Saltar al contenido

Hur man hugger ner träd vid djurkorsning

14 de julio de 2021
ACNH chop trees 1 bcd9be720a9d4a1d8bb34808852ffa57

Att hugga ner träd i Animal Crossing: New Horizons är ett av de viktigaste sätten att få viktiga byggmaterial och tydligt utrymme för att skräddarsy din ö. Det är ganska enkelt – men bara om du har rätt verktyg.

Hur man hugger ner träd vid djurkorsning

För att hugga ner träd i Animal Crossing: New Horizons, följ dessa steg:

 1. Utrusta dig med din yxa. Du kan inte använda en grundläggande, spetsig yxa för att hugga ner träd. Det är inte tillräckligt starkt. Du behöver antingen en stenyxa, yxa eller gyllene yxa.

 2. Placera dig inför trädet du vill hugga ner.

 3. Slå i trädet tre gånger med din yxa (tryck på A. att använda din yxa, som de flesta verktyg).

 4. Efter den tredje träffen faller trädet över och försvinner och lämnar en stubbe. Om du lämnar en stubbe förblir den alltid en stubbe – trädet kommer aldrig att växa tillbaka.

  Skärmdump av Animal Crossing New Horizons-karaktär med en trädstubbe

En trevlig sak i Animal Crossing, till skillnad från andra spel, är att det inte finns någon uthållighet för din karaktär. Du kan hugga ner så många träd du vill. Din yxa kommer emellertid så småningom att slitas ut och bryta.

 • Spetsig yxa: Bryter efter 40 användningar
 • Stenyxa: Bryter efter 100 användningar
 • Yxa: Bryter efter 100 användningar
 • Golden Axe: Bryter efter 200 användningar.

Vill du maximera din Animal Crossing-upplevelse? Kolla in vår lista med fuskoder för Animal Crossing: New Horizons.

Varför hugga ner träd vid djurkorsning

Det finns fyra primära skäl att hugga ner träd i Animal Crossing: New Horizons:

 • För att få frukten hängande från trädet. Du gör detta genom att träffa trädet med din yxa några gånger, men du behöver inte hugga ner trädet.
 • Att få träbuntar från trädet. Varje gång du träffar trädet med din yxa, kommer en annan hög med trä att visas, upp till totalt tre. Du kan få samma träslag eller olika typer.
 • Att lämna en stubbe. Stubbar är roliga att sitta på, och vissa buggar landar bara på stubbar, vilket gör dem lätta att fånga.
 • För att rensa utrymme. När du hugger ner ett träd och tar bort stubben kan du plantera blommor, placera föremål eller till och med bygga hus där trädet var.

När du hugger ner träd i Animal Crossing är en trädstubben kvar. Som nämnts ovan kanske du vill lämna den. Men om du ska rensa platsen genom att bli av med stubben behöver du en uppgraderad spade. En tunn spade är inte tillräckligt stark. Utrusta eventuell annan spade, stå bredvid stubben och tryck på A. att gräva upp och ta bort stubben. Att göra detta lämnar ett hål — Tryck Y att sparka smuts i hålet och täcka upp det.

Skärmdump av Animal Crossing New Horizons-karaktär med en spade

Se upp för getingar!

En av farorna med att hugga ner ett träd i Animal Crossing är att vissa träd har getingbon gömda i sig. Ilska getingarna genom att hugga ner deras träd, och de jagar dig tills de sticker dig. Så här undviker du detta öde:

 1. När du hittar ett träd som du vill hugga ner, utrusta ditt nät.

 2. Med ditt nät i handen, vänd dig mot trädet och skaka det tryck på A..

 3. Om det finns getingar i trädet kommer det att ta bort dem. Använd ditt nät för att fånga dem innan de sticker dig. Om du glömmer att utrusta ditt nät innan du skakar trädet, använd snabbtangenterna till vänster Joy-Con för att utrusta ditt nät och fånga getingarna snabbt.