Saltar al contenido

Hur man söker med Googles ‘Jag har tur’ -knappen

11 de julio de 2021
im feeling lucky button 1616813 84840f8d9bbe4705aca7febe0ed73ae9

Vad du ska veta

  • Gå till Google.com, ange ett nyckelord eller en fras i sökfältet och välj sedan Jag känner mig lycklig.
  • Jag känner mig lycklig tar dig till den högst rankade sidan för din sökfras.
  • Lämna sökfältet tomt och håll muspekaren över Jag känner mig lycklig för att se förslag på sökningar baserat på ditt humör.

Den här artikeln förklarar hur du använder Googles sökfunktion Jag känner mig lycklig för att besöka den högst rankade sidan för din sökfras. 1:55

Hur man använder Googles Jag känner mig lycklig knapp

Klicka Jag känner mig lycklig är praktiskt om du är säker på att det första resultatet i sökmotorn sannolikt kommer att vara exakt den sida du vill hitta, men det är inte så praktiskt om du vet att du kommer att titta på många webbplatser. Använda Jag känner mig lycklig -knappen är också ett vanligt sätt för människor att peka på Google-bomber. Det tillför ett överraskande element till skämtet, men det fungerar bara om Google Bomb är det första resultatet.

Hur ‘Jag känner mig lycklig’ fungerar

Vanligtvis skriver du in en fras, trycker på Google Sök knappen (eller tryck på Lämna tillbaka eller Stiga på på ditt tangentbord) och Google returnerar en resultatsida som visar flera webbplatser som matchar din sökfras. De Jag känner mig lycklig knappen kringgår sökresultatsidan och går direkt till den först rankade sidan för sökfrasen du angav. Beroende på din sökfråga är ofta det första resultatet det bästa, så klicka på Jag känner mig lycklig -knappen sparar några sekunder extra genom att analysera listan med sökresultat. Klicka bara på knappen när du har angett din sökfras.

Hur kom knappen «Jag känner mig lycklig» dit?

Många tror att knappen kan ha fått namnet som en pjäs på Clint Eastwood-linjen i filmen «Dirty Harry.»

«Har du tur, punk? Tja, gör du?»

Kanske. De Jag känner mig lycklig -knappen visas bara på skrivbordsversionen av Google. Du kan också komma åt den från adressfältet genom att skriva ett backslash och sedan trycka på Flik på tangentbordet. Skriv din sökfras och se vad som händer!

I’m Feeling Something Else: A Nifty Feature

När du först drar upp Googles söksida men innan du anger din sökfras håller du markören över Jag känner mig lycklig -knappen gör att den snurrar vilt med andra stämningar. Dessa fraser ändras slumpmässigt. Du kan till exempel se «Jag känner mig nyfiken» eller «Jag känner mig dyster. «

Innan du anger en sökfras, klicka på den här knappen när den snurrar så kan du se vad din tur blir. Om du inte gillar det slumpmässiga urvalet du får – kanske är du inte hungrig eller känner dig trendig – flytta bort markören och svep sedan över knappen igen för ett annat val. Det är ett roligt sätt att spendera några minuter; du kan inte kontrollera vilket urval det landar på, så om du letar efter något specifikt kan det bli frustrerande efter ett tag.

Använda ‘Jag känner mig lycklig’ utan söktermer

Om du svävar över Jag känner mig lycklig och klicka på ett av alternativen «Jag känner mig …» utan att ange en sökterm. Google tar dig till en webbsida som du tror att du kan tycka om. Om du klickar på Jag känner mig hungrig, Google kan visa dig en sida med lokala restaurangalternativ. Om du klickar på Jag känner mig förbryllad, ser du en sida med pussel. Varje val levererar relaterat innehåll och innehållet ändras ofta.