Saltar al contenido

Hur man tar bort Snapchat-meddelanden

27 de junio de 2021
GettyImages 586113576 588a71e43df78caebc290b00

Vad du ska veta

  • Om du vill ta bort konversationer i ditt flöde trycker du på spökeikon. Tryck sedan på kugghjulsikon och bläddra till Kontoåtgärder> Rensa konversationer.
  • Du kan också ta bort meddelanden som redan har skickats, plus snapshistorier.
  • Du kan inte avbryta Snapchat-meddelanden men blockera mottagaren tillräckligt snabbt makt hindra dem från att se din snap.

På Snapchat sker konversationer snabbt. Ibland för fort. Den här artikeln förklarar de fyra olika sätten att städa upp dina Snapchat-aktiviteter.

Så här tar du bort Snapchat-konversationer i ditt chattflöde

1:00 Låt oss börja med något enkelt: ditt chattflöde. Det här är en av huvudflikarna som du öppnar genom att trycka på pratbubblan i bottenmenyn. Följ dessa steg för att städa upp ditt chattflöde:

  1. Öppna din profilflik genom att trycka på spökeikon i det övre vänstra hörnet.

  2. Tryck på kugghjulsikon högst upp till höger för att komma åt dina inställningar.

  3. Bläddra ner för att knacka Rensa konversationer under Kontoåtgärder.

  4. På nästa flik ser du en lista över de vänner du har haft konversationer med Xs bredvid, som du kan trycka på för att rensa dem från ditt chattflöde. Att rensa konversationer raderar inte någonting som du redan har sparat eller skickat.

Det enda som rensar en konversation är att ta bort användarnamnet från ditt huvudchattflöde. Om du skickade något till en vän och vill avbryta det, rensas inte konversationen.

Hur man tar bort snap-meddelanden som redan har skickats

Snapchat erbjuder för närvarande inte en funktion för att avbryta ett snap som skickades för snabbt eller till fel vän. I tidigare versioner av appen fick användarna reda på att de kunde förhindra att ett snap mottogs om de kunde ta bort sina konton innan mottagaren öppnade sin snap. Att ta bort ditt konto för att hindra en mottagare från att öppna ett snap som skickades av misstag fungerar inte längre i den senaste versionen av Snapchat-appen. Om du försöker ta bort ditt konto innan mottagaren öppnar din snap, måste du vänta i 30 dagar tills ditt konto officiellt raderas för alltid. Snapchat sätter alla konton på en 30-dagars avaktiveringsstatus före officiell radering bara om kontoägare ändrar sig och vill återaktivera sina konton igen, vilket kan göras genom att helt enkelt logga in på appen inom den 30-dagars inaktiveringsperioden. Ett inaktiverat konto sparar dig inte från snaps du beklagar att du skickade. Även om vänner inte kommer att kunna skicka någonting medan ditt konto förblir inaktivt, kommer alla snaps du skickade innan du inaktiverade ditt konto fortfarande att visas i mottagarnas chattflöden så att de kan se dem.

Blockera mottagaren: det kanske bara fungerar

Det visar sig att du inte behöver gå så extremt långt för att radera ditt konto för att avbryta ett ögonblick. Att bara blockera dem kan göra tricket.

Blockera knapp och anledningar till varför skärmdumpar från iOS

Att blockera mottagaren tillräckligt snabbt kan bara hindra dem från att se din snap. Tryck på deras för att blockera människor Användarnamn eller använd sökfältet högst upp för att hitta dem. Tryck på på fliken text som öppnas menyikonen som visas i det övre vänstra hörnet och tryck sedan på Blockera i miniprofilfliken som glider ut från skärmens vänstra sida. Du kommer att bli tillfrågad om du är säker på att du vill blockera den användaren och ange varför. När du blockerar en vän på Snapchat tas den personen bort från din vänlista och du tas bort från deras. Du kommer båda att behöva lägga till varandra för att fortsätta snappa som du brukade. Det finns ingen garanti för att blockering av en användare effektivt kommer att «avbryta» din snap, dock. Om mottagaren är snabbare än du blockerar dem kan han eller hon fortfarande se din snap. På samma sätt rullar Snapchat kontinuerligt ut uppdaterade versioner av sin app, och den här blockeringsmetoden för att förhindra att snaps syns kanske inte fungerar i framtida versioner.

Hur man tar bort Snapchat-berättelser

Snapchat Stories-gränssnittet visar Story-knappen, My Story-avsnittet och papperskorgen

Snapchat erbjuder en borttagningsfunktion för berättelser så att du inte behöver oroa dig för en pinsam snap som varar i hela 24 timmar för alla att se. Berättelser är de foto- och videoklipp du lägger till din Min berättelse avsnitt, som kan visas offentligt i 24 timmar av dina vänner eller av alla (beroende på dina sekretessinställningar) när de besöker deras fliken berättelser i appen. Så här tar du bort en Snapchat-berättelse som du publicerade: Tryck på Berättelse cirkulär ikon längst upp till vänster på kameraskärmen och tryck sedan på berättelsen du publicerade från menyn strax under din Snap-kod. Tryck på skräp ikonen och bekräfta att du vill ta bort den och du är klar. Att lägga upp en historia och sedan radera den omedelbart garanterar inte att den inte kommer att ses av någon. Snapchat har för närvarande inte en funktion som gör att du kan ta bort historier i bulk.