Saltar al contenido

Hur man mäter en TV-skärm

15 de junio de 2021
man measuring tv size 102761115 getty 5bf8513246e0fb008321de5f

Vad du ska veta

  • Mått att veta: Diagonal TV-skärmstorlek, TV-ramstorlek med och utan stativ eller väggfäste och utrymme där TV: n ska gå.
  • TV-ramar kan lägga till 1/2 till 3 tum till TV-ramens bredd och höjd. Stativ lägger till flera centimeter till.
  • Offentligt marknadsförda diagonala skärmstorlekar återspeglar inte alltid den (något mindre) synliga skärmstorleken.

I den här artikeln lär du dig skillnaden mellan den offentligt annonserade storleken på en TV-skärm och den faktiska storleken på skärmen. Denna artikel förklarar också varför du bör ta hänsyn till TV-stativet eller väggmonteringen när du väljer en plats för din TV. Bara för att utrymmet du har för din TV är 55 «, passar din nya TV verkligen utrymmet? Innan du går ut genom dörren för att få den fantastiska platt-TV-affären med annonsen i handen och kontanter i fickan, se till att den är den storlek du tror att den är. Här är de TV-mått du behöver veta.

  • Diagonal skärmstorlek.
  • Ram / ram Mått med och utan medföljande stativ för plattform vs väggmontering.
  • Utrymmet som din TV kommer att placeras i.

 

Diagonal skärmstorlek

När du ser en annons för en TV är skärmstorleken det som sticker ut mest. Den främjade skärmstorleken avser den diagonala längden som anges i tum. Diagonal längd mäts från ett hörn till motsatt hörn av skärmytan (längst ner till vänster uppe till höger eller uppe till vänster till nedre högra).

Men den offentligt marknadsförd diagonal skärmstorlek återspeglar inte alltid den faktiska synliga skärmstorleken. För att bekämpa anklagelser om falsk reklam för platt-TV används ofta termen «klass». Detta innebär att en annonserad TV kan kallas en 55-tums «klass-TV». Anledningen till detta är att ramen / ramen måste täcka en liten del av panelen för att säkra den. Nedan listas exempel på den totala standarddiagonala skärmstorleken jämfört med den faktiska synliga diagonala skärmstorleken (alla storlekar representerade i tum).

Annonserad diagonal skärmstorlek Verklig diagonal skärmstorlek
40 39.9
55 54.6
65 64,5
70 69,5
75 74,5
85 84,5

 

TV-ram / ram och stativ

Även om den diagonala mätningen avgör det relativa TV-skärmens visningsområde, säger den dig inte exakt om TV: n kommer att passa inom ett visst utrymme. Du måste också ta hänsyn till den faktiska bredden och höjden på hela TV-ramen, ramen och stativet. Ramar / ramar kan läggas var som helst från 1/2 till 3 tum i bredden och / eller höjden på TV-ramen och stativen lägger till flera till. Stativ ger också mer djup.

Gula linjer representerar storleken på hela TV: n (inte bara skärmen).

Vad detta betyder är att oavsett om du beställer en TV online eller innan du åker till butiken, se till att du noterar den angivna storleken på hela TV: n, som inte bara inkluderar skärmen utan ram / ram och stativ. Om du har några TV-märken och modeller i åtanke, de flesta tillverkare publicerar både tv-produkt- och paketdimensioner på sina webbsidor. Men även om du har den informationen i handen, om du ska till en butik för att köpa din TV, ta en måttband med dig om TV: n visas. Du kan sedan kontrollera eller bekräfta TV: ns hela yttre mått. Om TV: n inte visas, men bara i en ruta, kryssa i rutan för specifikationer angående storleken på TV: n med och utan stativ.

 

Mät utrymmet som din TV kommer att placeras i

Att känna till storleken på hela TV: n ger information om hur mycket utrymme den behöver för placering, men du måste se till att du också har mätt bredden och höjden på det utrymme som din TV ska placeras i. Om TV går i ett öppet utrymme eller på en vägg, det huvudsakliga övervägandet är att det finns plats för stativet och väggutrymmet har inga gränser som du kan behöva strida mot bredd. Men om du placerar din TV i ett slutet utrymme, till exempel ett nöjescenter, se till att du lämnar minst ett 2 till 3 tum utrymme på både vänster och höger sida samt på toppen och botten (inklusive stativet) på TV: n så att den kan flyttas säkert och enkelt på plats.

En LCD-TV i en vägg

Det är också en bra idé att ansluta allt till din TV innan du flyttar den på plats, eftersom TV-anslutningarna kan vara placerade både på baksidan och på sidorna av TV: n. Glöm inte att ta med dig både dina inspelade mått och ditt måttband till affären.

Man som mäter tv-storlek

Förutom att mäta TV: n och det utrymme den ska placeras i är det också viktigt att ta hänsyn till sittplatsavstånd och betraktningsvinkel.