Saltar al contenido

Hur man spelar Minecraft på en Chromebook

23 de junio de 2021
how to play minecraft on a chromebook 5069437 10 2202f0c302204d58af90accdf594aa46

Du kan spela Minecraft på Windows, Linux, macOS och till och med på mobila enheter som Android eller iOS. Tyvärr har ingen version av Minecraft någonsin skapats för Chromebook. Tack och lov kan du installera versionen av Minecraft för Linux på din Chromebook genom att konfigurera Linux och installera Debian / Ubuntu Minecraft-filen där.

Hur får man Minecraft på Chromebook

Fram till 2020 var det enda sättet att använda Linux på din Chromebook att aktivera utvecklarläge och använda Crouton för att installera Ubuntu. Nu kan du dock installera Linux från din Chromebook-inställningssida. När du har gjort det kan du enkelt installera och spela Minecraft på en Chromebook.

 1. För att installera Linux på din Chromebook, öppna Chromebook-inställningar och välj Linux (Beta) från vänster meny. Välj Sätta på i Linux-rutan.

  Att ställa in Linux på din Chromebook kommer att använda upp till 450 MB av din lokala Chromebook-lagring. Använd Chromebook-filhanteraren för att se till att du har tillräckligt med lokalt lagringsutrymme tillgängligt.

 2. I popup-fönstret för Linux-inställningar väljer du Nästa att fortsätta. Skriv ett användarnamn för din Linux-session och välj Installera. Det kan ta flera minuter för Chromebook att ladda ner och konfigurera den virtuella maskinen där Linux kommer att installeras. När det är klart ser du ett Linux-terminalfönster visas.

  Skärmdump av Linux-terminal på Chromebook

 3. Besök Minecraft nedladdningssida och ladda ner Debian / Ubuntu Minecraft.deb fil till din Chromebook. Spara filen i Linux-filer mapp under Mina filer i ditt Chromebook-lagringsområde.

  Skärmdump av lagringsområdet för Linux-filer på en Chromebook.

 4. Dubbelklicka på Minecraft.deb fil och välj Installera -knappen för att installera Minecraft i den virtuella Linux-maskinen på din Chromebook.

  Skärmdump för installation av Linux (Beta) på Chromebook

 5. När installationen är klar öppnar du Applåda, Klicka på Linux och välj Minecraft Launcher.

  Skärmdump av Minecraft Launcher på Chromebook.

  Om du ser ett installationsfel öppnar du Terminal app från applådan och skriv följande Linux-kommandon för att installera den senaste versionen av Java Development Kit:

  • sudo apt-get-uppdatering
  • sudo apt-get uppgradering
  • sudo apt-get install default-jdk
 6. Detta kommer att starta Minecraft för Chromebook. Du ser inloggningsfönstret. Logga bara in på ditt Minecraft-konto för att börja spela Minecraft! När du har startat spelet hämtar appen automatiskt den senaste versionen till din Linux-container och installerar uppdateringen.

  Skärmdump av Minecraft Login på Chromebook

  Du kan spela demo utan att köpa Minecraft. Men för att spela hela versionen måste du välja Köp nu länka och köpa Minecraft Java Edition.

Hur man spelar Minecraft på Chromebook

Minecraft kommer att fungera bra på din Chromebook efter att ha använt stegen ovan för att installera den. Du kan dock tycka att spelet är lite laggy eller att musen kanske inte fungerar helt rätt. Det finns några Chromebook-inställningar som du kan justera för att förbättra prestanda och minska risken för fel.

Aktivera Chrome-flaggor

Aktivera Chrome-flaggor. Följande flaggor förbättrar din Minecraft-spelupplevelse. Om du inte ser någon av flaggorna tillgängliga nedan är den inte tillgänglig på din version av Chromebook och du behöver inte oroa dig för att aktivera flaggan. Aktivera alla följande flaggor genom att öppna Chrome-webbläsaren, skriva (eller klistra in) i webbadressen och välja Aktiverad från listrutan.

 • krom: // flaggor / # crostini-gpu-support
 • krom: // flaggor / # exo-pekarlås
 • krom: // flaggor / # aktivera-pekare-lås-alternativ

Skärmdump av Chrome-flaggor

Optimera Minecraft-inställningar för Chromebook

För att optimera Minecraft-inställningar för Chromebook, tryck på Esc medan du är i spelet och välj alternativ från menyn. Välj Videoinställningar. Justera följande inställningar.

 • Grafik: Snabb
 • Mjuk belysning: Av
 • Render Avstånd: 10 bitar
 • Max Framerate: 30 fps
 • Moln: AV
 • Partiklar: Minimal
 • Enhetsskuggor: AV

Skärmdump av videoinställningar i Minecraft på Chromebook

Installera OptiFine för Minecraft

Om du har en lägre Chromecast-enhet och du tycker att Minecraft fortfarande går ganska långsamt även efter att du har uppdaterat inställningarna ovan kan du installera OptiFine för Minecraft. Den här appen optimerar din ram för mindre Chromebook-enheter. Ladda bara ner den senaste versionen av Optifine, placera den i din Linux-filer mappen och i Terminal fönstertyp: java -jar OptiFine_1.14.4_HD_U_F5.jar

(Ersätt filnamnet med det du laddade ner. I vårt fall ovan är vårt filnamn OptiFine_1.14.4_HD_U_F5). Välj Installera och OptiFine installeras på din Chromebook Linux-installation. Vad detta betyder är att även på en Chromebook kan du spela Minecraft i helskärmsläge och det kommer att fungera bra.

Skärmdump av Minecraft i helskärm på en Chromebook

Minecraft för Chromebook

På registreringssidan för Minecraft visas ett meddelande om att Minecraft inte fungerar på Chromebook. Detta är sant, men när du använder proceduren ovan spelar du inte Minecraft på din Chromebook. Du spelar det i en virtuell Linux-maskin på din Chromebook. Så vitt Minecraft-servrarna vet spelar du Minecraft på en Linux-maskin. Det betyder att så länge du har en av de stödda Chromebook-enheterna kan du köra Linux (Beta) och använda Minecraft på din Chromebook utan problem alls. Om du inte har en enhet som stöds och verkligen vill spela Minecraft kan du överväga att uppgradera till en av de bättre Chromebooks som finns på marknaden idag.