Saltar al contenido

Snapchat-trender du borde veta om

1 de julio de 2021
GettyImages 1140608006 bd7e83fd1127480bae301b7d0fdb990f

Snapchat är en app för snabbmeddelanden och sociala nätverk som skiljer sig från konkurrerande appar som Facebook, Twitter och Instagram. Det är en av de mest populära apparna som tonåringar och unga vuxna använder idag för att berätta för sina vänner vad de gör och chatta fram och tillbaka. Om du inte känner till Snapchat, ta en titt genom följande sammanfattningar och länkar för att få en glimt av hur du kan hoppa in på några av de största Snapchat-trenderna.

Kom igång med Snapchat

Först får du den senaste versionen av Snapchat för att se till att du har alla uppdaterade funktioner. När du har skapat ditt konto kan du lägga till några vänner antingen manuellt eller genom att skanna deras snapkoder. Om du gillar att kolla in berättelser, lägg till några av de stora varumärkena på Snapchat också. Nu är det dags att börja chatta fram och tillbaka med dina vänner genom att knäppa foton och videor eller lägga upp dina foto- och videoklipp i din berättelse. Ju mer du snapar med vänner, desto högre blir din Snapchat-poäng. Dina Snapchat-bästa vänner är de vänner du snapar mest med, vilket kan förändras över tiden beroende på vem du snäppar och din snappfrekvens. Ju mer du knäppar med dem, desto fler vänemojis och snäppstrimmor ser du på din konversationsflik.

Utnyttja de bästa Snapchat-funktionerna

När du har börjat knäppa vill du inte sluta. Glöm inte att prova selfielinserna för att ge dina snaps lite kreativ känsla, och prova några roliga snap-idéer för att få dina vänner att skratta och högt. Att svepa direkt på linserna tar dig till de Snappable-spelen du kan spela med dina vänner. Vissa linser har inbyggda musik- och ljudeffekter. Ändå kan du ta videoklipp med musik som spelas från din telefon. Du kan också svepa åt vänster eller höger på dina snaps innan du skickar dem för att använda roliga filter. Även om Snapchat var utformat för att dela foton och videoklipp för tillfället kan du ladda upp sparade foton och videor för att skicka som snaps och spara foto- och videoklipp innan du skickar dem med en funktion som heter Memories. Och om du stänger ett snäpp för snabbt efter att ha visat det kan du omedelbart spela det igen för att kolla in det en sista gång. Vill du bli mer social på Snapchat? Ha ett gruppvideosamtal med en massa vänner genom appen eller använd snap-kartan för att visa din plats och se andra offentliga snaps och berättelser från andra användare i närheten.

Behåll din säkerhet och integritet

Det är viktigt att säkerställa din säkerhet och integritet i en social app som Snapchat. Det finns till exempel konsekvenser för dem som tar skärmdumpar av snaps de får. Du kan ångra ett snap du nyligen skickat, så i det här fallet kanske du vill veta om det finns något du kan göra för att radera ett snap som skickades. Du kan också blockera användare på Snapchat, avblockera dem och se om någon har blockerat dig. Snapchat gör det inte enkelt eller möjligt att ändra ditt användarnamn av säkerhetsskäl. Och du kan inte använda Snapchat med tredjepartsappar längre, även om detta var möjligt tidigare.

Prova några Snapchat-alternativ

Snapchat är fantastiskt, men andra appar har liknande funktioner. Kolla in dessa fem Snapchat-alternativ med ansiktsspårningsfilter för att utöka din användning av roliga ansikten.