Saltar al contenido

Hur man laddar ner en annan Samsung TV-webbläsare

13 de julio de 2021
jens kreuter 85328 c5ada5fb87224444a49aaa4ad1e16897

Vad du ska veta

 • Använd en strömmande enhet: Roku, Amazon Fire TV, Chromecast och Apple TV erbjuder alla sina egna webbläsare för din TV.
 • Bärbar dator med HDMI: Anslut din bärbara dator med en HDMI-kabel för att använda TV: n som bildskärm.
 • Skärmspegel: Aktivera den på TV: n under Källa eller Nätverk. På datorn, inställningar > Bluetooth och annat … > Lägg till Bluetooth … Välj TV: n.

Den här artikeln förklarar hur du använder ett alternativ till Samsungs förinstallerade webbläsare på din TV. Även om du inte kan installera en ny webbläsare på TV: n finns det andra alternativ som använder TV: n som skärm för andra enheter.

Alternativ ett: Anslut en mediestreamer som erbjuder en annan webbläsare

Ett sätt att få åtkomst till en alternativ webbläsare för en Samsung Smart TV är via en plug-in-media-strömknapp eller låda, till exempel en Roku, Fire TV, Google Chromecast eller Apple TV. Du kommer att använda fjärrkontrollsystemet för dessa enheter för att navigera i deras respektive webbläsare.

Roku

Roku erbjuder några webbläsare som kan laddas ner och installeras från Channel Store. POPRISM är gratis men mycket mer begränsat än Samsungs webbläsare. Andra alternativ inkluderar webbläsare X och WEB, men båda kräver en abonnemangsavgift på 4,99 USD per månad, vilket inte är perfekt om du har en stram budget.

Amazon Fire TV

Amazon Fire TV erbjuder både webbläsarna Firefox och Silk, vilket ger mer flexibilitet än Samsung Smart TV-webbläsaren. När de väl är installerade visas de på startskärmen märkta som Firefox och Internet (Silke).

Fire TV - Firefox och Silk Browser Ikoner

En funktion i webbläsarna Firefox och Silk på en Fire TV-enhet är att du, förutom att använda navigeringskontrollerna på Fire TV-fjärrkontrollen, också kan använda Alexa-kommandon för att söka på nätet. Bokmärke för specifika sidor och spara lösenord är dock inte tillgängligt i Fire TV-versionen av Firefox. Även om du kan visa bilder och innehåll kan du inte ladda ner dem. Fire TV-versionen av Firefox ser också annorlunda ut än PC- eller mobilversionen.

Fire TV - Firefox webbläsarexempel

Silk-webbläsaren kan visa en av två skärmar som visas nedan. Till vänster finns Silks webbläsares startsida och till höger är dess standard Bing-sökmotor. Dessa alternativ ger flexibilitet för både åtkomst till innehåll och genomförande av en allmän webbsökning. När du stänger Silk-webbläsaren visas den senaste webbplatsen du tittade på automatiskt nästa gång du öppnar webbläsaren. Precis som med Firefox (och den inbyggda Samsung-webbläsaren) kan du dock inte ladda ner bilder eller annat innehåll med Silk.

Fire TV - Silk webbläsare med Bing-sökning

Google Chromecast

Om du använder Chrome på din PC eller bärbar dator väljer du Cast för att skicka allt som är synligt på din PC eller bärbar dator till en Samsung TV via Chromecast. Chromecast-stick måste anslutas via HDMI till baksidan av Samsung TV: n. Gå till Inställningar i Chrome och aktivera Casting.

Cast Chrome från PC Setup

Chrome-webbläsaren från din dator visas på din Samsung TV. Du kan bläddra igenom sidor och öppna dem från en enda webbläsarflik. Men om du öppnar eller stänger en flik måste du koppla från och ansluta Chromecast igen för att se de nya flikarna på din TV-skärm.

Chrome-webbläsare på Samsung TV via Chromecast

Förutom att casta Chrome-webbläsaren, ta reda på hur du kan casta allt du kan se på din dator till en Samsung-TV med Chromecast.

Apple TV

Apple TV erbjuder inte en webbläsare som kan installeras direkt, men du kan installera AirWeb på en kompatibel iPhone eller iPad. Med Airplay kan du spegla webbläsaren «Air Web» via Apple TV ansluten till din Samsung TV. Du kan också AirPlay din Mac-skärm till en ansluten Apple TV-enhet. Det finns några ytterligare webbläsare tillgängliga för Apple TV som kan visas på en Samsung TV.

