Saltar al contenido

Hur man lägger till vänner på Fortnite

1 de julio de 2021
addfriendsonfortnite 5c4ba0a4c9e77c0001d75fc0

Vad du ska veta

 • Skapa en lobby. Välj vänner ikonen och välj Lägga till vänner. Ange en väns Epic Games-namn eller e-postadress och skicka sedan begäran.
 • Du kan också lägga till vänner utanför Fortnite med Epic Games-appen.
 • Välj om du vill lägga till en vän via appen Vänner > Lägg till en vän. Ange spelarens e-postadress och välj sedan Skicka.

Fortnite är ett spel som är gratis att spela för PC, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch och mobil. Om du föredrar att spela med vänner istället för främlingar, lär dig hur du lägger till vänner på Fortnite. Du kan till och med spela med någon som inte har en spelkonsol med Fortnite split-screen-läge.

Hur man spelar med vänner på Fortnite

När du spelar Fortnite på en konsol har du omedelbart möjlighet att samarbeta med vänner som också använder den konsolen. Om du till exempel spelar på Xbox One kan du bjuda in dina Xbox Network-vänner. PlayStation 4-ägare kan spela med sina PlayStation Network-vänner. Fortnite är ett plattformsspel, vilket innebär att PC-spelare kan spela med Xbox-spelare, Nintendo Switch-spelare kan spela med mobilspelare och så vidare. För att spela med en vän som använder en annan plattform måste du lägga till dem via Fortnite eller Epic Games launcher PC-appen. När Fortnite lanserades hindrade Sony PlayStation 4-användare från att spela med Xbox One- och Switch-spelare. Förbudet är borta, så du kan verkligen lägga till vänner på Fortnite från vilken plattform som helst, oavsett vilken plattform du använder.

Hur man lägger till vänner på Fortnite

Fortnite gör det enkelt att skicka vänförfrågningar till vänner på andra plattformar, och du kan också skicka dem till personer du nyligen har spelat med. Så här lägger du till vänner på Fortnite:

 1. Starta Fortnite och skapa en Rädda världen, Herre på täppan, eller Kreativ lobby. Vilken typ av lobby du skapar spelar ingen roll. Vänner som läggs till i Save the World-läget finns också i Battle Royale och vice versa. Om du vill spela spelet så snart din vän accepterar din begäran, skapa sedan en lobby för det läge du vill spela för att spara lite tid.

 2. Klicka eller tryck på vänner-ikonen det ser ut som mänskliga silhuetter om du spelar på PC eller mobil. På Xbox One trycker du på Visa-knapp (ser ut som två lådor); på Nintendo Switch, tryck på – knapp; och igen PlayStation 4, tryck på pekplattans knapp.

  Vänner-ikonen

 3. Klicka eller tryck LÄGGA TILL VÄNNER om du spelar på PC eller mobil. Xbox One-användare, tryck X. Nintendo Switch-användare, tryck Y. PlayStation 4-användare, tryck på Fyrkant.

  Fliken Lägg till vänner

 4. Välj ANGÅ DISPLAYNAMN ELLER E-POSToch ange din väns Epic Games visningsnamn eller deras e-post. Xbox One-användare kan komma åt detta fält genom att trycka på A. Nintendo Switch-användare använder B-knappen. PlayStation 4-användare, tryck på X. Du hittar också föreslagna vänner och senaste spelare på den här menyn. Om du vill skicka en vänförfrågan till någon du nyligen spelat Fortnite med, välj dem från den här menyn.

  Fältet Ange visningsnamn

 5. Om du anger din väns visningsnamn eller e-postadress korrekt ser du en Vänförfrågan skickad meddelande.

  Fortnite vänförfrågan.

 6. Om din vän accepterar begäran kommer de att visas i din vänlista i EPISKA VÄNNER sektion.

  Epic Friends-menyn

Kan du lägga till Fortnite-vänner utanför Fortnite?

När du lägger till vänner på Fortnite lägger du till dem i ditt Epic Games-konto. Epic är utvecklare och utgivare av Fortnite, och de har en PC-app som fungerar som en launcher för PC-versionen av Fortnite och en butik där du kan köpa andra titlar. Om du har en vän som spelar Fortnite och vill lägga till dem för att spela senare utan att faktiskt starta spelet, använd Epic Games-appen på din dator. Om du använder den här metoden, om du spelar ett annat spel på din konsol, behöver du inte starta Fortnite bara för att lägga till någon. Genom att lägga till vänner via Epic-startprogrammet kan du enkelt spela plattform med alla dina vänner, oavsett om de spelar på Xbox One, PlayStation 4, PC eller mobil. Klicka på för att lägga till en Fortnite-vän genom startprogrammet för Epic Games Vänner > Lägg till en vän. Ange den andra spelarens e-postadress och klicka sedan på Skicka.

Epic Games Launcher vänner system.