Saltar al contenido

Hur man länkar Roomba till Google Home

25 de junio de 2021
GettyImages 13111244311 919698531c1844dc90d69625cedd86aa

Vad du ska veta

 • Hands-down enklaste alternativet: Se till att din Roomba är ansluten till Wi-Fi och klicka Komma igång i iRobot Home-appen.
 • Alternativt alternativ: Länka Google Home och Roomba i Google Home-appen.

Den här artikeln förklarar hur du ansluter ett Roomba till Google Home och hur du styr ditt Roomba-dammsugare med din Google Home-smarthögtalare.

Kan du ansluta en Roomba till Google Home?

Du kan absolut ansluta en Roomba till en Google Home-smarthögtalare (inklusive Google Nest Hub, Nest Audio-högtalare och Nest Mini). Du måste ha din smarta högtalare ansluten och iRobot Home eller Google Home-appen installerad på din telefon.

 1. Öppna Google Home app först.

 2. Klicka på plustecknet längst upp till vänster.

 3. Klicka sedan på Ställ in enhet.

 4. På den nya skärmen ser du två alternativ: Ny enhet och fungerar med Google. Klick Fungerar med Google.

 5. Klicka sedan på förstoringsglaset längst upp till höger på skärmen.

 6. Söka efter jag robot och klicka på iRobot Smart Home app.

  Lägga till iRobot-enheten i Google Home-appen på Android med "Fungerar med Google", maginfying glas och "iRobot Smart Home" markerade

 7. En inloggningssida för ditt iRobot-konto öppnas.

 8. Ange din information och logga in.

  iRobot-kontosida med inloggningsdata och inloggningsmeddelande markerat

 9. Klick Håller med & länk för att slutföra anslutningen av ditt iRobot-konto till ditt Google-konto.

 10. Appen ger dig alla kompatibla iRobot-dammsugare i hemmet.

  iRobot-länkskärm med "Agree and Link" och två tillgängliga robotdammsugare markerade

Hur kontrollerar jag Roomba med Googles hem?

När Roomba är ansluten via Google Home kan du använda röstkommandon. Det finns fyra huvudkommandon som du säger till Google att starta Roomba.

 • Start: Hej Google, börja dammsuga.
 • Skicka tillbaka till laddstationen: Hej Google, docka (Robotnamn)
 • Rengör efter rum: Hej Google, rengör köket.
 • Rengör efter objekt / zon: Google, dammsug soffan.

Rengöring med ett föremål eller zonen skulle vara de fördefinierade zonerna (t.ex. kök) som du ställer in i iRobot Home-appen. Du kan säga «Hej Google, dammsug barnets sovrum», och appen skickar Roomba till den specifika platsen. Om Roomba går vilse i huset under en rengöringscykel kan du säga «Hej Google, docka Cam’s Vacuum» (mitt Roomba-smeknamn). Och vakuumet kommer tillbaka till sin dockningsstation var som helst i hemmet. För ett specifikt jobb kan du säga «Hej Google, rengör vardagsrummet och köket.» Detta kommando skickar Roomba från dockningsstationen. Roomba styrs via dina röstkommandon med Google Home-appen. Så länge du har en Google Home-enhet styr du Roomba via röstkommando.

Vilken Roomba fungerar med Google Home?

Roomba 690, 890, 960 och 980 är alla smarta hemanslutna och fungerar. Dessa dammsugare är programmerade ur lådan för att fungera med Amazon Alexa och Google Assistant. Roomba 614 fungerar inte med smarta hemapparater.

Fungerar Roomba 960 med Google Home?

Ja, Roomba 960 är designad speciellt för smarta hem. Anslutning av 960 till Google Home är en enkel process med iRobot Home-appen. Endast den lägsta 614-modellen är inte Google Smart Home-kompatibel. 960 och andra relaterade Roomba-modeller är alla utformade för att fungera med Google Home. För att Roomba ska kunna arbeta med din Google Home-enhet behöver du iRobot Home-appen. Det är en avgörande komponent för att få Roomba ansluten till din smarta hemenhet. Roomba kräver också en stabil Wi-Fi-anslutning i hela hemmet för att säkerställa stabil anslutning. FAQ

 • Hur felsöker jag problem med att ansluta Roomba till Google Home?

  Om du har problem med att länka din Roomba till Google Home, se till att du använder den senaste versionen av iRobot Home-appen och att du har skapat och loggat in på ditt iRobot-konto. Ett annat tips är att se till att du har inaktiverat popup-blockerare på din telefon.

 • Hur återställer du en Roomba?

  Om din Roomba-modell har en Rena knappen, håll den intryckt i 20 sekunder för att återställa enheten. Om din Roomba har Dock- och Spot-knappar, tryck och håll ned Hem + Spot Clean i 10 sekunder. För vissa problem kan du också behöva tvinga stängning av iRobot Home-appen.

 • Hur ansluter du Roomba till Alexa?

  För att ansluta en Roomba till Alexa, öppna iRobot Home-appen och gå till inställningar > Smart hem > Fungerar med Alexa > Länka konto. Du kommer att överföras till Alexa-appen för att logga in, sedan tillbaka till iRobot-appen, där den meddelar dig att Alexa har upptäckt din Roomba.