Saltar al contenido

Hur man slår väktare i Zelda: BOTW

2 de julio de 2021
BOTW beat guardian e0f95b7b5a1248a79b943e1583a21af6

Guardians är några av de tuffaste fienderna i The Legend of Zelda: Breath of the Wild. När du stöter på dem i en helgedom eller har otur att stöta på en (eller flera!) När du är ute och äventyr måste du vara beredd. Med dessa tips och tricks blir du det. Läs vidare för att lära dig att slå Guardians in Breath of the Wild.

 

Hur man kan slå Guardians i Legend of Zelda: Breath of the Wild

Det finns inget enda sätt att slå Guardians i BOTW. Du kan använda olika kombinationer av vapen, attacker och försvar beroende på Guardian du kämpar, där kampen pågår och din personliga spelstil.

 

Använd Guardian eller Ancient Weapons

Fungerar mot: Alla väktare Dessa fantastiska vapen är inte tillgängliga förrän du får några Guardian eller Ancient Weapons genom att slå en Guardian eller köpa några Ancient Weapons, men det är ett av de bästa och mest effektiva sätten att slå Guardians. Guardian och Ancient Weapons kännetecknas av deras blå glöd och en lätt humring när de är utrustade. Forntida vapen som du köper gör mer skada än de du får från Guardians, men de är alla mycket effektivare och mer hållbara än vanliga vapen när du kämpar för Guardians. Du kan köpa några av de mest kraftfulla antika vapen i BOTW på Akkala Ancient Tech Lab.

 

Använd Ancient Armor

Skärmdump av Breath of the Wild uppfinnaren som visar forntida rustningar

Fungerar mot: Alla väktare När du går upp mot väktare behöver du inte bara ett bra brott; du behöver också ett bra försvar. Se till att du köper och utrustar dig med så många bitar av Ancient Armor som möjligt. Du kan få Ancient Helm, Ancient Cuirass och Ancient Greaves. Varje artikel skyddar dig mot laserattacker. När du bär alla tre samtidigt och uppgraderar bortom två stjärnor, förmedlar de också en gammal skicklighet som avsevärt ökar dina antika eller väktares vapen. Du kan ersätta Diamond Circlet med Ancient Helm, om du har det istället.

 

Använd en sköld för att reflektera deras attacker tillbaka på dem

Skärmdump från Zelda: Breath of the Wild med en sköld för att reflektera en laser

Fungerar mot: Alla väktare som bemästrar attackens tidpunkt är tuffa, men när du förstår det är det ett av de mest otroliga sätten att slå en väktare. Använd din sköld för att återspegla Guardians laserattack mot den, som både gör betydande skador och bedövar Guardian, vilket ger dig en chans att springa in och attackera. Se upp för Guardian som gör dig redo att skjuta lasern på dig. Håll din sköld i en defensiv ställning, och sedan, när lasern avfyrar, ta den och tryck A för att reflektera lasern hos Guardian. Denna manöver kommer att ta några försök att göra perfekt, men när du väl är bra på det, vill du använda den hela tiden.

 

Skjut dem i ögat

Skärmdump för att skjuta en Guardian i ögat i Breath of the Wild

Fungerar mot: Alla Guardians Guardians är utmanande eftersom de rör sig snabbt, deras rörelser kan vara svårare att förutsäga och deras vapen gör så mycket skada. På grund av det hjälper varje chans att du saktar ner en Guardian. Det enklaste sättet att bedöva en Guardian är att skjuta den i ögat med en pil. Du vet att du träffar det när Guardian är bedövad, så att du kan ladda in med en stark attack. Chockpilar kan vara särskilt bra att använda, eftersom de elektrocuterar Guardian och bedövar den längre.

 

Använd Bomb Arrows

Skärmdump från Zelda: Breath of the Wild med en bombpil på en Guardian

Fungerar mot: Alla väktare Detta vapen resulterar i en brute-force attack, och det fungerar inte i nära håll, så vi rekommenderar inte alltid det, men det kan fungera i vissa fall. Bombpilar gör massor av skador på fiender med hög hälsa, så de kan vara bra för att slå Guardians. Se bara till att utrusta en högkvalitativ båge och eld långt ifrån dig så att du inte fastnar i sprängningen.

