Saltar al contenido

Hur man lyckas med folkmassafotografering

12 de julio de 2021
Crowd PaulBradbury Getty 5a1399ceec2f6400374152b2

Folkmassafotografering är en utmaning av flera olika anledningar, men du kan motverka dessa potentiella problem med bra fotograferingsmetoder.

Undvik herrelösa ansikten

Uppenbarligen är den största nyckeln att se till att andra människor i publiken inte påverkar ditt skott negativt. De kan delvis blockera din syn och påverka bildens sammansättning. Hitta en position där du kan eliminera ansikten till främlingar på fotot medan du håller motivet på rätt plats i ramen.

Akta dig för kameraskakning

Om du försöker ta ett långt zoomfoto från en publiks baksida kan din kamera drabbas av kameraskakningar. Ju mer förstoring du använder med kamerans optiska zoom, desto större är chansen att det blir en liten suddighet från kameraskakningar. Försök att hålla dig så mycket du kan, vilket kan vara svårt när du trängs av en folkmassa, eller skjut i slutarläge för att använda den snabbaste slutartiden du kan.

Upp, Upp och skjut

Klättra högre, om du kan. Det är lättare att ta bilder utan att blockeras av andra i publiken om du kan flytta dig över publiken. Om du är utomhus, använd en liten tegelvägg eller en trappa utomhus för att skjuta dina foton. Eller leta efter ett utomhuscafé som ligger på andra våningen i en byggnad och ge dig en balkong att skjuta från.

Använd publiken

Ibland kanske du vill ta ett foto som visar publiken själv. Försök att manövrera dig själv så att åtminstone en del av publiken står inför dig. Dina bilder av publiken i sig kommer att se bättre ut om du kan se några ansikten på bilden, snarare än ryggen på dussintals huvuden. Återigen, om du kan röra dig uppåt, kommer du att få bättre framgång med att visa publikens bredd och djup.

Minska skärpedjupet

Om du kan, prova att skjuta på ett smalt skärpedjup. Genom att göra en stor del av fotot ur fokus kommer du att få färre distraktioner i bakgrunden av bilden, vilket kan vara ett problem för många människor runt omkring. Den suddiga bakgrunden gör att ditt motiv sticker ut från mängden. Omvänt, om du försöker fokusera på något i bakgrunden som ligger utanför publiken, till exempel en scen eller den arkitektoniska utformningen av stadionens tak som visas på bilden ovan, måste du skjuta med ett stort djup av fält. I det här fallet är det troligen oundvikligt att ha ryggen på dussintals huvuden i skottet.

Använd en lutande LCD-skärm

LCD-skärm för digital kamera

Om du har en kamera som innehåller en ledad LCD-skärm, kommer du att ha bättre tur att fotografera inuti en publik. Håll kameran ovanför huvudet och förhoppningsvis över huvudet på dessa människor i publiken medan du använder den lutade LCD-skärmen för att rama in scenen ordentligt. Var hänsynsfull mot andra omkring dig i mängden, särskilt om du är på en föreställning eller ett sportevenemang. Även om det händer ofta i världen av sociala medier / mobilfotografer, är det viktigt att komma ihåg att stå upp mitt i publiken och blockera andras åsikter medan du tar en serie bilder är obetydlig.

Skjut från höften

En teknik att prova ibland när man skjuter i en folkmassa är att «skjuta från höften.» Håll kameran i midjan och tryck bara på avtryckaren flera gånger medan du panorerar publiken eller går igenom den. Även om du inte kan kontrollera scenens sammansättning med den här metoden kommer det inte att vara uppenbart att du tar bilder, vilket kan få dem i publiken att agera mer naturligt. Du kommer förmodligen att sluta med många oanvändbara foton med den här tekniken, men du kan fånga något speciellt.