Saltar al contenido

Hur man lyssnar på Spotify med vänner

12 de julio de 2021
001 how to listen to spotify with friends a8007f59e3a9402d9bd7782a7f5c9d8e

Vad du ska veta

 • Öppna Spotify-app på din telefon eller surfplatta och välj en låt eller podcast-avsnitt.
 • Tryck på Anslut-ikonen i det nedre vänstra hörnet för att ta upp Gruppsession funktion.

Den här artikeln innehåller instruktioner för hur du använder Spotify Group Session så att du kan dela en musikjamsession med dina vänner.

Hur man startar en Spotify-lyssnarfest

När en gruppsession är live kommer alla att ha samma uppspelningskontroller. Vem som helst kan spela, pausa, hoppa över eller lägga till spår i kön när som helst. Det finns för närvarande inget sätt för en värd att låsa dessa kontroller, men eftersom Group Session fortfarande är tekniskt i beta är detta en funktion som Spotify sannolikt kommer att implementera vid ett senare tillfälle.

 1. Öppna Spotify-app på din telefon eller surfplatta.

 2. Välj en låt eller podcast-avsnitt. Det är en bra idé att välja en låt som ingår i en spellista så att du har många alternativ att välja mellan. I annat fall kan det hända att du bara kan lyssna på en låt och måste skapa en ny gruppsession.

 3. Tryck på Ansluta ikonen längst ned till vänster på skärmen.

 4. Bläddra ner förbi dina strömningsbara enheter och välj Starta session under alternativet Starta en gruppsession.

  Om du vill delta i en session istället väljer du Skanna för att gå med. Detta gör att du kan skanna en QR-kod på en väns enhet för att omedelbart gå med i deras gruppsession.

 5. Klick Bjuda in vänner.

 6. Välj din önskade inbjudningsmetod. Du kan skicka en länk direkt genom att välja Kopiera länk, text, eller en meddelandeapp som WhatsApp eller Facebook Messenger.

  Hitta vänner och skicka gruppsessioninbjudningslänk på Spotify för Android.

  Spotify saknar inbyggd chattfunktionalitet, så du måste använda en tredjepartsapp om du vill chatta med vänner under en gruppsession.

 7. För att avsluta gruppsessionen, klicka på Vänsterpilen att återvända till Ansluta skärm.

 8. Klick Avsluta session.

  Avsluta en gruppsession på Spotify för Android.

Vad är Spotify Group Session?

Om du inte är på humör för att titta på en videostreamingtjänst virtuellt med vänner, har Spotify dig täckt. Den populära musikströmmingsplattformen har en funktion som heter Group Sessions som låter upp till fem Spotify Premium-användare delta i en virtuell lyssningsfest. När du är ansluten kan du och dina vänner lyssna på valfri låt eller podcast på Spotify samtidigt. Spotify introducerade Group Session-funktionen i maj 2020. Endast Premium-användare på samma plats kunde lyssna tillsammans vid lanseringen, men Spotify utvidgade den senare för att möjliggöra globala anslutningar. Just nu är Group Session endast tillgängligt för Spotify Premium-användare och är begränsat till Spotifys mobilapp för telefoner och surfplattor. Det finns för närvarande inget alternativ tillgängligt på Spotifys stationära appar. Från och med mars 2021 är Spotify Group Session nu tillgängligt i Polestar 2-elbilar via Android Automotive. Upp till fem Premium-användare i samma bil kan ansluta och dela Spotify-ljudkontroll i realtid. Vi förväntar oss att den här funktionen blir tillgänglig i fler fordon senare, men just nu är Polestar 2 den enda med denna funktion.