Saltar al contenido

Hur man hittar, tämjer och tar hand om hästar och fästen i Zelda: Breath of the Wild

29 de junio de 2021
001 how to find tame and care for horses in zelda breath of the wild 0c5d569a27044468a4cb25f4bde74dcc

Det är inte svårt att hitta en häst i The Legend of Zelda: Breath of the Wild, men att tämja en kan vara lite knepigt. Den här guiden lär dig hur du behöver veta om hästar i det hyllade Nintendo Switch-spelet, inklusive var du hittar några av Hyrules bästa hästar, hur du tar hand om dem och vad du ska göra om du av misstag får en dödad (hej, det händer de bästa av oss).

Var hittar du hästar

Vilda hästar finns i hela Hyrule, men det finns vissa områden där du är mer benägna att hitta dem. Den vanligaste platsen där hästar samlas är i öppna slätter, såsom Central Hyrule Field eller gräsmarkerna nära Dueling Peaks.

Varje häst har fyra egenskaper som du vill vara uppmärksam på:

 • Styrka: Denna vilseledande stat bestämmer hästens hälsa (HP) i strid och inte mängden skada den kan orsaka fiender.
 • Hastighet: Bestämmer hur snabb din häst är. Alla hästar kan växla mellan fyra hastigheter: promenad, trav, galopp och galopp.
 • Uthållighet: Påverkar hur många gånger du kan ”anspela” din häst i galopp. Stjärnklassificeringen i denna kategori avgör hur många sporrar du kan använda, upp till maximalt 5. Sporer regenereras naturligt över tiden.
 • Temperament: Hästar finns i «Skonsamma» och «Vilda» temperament.
 • Fläckiga hästar är mjuka, vilket innebär att de är lättare att tämja men vanligtvis har lägre statistik än vilda hästar.
 • Enfärgade hästar har vilda temperament och är mycket svårare att tämja. Men de har i allmänhet bättre övergripande statistik än mjuka raser.

Hur man tämjer en häst

När du väl hittat en vild häst du gillar är nästa steg att tämja dem. Tämningsprocessen kräver en blandning av smyg och tålamod från din sida, eftersom hästarna är skitna och kommer att bulta om du närmar dig dem för snabbt. Förutom spelets sällsynta hästar (mer om dem nedan) är processen för att tämja en häst ganska enkel.

 1. Gå bakom hästen och tryck på vänster pinne att huka sig.

  Smyga upp på hästar i Zelda: Breath of the Wild

 2. När du är tillräckligt nära, tryck på A. att bestiga. Börja omedelbart knacka på L-knappen snabbt för att lugna hästen och förhindra att du blir bucklad.

  Tämja en vild häst i Zelda: Breath of the Wild.

  Om din uthållighet tar slut innan du kan lugna en häst framgångsrikt, överväg att skapa elixir eller mat som tillfälligt ökar din uthållighetsgräns. Du kan också öka din uthållighet permanent genom att erbjuda 4 Spirit Orbs till vilken gudinnastaty som helst som sprids runt Hyrules städer och Temple of Time.

 3. Fortsätt lugna hästen genom att trycka på L-knappen varje gång det försöker gå i en annan riktning än du vill. Ibland ser du en grupp av hjärtan som omger hästens huvud efter att ha lugnat det, vilket indikerar att ditt band med dem ökar.

  Lugnar en vild häst i Zelda: Breath of the Wild.

 4. Om du vill rädda en häst du tämjt, åk den till närmaste stall. Närma dig den främre räknaren och tryck på ZL att rikta in sig på ägaren.

  Närmar sig stallägare i Zelda: Breath of the Wild.

  Vrid INTE till en stall efter att ha tämjt en häst. Om du gör det lämnar din häst bakom dig.

 5. Välj Ja tack för att registrera din häst.

  Registrera en häst i Zelda: Breath of the Wild.

 6. Stallägaren frågar om du är säker på att du vill registrera hästen. Välj Ja.

  Bekräftar hästregistrering i Zelda: Breath of the Wild.

 7. Ägaren kommer att be om 20 rupier för att täcka kostnaden för registreringen och en sadel och träns. Välj Ja.

  Betala 20 rupier för att registrera häst i Zelda: Breath of the Wild.

 8. Du måste nästa namnge din häst. Skriv in namnet och Välj Ja att bekräfta.

  Bekräftar hästnamn i Zelda: Breath of the Wild.

 9. Efter att ha bekräftat registreringen kommer ägaren att fråga dig vad du vill göra med din nya häst. Välj Ta häst att fortsätta åka eller Styrelsehäst för att hålla den i stallet.

  Välja Ta häst i Zelda: Breath of the Wild.

Hur man tar hand om och anpassar din häst

Du kan registrera högst fem hästar åt gången och kalla dem från vilken stall som helst i spelet. Du kan dock bara ta ut en häst åt gången. Till skillnad från andra spel i öppen värld kan du inte direkt kalla din häst var som helst i Breath of the Wild. Att trycka ner D-Pad kommer att få Link att vissla och kalla sin häst till honom, men det fungerar inte om hästen är utom räckhåll. Det enda sättet att kalla en häst var som helst i Breath of the Wild är att köpa Champions Ballad DLC och slutföra en strävan att låsa upp den antika sadelhästutrustningen. Dessutom kan du anpassa hästens utseende genom att följa dessa steg:

 1. Res till en stall och lokalisera NPC (icke-spelare karaktär) tenderar att stallens hästar. Observera att hästanpassning inte är tillgänglig i varje stall.

