Saltar al contenido

Hur man skriver ut foton direkt från en kamera

23 de julio de 2021
safari photo canon and nikon digital cameras and lenses masai mara game reserve kenya 769713645 5bde071546e0fb0026a2c012

Med vissa digitalkameror måste du ladda ner foton till en dator innan du kan skriva ut dem. Men allt nyare kameror gör att du kan skriva ut direkt från kameran, både trådlöst och via en USB-kabel. Detta kan vara ett praktiskt alternativ, så det är värt att veta om alla dina alternativ för hur du skriver ut foton direkt från en kamera.

Matcha din kamera till skrivaren

Vissa kameror kräver specifik programvara för att du ska kunna skriva ut direkt, medan andra bara skriver ut direkt till specifika skrivarmodeller. Kontrollera kamerans användarhandbok för att avgöra vilka typer av begränsningar din kamera har för direktutskrift.

Prova PictBridge

PictBridge är ett vanligt programvarupaket som är inbyggt i vissa kameror och är för utskrift direkt från kameran. Det ger dig flera alternativ för att t.ex. justera storleken eller välja antal kopior. Om din kamera har PictBridge ska den visas automatiskt på LCD-skärmen så snart du ansluter till en skrivare.

Kontrollera USB-kabeltypen

När du ansluter till skrivaren via en USB-kabel, se till att du har rätt typ av kabel. Många kameror använder en mindre USB-kontakt än normalt, till exempel Mini-B (mini USB). Som ett extra besvär med att försöka skriva ut direkt från kameran via en USB-kabel inkluderar allt färre kameratillverkare USB-kablar som en del av kamerasatsen. Det innebär att du antingen måste «låna» en USB-kabel från en äldre kamera eller köpa en ny USB-kabel separat från kamerasatsen.

Börja med att kameran är avstängd

Se till att du stänger av kameran innan du ansluter kameran till skrivaren. Slå bara på kameran efter att USB-kabeln är ansluten till båda enheterna. Dessutom fungerar det oftast bäst att ansluta USB-kabeln direkt till skrivaren, snarare än till en USB-hubb som ansluts till skrivaren.

Håll nätadaptern praktisk

Om du har en nätadapter tillgänglig för din kamera kanske du vill köra kameran från ett vägguttag snarare än ett batteri när du skriver ut. Om du måste skriva ut från en kamera som körs på batteri, se till att du har ett fulladdat batteri innan du börjar skriva ut. Att skriva ut direkt från kameran kan snabbt tömma kamerans batteri, beroende på kameramodellen, och du vill inte att batteriet ska ta slut i mitten av ett utskriftsjobb.

Att använda Wi-Fi är praktiskt

Att skriva ut direkt från kameran blir enklare med Wi-Fi-funktioner i fler och fler kameror. Möjligheten att ansluta till ett trådlöst nätverk och ansluta till en Wi-Fi-skrivare utan behov av en USB-kabel är praktisk. Utskrift över ett Wi-Fi-nätverk direkt från kameran följer en uppsättning steg som är nästan samma som när du skriver ut via en USB-kabel. Så länge skrivaren är trådlöst ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som kameran, bör du kunna skriva ut direkt från kameran. Regeln ovanifrån som nämner att använda ett fulladdat batteri gäller dock igen här. Nästan alla kameror kommer att drabbas snabbare än förväntat när batteriet tappas när du ansluter till ett Wi-Fi-nätverk, oavsett varför du använder Wi-Fi.

Göra ändringar av bildredigeringen

En nackdel med att skriva ut direkt från kameran är att du inte har möjlighet att i stor utsträckning redigera fotot för att lösa problem. Vissa kameror har mindre redigeringsfunktioner, så du kanske kan åtgärda mindre fläckar innan du skriver ut. Om du ska skriva ut foton direkt från kameran är det oftast bäst att skriva ut dem ganska små. Spara de stora utskrifterna för foton där du har tid att göra någon betydande bildredigering på en dator.