AirWeb för Apple TV

Varför en Plug-in Media Streamer kanske inte är det bästa alternativet

Om du inte redan har en extern mediestreamer kanske det inte är det bästa alternativet för att få en webbläsare på din Samsung TV. Detta beror på att du betalar för en enhet som ger dubbel åtkomst till många av samma streamingappar som din Samsung Smart TV redan kan erbjuda. Om du är nöjd med valet av streamingapp på din Samsung Smart TV kan det vara effektivare att använda en annan metod för att få en alternativ webbläsare att fungera med din TV. Ett sådant alternativ är att ansluta en dator direkt till din TV.

Alternativ två: Anslut en dator till din TV

I stället för att ansluta en mediestreaming-stick eller låda till din Samsung Smart TV kan du ansluta en PC eller bärbar dator via en HDMI- eller VGA-anslutning. Du kan se sökresultaten i webbläsaren (liksom nästan alla uppgifter du kan göra på din dator) på TV-skärmen. Fördelen med denna metod är att du kan använda den webbläsare du känner till och utföra andra PC-funktioner på din TV-skärm. Alla webbläsare som du har installerat på din dator, inklusive Internet Explorer, Microsoft Edge och andra som diskuteras i den här guiden, kan visas på din Samsung TV-skärm. Och du kan använda tangentbordet eller musen som du har anslutit till din dator för att navigera i webbläsaren.

PC-skärm på Samsung TV

Beroende på din bärbara dator eller dator kan du behöva ställa in den för att mata ut skärmen via HDMI- eller VGA-porten, i vilket fall din bärbara dator eller bildskärm kan bli mörk. Du kan också ha möjlighet att visa skärmen på både din dator och TV: n samtidigt.

Alternativ tre: Använd skärmspegling

Om du hellre inte behöver ansluta en mediestreamer eller dator fysiskt till din TV, är ett trådlöst alternativ att använda skärmspegling, som ibland också kallas Miracast eller Wi-Fi Direct. Trådlös skärmspegling är tillgänglig på de flesta Wi-Fi-aktiverade datorer, bärbara datorer och smartphones. Med skärmspegling kan du överföra alla webbläsare, liksom allt annat som visas eller lagras på din PC eller smartphone, till din Samsung TV-skärm.

Inställningar för skärmspegling på Samsung-TV-apparater

Skärmspegling stöds på nästan alla Samsung Smart TV-apparater. Även om dess inställning varierar beroende på modellår och serie.

 • Exempel ett: tryck på Källa på fjärrkontrollen och välj sedan Skärmspegling källalternativ i TV-menyn.
 • Exempel två: Välj Meny på fjärrkontrollen och välj sedan Nätverk > Skärmspegling.
 • Exempel tre: Välj Meny > Nätverk > Expertinställningar > Wi-Fi Direct.

Se din Samsung TV: s användarhandbok eller e-handbok för exakta steg för din modell. Förutom att aktivera Screen Mirroring på din Samsung TV måste du också aktivera den på din PC eller smartphone.

Inställningar för skärmspegling för datorer: Windows 10

Så här ställer du in skärmspegling på en Windows 10-enhet.

 1. Gå till inställningar på din dator.

 2. I Bluetooth och andra enheter, Välj Lägg till Bluetooth eller annan enhet. Detta tar dig till Lägg till en enhet sida.

  PC Screen Mirroring Setup Start - Windows 10

 3. Datorn söker efter tillgängliga enheter. Din TV måste vara på under det här steget.

 4. När din Samsung TV visas i enhetslistan väljer du den och väntar på att din dator ska ansluta till din Samsung TV.

  Inställningar för PC-skärmspegling - Anslut och bekräfta

 5. När din anslutning är bekräftad visas din PC-skärm på Samsung TV: n.

Inställningar för skärmspegling för smartphones

Här är några vanliga metoder för att ställa in skärmspegling på en smartphone.

 • Samsung: Gå till Meddelanden > Skärmspegling (eller Smart View eller Quick Connect). Telefonen letar efter TV: n och identifierar den vanligtvis med modellnumret. När modellnumret visas väljer du det. Du kan bli ombedd att ange en PIN-kod från TV: n.
 • HTC: Gå till inställningar > HTC connect. Öppna den och sök efter TV: n.
 • LG: Kolla efter Skärmspegling, Skärmdelning, Wi-Fi Direct, eller Miracast och gå igenom skanningsproceduren.
 • Andra märken: Kolla efter Skärmspegling och följ anvisningarna.