 

Klipp av benen eller propellrarna

Skärmdump för att skära av en Guardian in Breath of the Wild

Fungerar mot: Stalkers och Skywatchers Det är lättare att slåss mot en stationär motståndare än en mobil. Så om du står inför en Stalker eller Skywatcher Guardian, stoppa den från att röra sig. Med Stalkers, attackera benen. Några skott mot benet från ett kraftfullt vapen så skär du av det. Skär av tillräckligt med ben, så kommer det inte att röra sig alls, vilket gör det mycket lättare att döda.

Samma princip gäller Skywatchers, men sikta på propellrarna (du kan behöva använda bombpilar för detta). När du väl slår ut tillräckligt med propellrar kommer Skywatcher att krascha till marken och du kommer att slå den Guardian på nolltid.

 

Använd elementära vapen

Skärmdump av att frysa en Guardian in Breath of the Wild

Fungerar mot: Guardian Scouts Ett utmärkt sätt att bedöva de frenetiska scoutsna är att använda Elemental vapen. Varje svärd eller pil med is kan frysa en Guardian, och ett chockvapen kan bedöva dem. Använd dem för att sakta ner Guardian och byt sedan till högskadade vapen och attackera. Is är effektiv eftersom att bryta isen tredubblar mängden skada som orsakats av din attack.

 

Använd hinder mot snurrande bladattacker

Skärmdump av att gömma sig från en Guardian in Breath of the Wild

Fungerar mot: Guardian Scouts Vissa Guardian Scouts bär stora svärd eller yxor. Dessa vapen är särskilt farliga när Guardians utför en Spinning Blade Attack. Ett av de bästa sätten att undvika att drabbas av dessa är att använda hinder för att blockera och bedöva Guardian. Om det finns pelare i helgedomen där du kämpar för Guardian, anka bakom en i sista stund innan Guardian träffar dig, och du kommer att bedöva den. Om helgedomen har vatten eller metallföremål, använd Cryonis för att skapa ett isblock eller Magnesis för att höja metallblocket och gömma sig bakom det. Sedan när Guardian är bedövad, attackera!

 

Använd Paragilder mot roterande laserattacker

Skärmdump för att skjuta en Guardian med en pil i Breath of the Wild

Fungerar mot: Guardian Scouts I likhet med Spinning Blade Attack är Guardian Scouts Spinning Laser Attack svårt att undvika och förödande. Tricket här är att denna attack skapar vind i helgedomen. När denna attack inträffar, tryck X att hoppa och sedan X igen för att öppna din skärmflygare. Håll dig nere när du reser dig i vinden ZR för att dra din båge och sakta ner stilleståndstiden. Släpp ZR att skjuta Guardian med pilar.

 

When Guardians Respawn in Legend of Zelda: Breath of the Wild

Liksom andra fiender i Breath of the Wild, Guardians du har slagit respawn under en Blood Moon. Förvänta dig en Blood Moon för att få tillbaka dina besegrade fiender efter ungefär sju dagars spel i spelet. Så, efter att du har spelat cirka sju dagar i spelet, bör du se en Blood Moon ta tillbaka monster och Guardians den 8: e eller 9: e natten i spelet.

 

Var hittar jag vårdnadshavare i Legend of Zelda: Breath of the Wild

Eftersom de flesta väktare är så enorma fiender, vill du förbereda dig när du kan behöva slåss mot dem. Det bästa sättet att göra det är att veta var de är. Du stöter bara på Guardian Scouts i helgedomar (och inte alla helgedomar; vissa är pussel som inte har Guardians. Även om vissa pusselhelligdomar har Guardians i sig också!). Förmyndare finns på dessa platser:

Väktarnamn Hälsopoäng Vanliga platser
Förfallen väktare 500 Stor platå, Death Mountain
Guardian Scout I 13 olika helgedomar
Guardian Scout II 375 olika helgedomar
Guardian Scout III 1500 olika helgedomar
Guardian Scout, IV 3000 olika helgedomar
Guardian Skywatcher 1500 Hyrule Field, Akkala Highlands
Guardian Stalker 1500 Hyrule-fältet
Guardian Turret 1500 Hyrule slott
Vakt 1000 Hyrule Field, Hyrule Castle