Saltar al contenido

Hur man ställer in Google Home Music Playback

17 de julio de 2021
google home mini max larger w logo a b8fce1f314d1447e8d10b7f00237b6ec

Att packa upp och ställa in en Google Home-enhet är bara början. När du har ställt in den kan du använda Google Home för att styra andra enheter, få information, handla och med sina smarta högtalarfunktioner tillgång till flera streamingmusiktjänster. Använd Google Home för Spotify, Apple Music och mer. Denna information gäller smarta högtalare, nav och smarta skärmar från Google Home med inbyggd Google Assistant från en mängd olika tillverkare, inklusive (men inte begränsat till): Google, Klipsch, JVC, Lenovo, LG, Onkyo, Polk Audio, Sonos och Sony.

Musiktjänster tillgängliga för Google Home

De viktigaste musiktjänsterna som ingår i Google Home-appen inkluderar:

 • YouTube Music: gratis och betalda versioner.
 • Spotify: Gratis och betalda versioner.
 • Pandora: Gratis och betalda versioner (endast USA).
 • Deezer: Prenumeration på den betalda versionen som krävs för användning med Google Home (USA Kanada, Storbritannien, Frankrike, Italien, Australien och Tyskland).

Ytterligare musiktjänster inkluderar iHeart Radio och TuneIn Radio. Fler musiktjänster kan finnas tillgängliga efter Googles gottfinnande. För att lyssna på musik från ovanstående tjänster måste du först registrera dig för ett gratis eller betalt konto / tjänst. Därifrån kan du länka dem till ditt Google-hem.

Hur man länkar Google Home till musiktjänster

Innan du börjar med Google Home-musikinställningarna, se till att din mobiltelefon eller surfplatta är i samma Wi-Fi-nätverk som din Google Home-enhet (er).

 1. Öppna Google Home-appen. Tryck på på hemskärmen konto ikonen i det nedre högra hörnet.

 2. Kontrollera att det Google-konto som anges är det som är länkat till Google Home. Tryck på för att byta konto de Nedåtpil till höger om kontonamnet. Du kan sedan verifiera eller göra eventuella ändringar på nästa sida.

  Google Home App - Ändra / Lägg till / hantera konto

 3. Efter att ditt Google-konto har verifierats är det det som är länkat till Google Home eller om du behöver göra några ändringar. Knacka inställningar > Tjänster > musik.

  Google Home-appen - Inställningar, tjänster, musiktjänster

 4. För att välja din standardtjänst, tryck på tom cirkel till höger om tjänsten. När du ber Google att spela musik kommer det att strömma det från din valda standardtjänst. Du kan dock spela musik från någon av de andra tillgängliga tjänsterna förutsatt att du har länkat dina etablerade konton för dessa tjänster.

  Google Home-appen - tillgängliga musiktjänster

  Även om din standardmusiktjänst är Pandora kan du fortfarande lyssna på musik på andra länkade tjänster genom att säga «Ok Google, spela rock på (tjänstens namn)».

 5. Alternativ för länk för musiktjänster. För Spotify, Pandora, Deezer eller andra tillgängliga tjänster måste du länka dina konton. För att ansluta ditt konto, tryck på Länk ikon och slutför det uppmanade länkkontot / inloggningsprocessen.

  Google Home-appen - Link Music Service - Spotify-exempel

  YouTube Music länkas automatiskt till ditt Google-konto till Google Home.

 6. Tryck på om du vill ta bort länken till ett musiktjänstkonto UNLINK under musikserviceappen.

  Google Home App - Unlink Music Service - Spotify Exempel

Använda flera Google Home-enheter för att spela musik

Om du har flera Google Home-enheter på samma konto kommer alla musiktjänster att finnas tillgängliga på alla dina enheter när de har ställts in i Google Home-appen. Om du har ditt Google Home länkat till andra enheter, som Sonos-högtalare, kan det finnas små skillnader vad gäller tjänster du kan spela på dessa enheter. Till exempel, medan Google Home-enheter är kompatibla med både gratis- och premiumversionerna av Spotify, är Sonos bara kompatibel med premiumversionen. Detta innebär att om du har den gratis versionen av Spotify och befaller ditt Google Home att spela musik från Spotify på en Sonos-högtalare, kommer ditt Google Home att berätta att den kostnadsfria Spotify-tjänsten inte är kompatibel och ger dig information om hur du får betalt version.

Hur man skapar en Google-högtalare eller ljudgrupp

Om du har flera Google Home-enheter kan du spela olika musiktjänster på varje enhet samtidigt. Du kan också tilldela två eller flera Google Home-enheter till en grupp och samtidigt spela samma tjänst på alla dina enheter / högtalare.

 1. Se till att alla dina Google Home-enheter, kompatibla högtalare, smartphones och surfplattor är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.

 2. Öppna Google Home-appen på din smartphone och gå till ditt konto sida. Tryck på på din kontosida inställningar > Hem.

  1626498872 19 Hur man staller in Google Home Music Playback Hem» class=»lazyload» id=»mntl-sc-block-image_1-0-58″ >

 3. Knacka Lägg till > Skapa högtalargrupp.

  Google Home - Lägg till högtalargrupp

 4. Tryck på varje enhet du vill lägga till i gruppen och tryck sedan på Nästa. På nästa skärm anger du ett namn för din grupp och trycker sedan på Spara.

  Google Home - Välj högtalare för grupp / namngrupp

  Du kan ändra antalet högtalare i en grupp eller avmarkera en hel högtalargrupp när som helst genom att gå igenom stegen ovan – bara avmarkera dina enhetsval och spara ändringarna igen.

Spela musik från en smartphone på Google Home med Bluetooth

Du kan också lyssna på musik från de flesta smartphones på en Google Home-enhet via Bluetooth-streaming. Följ bara parningsinstruktionerna i Google Home-appen på din smartphone eller säg «OK Google, Bluetooth-parning. »

Kommandon för att styra musikuppspelning via Google Home

När du har konfigurerat alla musiktjänster och även har angett din standardtjänst kan du använda röstkommandon för att spela din favoritmusik. Grundläggande röstkommandon måste alla börja med «OK Google» eller «Hej Google» följt av din exakta begäran. Grundläggande kommandon inkluderar:

 • «OK Google, Play Music» (Google Home väljer tjänsten)
 • «Hej Google, spela Taylor Swift-musik på Pandora (eller någon annan tjänst).»
 • Om du har länkad iHeart Radio eller TuneIn Radio kan du säga «OK Google, spela (radiostationens namn).»
 • «Hej Google, skruva upp eller ned volymen.» Detta kan också uttryckas i procent eller punktintervall.
 • «OK, Google, vad (artist, station) är det här?»
 • «OK Google, sluta (eller stoppa musik).»

Ytterligare och avancerade röstkommandon kan variera beroende på gratis eller betald tjänst. Dessa kommandon inkluderar saker som att spela album, hoppa framåt, bakåt, föregående, upprepa låten (spela upp den igen, spela upp låten igen), lägga till en låt i ett bibliotek, blanda, gilla / ogilla låten, spela låtar som liknar detta och mer .