Saltar al contenido

Kan du skicka ett snap? Nej, men du kan ta bort det

27 de junio de 2021
christian wiediger ZYLmudR28SA unsplash1 795db4509fc844928d1c96e64407f743

När du tar foto- eller videoklipp för att skicka till vänner på Snapchat finns det inget sätt att ångra dem när de har skickats. Det enda du kan göra är att radera meddelandet, men det finns ingen 100 procent garanti för att mottagaren inte ser det.

Så här tar du bort chattmeddelanden du har skickat

Eftersom chattmeddelanden raderas automatiskt så snart du avslutar chatten, förutsätter följande instruktioner att du för närvarande har en chatt öppen med en vän eller grupp. Dessa instruktioner kan följas för både iOS- och Android-versionerna av Snapchat-appen, men notera att nedanstående skärmdumpar kommer från iOS-versionen.

 1. På chattfliken trycker du och håller ned fingret på meddelandet du skickade och vill radera.

 2. Knacka Radera.

 3. Tryck på lila Radera för att bekräfta att du vill att den ska raderas. Tänk på att dina vänner i chatten kommer att kunna se att du har tagit bort något.

  Det finns ingen garanti för att dina vänner inte kommer att se ditt meddelande även om du tar bort det. De kan slå dig till det och sluta se meddelandet om de var snabba nog. Snapchat noterar också att radering kanske inte alltid fungerar beroende på vissa omständigheter – som om en vän har en fläckig internetanslutning eller använder en äldre version av appen.

Varför kan du inte avbryta foto- och videoklipp?

I äldre versioner av Snapchat-appen upptäckte användarna vissa knep som fungerade för att skicka foto- eller videoklipp. De upptäckte att de ibland lyckades avbryta snaps genom att:

 • Slå på flygplansläget;
 • Ta bort snapmottagaren från avsändarens vänlista;
 • Blockering av snapmottagaren;
 • Loggar ut från avsändarens konto
 • Avinstallera appen från avsändarens enhet; och
 • Inaktivera eller ta bort ditt (avsändarens) konto.

Dessa knep kan ha fungerat tillbaka på dagen, men så är inte fallet längre med nyare versioner av appen. Så snart du skickar en snap laddas den upp till Snapchats molnbaserade system. När en mottagare öppnar ett snap som de fått från en vän eller en grupp vänner raderas det automatiskt från Snapchats servrar. Alla åtgärder du försöker vidta efter att du har skickat ett snap fungerar inte eftersom snap redan har nått molnet. Den enda gången du faktiskt kan ångra (ta bort) ett foto eller ett videoklipp är om det är i Snapchat-berättelseform. Om du har tagit ett foto eller ett videoklipp och lagt upp det i dina berättelser kan du ta bort det genom att visa historien, svepa uppåt och knacka på skräp ikon. Om du också skickade det till vänner / grupper som ett vanligt snap, kommer du inte att kunna avbryta eller ta bort det.

Vad kan du skicka på Snapchat?

Även om du inte kan ta bort foto- eller videoklipp kan du avbryta andra typer av innehåll. «Unsend» är dock inte riktigt rätt ord för att beskriva det. «Radera» är mer lämpligt. Snapchats Clear Chats-funktion gör det möjligt för användare att radera chattmeddelanden som de har skickat till individer eller grupper av vänner. Chatten är den tråd av meddelanden och interaktioner som du ser när du trycker på namnet på vän eller grupp på fliken Konversationer. Rensa chattar skiljer sig från Clear Snapchat Conversations, vilket enkelt tar bort dina senaste vän- och gruppinteraktioner från fliken Conversations. Du kan ta bort något av följande från dina chattar:

 • Text;
 • Klistermärken (inklusive Bitmoji-klistermärken);
 • Ljudmeddelanden; och
 • Foton och videor som skickas från fliken Minnen (t.ex. de som har sparats eller laddats upp från din enhet).

Dina vänner kommer att kunna se att du har tagit bort något i chatten.