  Hitta hästhand i Zelda: Breath of the Wild.

 2. Närma dig NPC till häst, håll ZL att fokusera på dem, och tryck på A. för att inleda en konversation.

  Pratar med stabil vårdgivare i Zelda: Breath of the Wild.

 3. Du blir tillfrågad om du vill byta hästens redskap eller man. Välj «Ja tack!»

  Byta hästutrustning och man i Zelda: Breath of the Wild.

 4. Bläddra bland alternativen och gör ett val med tryck på A.. Om du ändrar dig kan du alltid återvända för att välja en annan man, sadel eller träns.

  Byta hästman, träns och sadel i Zelda: Breath of the Wild.

 5. Om ditt band med din häst är lågt kommer du inte att kunna anpassa utrustningen eller manen förrän den är starkare.

  Att nekas hästanpassning i Zelda: Breath of the Wild.

För att öka ditt band med din häst, fortsätt att lugna det när du rider förbi genom att trycka på L och mata dem godis som äpplen. För att mata din häst, stiga av, håll matvaran i handen och stå bredvid hästens mun. Hästen äter den automatiskt efter några sekunder.

Hur man hittar de bästa hästarna i Breath of the Wild

Som en tumregel är de bästa hästarna i Breath of the Wild de som har den bästa statistiken. Vilda hästkaraktäristika varierar, men du har större chans att hitta en med bra statistik om du tittar i Upland Lindor, som ligger nära Maag No’rah Shrine i Hyrules Ridgeland-region.

Royal White Stallion in Zelda: Breath of the Wild.

Förutom vanliga vilda hästar finns det flera specialfästen du kan hitta:

 • Epona (Styrka: 4 | Hastighet: 4 | Uthållighet: 4 | Temperament: Mild): Links ikoniska häst är utan tvekan det bästa berget i Breath of the Wild, vilket gör det desto mer nedslående att hon inte kan fås i spelet på traditionellt sätt. Det enda sättet att skaffa Epona är att skanna en Super Smash Bros. Series Link eller Twilight Princess Zelda 30th Anniversary Link amiibo. Till skillnad från andra vilda och specialhästar behöver Epona inte tämjas.
 • Royal White Stallion (Styrka: 4 | Hastighet: 3 | Uthållighet: 5 | Temperament: Wild): En ädel häst som sägs vara ättling till prinsessan Zeldas häst. Den har ett uthållighetsbetyg på 5, och spelare kan få det genom att slutföra «The Royal White Stallion» -sida, ges av Tiffa på Outskirt Stable.
 • Jättehäst (Styrka: 5 | Hastighet: 2 | Uthållighet: – | Temperament: Vild): En massiv svart häst med en röd man som ryktas vara en ättling till Gandondorfs häst, Jättehästen ligger i Tabab-gräsmarken. Liksom Royal White Stallion är Jättehästen en del av en sidouppdrag. Res till det monterade bågskyttelägret och prata med Straia för att initiera ”Jakten på jättehästen”. Giant Horse har en styrka på 5 (högsta möjliga betyg) men ingen uthållighet. Med andra ord är det en långsam häst som kan slå ner nästan vilken fiende som helst.
 • Bergets herre: Det är en mystisk, glödande häst som slumpmässigt dyker upp på toppen av Satori Mountain nära ett körsbärsblomsträd. Bergets herre dyker bara upp när en grön vertikal ljusstråle lyser från berget. Den här hästen är svår att smyga på och tämja, och du kan inte registrera den på stall. Men det kompenserar för detta genom att vara den snabbaste hästen i spelet, med obegränsad uthållighet att starta.
 • Stalhästar: Dessa odöda skeletthästar uppträder bara på natten och åtföljs vanligtvis av en Stalkoblin som rider på ryggen. Stalhorses kan inte registreras på stall och försvinner klockan 05:00 i spelet.

Hur återuppliva en häst

Tyvärr kan din häst dö (antingen av din hand eller en fiendes), men den goda nyheten är att det finns ett sätt att få tillbaka dem. Besök hästguden Malanya, så tar hon tillbaka din lojala häst (för ett pris):

 1. Varpa till Lake Tower eller Ka’o Makagh Shrine, varav den senare är närmare.

  Slingning till Ka'o Makagh Shrine i Zelda: Breath of the Wild.

 2. Korsa Horse God Bridge i söder, beläget strax sydost om Nette Plateau.

  Crossing the Horse God Bridge i Zelda: Breath of the Wild.

 3. Hitta älv fontän i slutet av vägen och prata med Malanya.

  Lokalisering av hästfontän i Zelda: Breath of the Wild.

 4. Betala henne en engångsavgift på 1000 rupier att återuppliva alla avlidna hästar. Du kan bara återuppliva hästar som hade maximal tillgivenhet för dig.

  Betala 1000 rupier till hästgudfeen i Zelda: Breath of the Wild.