Saltar al contenido

Hur man korrigerar bilder i Photoshop CC 2014 med Camera Raw

26 de junio de 2021
photoshop actions more 56a320283df78cf7727be0cc

Vad du ska veta

 • För att tillämpa objektivkorrigering, välj bild, gå till Filtrera > Objektivkorrigering > Automatisk korrigering > välj Kameramärke/Linsmodell > OK.
 • Välj sedan Filtrera > Camera Raw Filter för att öppna ett stort utbud av verktyg inklusive Camera Raw vitbalans, Temperaturoch Tint Sliders.

Den här artikeln förklarar hur man färgkorrigerar bilder i Photoshop. Instruktioner gäller för Photoshop Creative Cloud 2014.

 1. Tillämpa objektivkorrigering

  Alla kameralinser, oavsett kostnad, förvränger bilder. Photoshop känner igen detta och hjälper dig att ta bort denna snedvridning. Bilden här togs med en Nikon D200 som kom med en AF-S Nikkor 18-200 mm 13556-lins.

  1. När bilden är vald väljer du Filtrera > Objektivkorrigering.
  2. Se till att Automatisk korrigering välj lämplig Kameramärke och Linsmodell. Bilden kommer att kvadrera i hörnen.
  3. Klick OK att acceptera förändringen.

  Om du behöver byta kamera eller lins, dubbelklickar du bara på Filtrera för att öppna Objektivkorrigering dialog ruta.

 2. Öppna dialogrutan Camera Raw Filter

  Välj Filtrera > Camera Raw Filter. Detta öppnar ett ganska omfattande fönster. Längst upp finns verktyg som zoomar in på bilden, ställer in vitbalansen, lägger till ett graderat filter och mer. På höger sida finns ett histogram. Den här grafen visar att tonområdet för dina underexponerade bildpixlar är grupperade på den mörka sidan av tonerna. Din strategi är att omfördela dem över intervallet från vänster (svarta) till höger (vita.) Välj Grundläggande verktyg, vilket är standard.

 3. Använd Camera Raw vitbalansverktyget

  Nyckelordet här är balans. Detta verktyg använder den neutrala grå som du väljer som mittpunkt. Fortsätt klicka på verktyget tills du når det resultat du vill ha. I den här bilden provades skummet och snön några gånger för att uppnå resultatet. Detta är också ett utmärkt verktyg för att ta bort en färggjutning.

 4. Använd skjutreglagen Camera Raw Temperature och Tint

  Tänk på temperaturen i termer av «glödhet» och «iskall.» Att flytta skjutreglaget åt höger ökar gult och att flytta det åt vänster ökar blått. Färgton lägger till grönt till vänster och cyan till höger. Små förändringar är bäst; låt ditt öga bedöma vad som ser bäst ut.

 5. Lägg till detalj i Camera Raw-bilden

  1. Använd skjutreglagen under Vitbalans område för att göra globala justeringar av bilden. Här justerades skjutreglagen för att få fram detaljerna i förgrunden. Återigen, låt ditt öga berätta när du ska sluta.
  2. Håll ett öga på Histogram. Du bör märka att grafen nu har spridit sig över tonerna.
  3. Klick OK att acceptera ändringarna.
  4. Om du fortfarande känner behov av att göra ytterligare justeringar är allt du behöver göra att dubbelklicka på Camera Raw Filter i Smart Filters-lager. Du öppnar Camera Raw-fönstret och inställningarna är de där du slutade.

  Om du vill jämföra originalbilden med dina ändringar klickar du på Före efter knapp. Det ser ut som ett «y» längst ned till höger i fönstret.