter ett Snapchat-användarnamn.
 • Med en Snapcode: Skanna någons Snapcode och tryck på Lägg till vän.

Den här artikeln förklarar hur du hittar och lägger till personer på Snapchat så att du kan kommunicera med dem. Metoderna inkluderar att synkronisera dina kontakter, söka efter Snapchat-användarnamn och skanna någons Snapcode.

Så här synkroniserar du dina kontakter med Snapchat

Det enklaste och snabbaste sättet att hitta människor på Snapchat är att automatiskt lägga till personer från dina kontakter i bulk.

 1. Öppna Snapchat-appen på din mobila enhet och tryck på din Bitmoji eller profil ikonen i det övre vänstra hörnet.

 2. Knacka Lägga till vänner.

 3. Knacka Alla kontakter i menyn högst upp.

  Om du inte har gett Snapchat behörighet att komma åt dina kontakter, följ instruktionerna på skärmen för att låta det komma åt dina kontakter från enhetens inställningar.

 4. Personer i dina kontakter som har kopplat sina telefonnummer till Snapchat visas högst upp tillsammans med deras namn, användarnamn och profil eller Bitmoji-ikon. Knacka Lägg till bredvid någon kontakt för att lägga till dem som en vän.

 5. Människor som inte har kopplat sina telefonnummer till sina Snapchat-konton visas längst ner. Knacka Inbjudan bredvid vilken kontakt som helst för att bjuda in dem att gå med i Snapchat.

  Lägg till eller bjud in personer på Snapchat

Sök efter någons Snapchat-användarnamn för att hitta dem

Snapchat-användarnamn är unika och kan aldrig ändras. Om du känner till någons användarnamn kan du söka efter dem och lägga till dem som en vän. Tryck på förstoringsglas högst upp på någon av de tre huvudskärmarna och ange ett användarnamn.

Tryck på förstoringsglaset högst upp på någon av de tre huvudskärmarna och ange ett användarnamn.

Hur man skannar någons Snapcode för att lägga till dem

Varje Snapchat-användare har en unik Snapcode som kan skannas genom Snapchat-appen för att snabbt och automatiskt lägga till dem som en vän.

 1. Låt din vän öppna Snapchat och navigera till sin Snapcode. Deras Snapcode representeras av den gula fyrkanten med det prickade mönstret.

 2. Öppna Snapchat på din enhet och rikta kameran mot din väns Snapcode. Tryck och håll kvar Snapcode på enhetens skärm och släpp sedan efter en sekund eller två. Du behöver inte skanna Snapcodes från en annan enhet. Du kan också låta någon skicka en skärmdump av sin Snapcode, öppna den på en dator eller annan enhet och sedan skanna den därifrån.

 3. Knacka Lägg till vän eller Prenumerera (beroende på användarens integritetsinställningar).

  Hur man skannar någons Snapcode för att lägga till dem

Ett alternativt sätt att lägga till vänner med Snapcode

Ett alternativt sätt att lägga till vänner via Snapcode är att ladda upp ett foto av deras Snapcode till Snapchat.

 1. Ta eller spara ett foto av en Snapcode med din enhet.

 2. Lägga till vänner tryck på Snapcode i det övre högra hörnet.

 3. Knacka på fotot av Snapcode från rutnätet med foton. Snapchat skannar Snapcode på bilden och visar motsvarande användare.

  Hitta någon på Snapchat genom att ladda upp en snapcode

  Du kan behöva ge Snapchat behörighet att komma åt dina foton om du inte redan har gjort det.

Hitta personer när de dyker upp i snabb lägg till

Snabb Lägg till är en funktion som föreslår att användare lägger till i olika avsnitt i Snapchat-appen. Dessa användare föreslås för dig baserat på gemensamma vänner och personer du prenumererar på. Du kan se dina förslag på Lägga till vänner skärm. Knacka Lägg till bredvid valfri användare för att lägga till dem som en vän eller tryck på X för att ta bort dem från dina förslag. För fler alternativ, tryck och håll inne en användares namn.

Snabb lägg till på Snapchat