Saltar al contenido

Hur man tämjer en räv i Minecraft

11 de julio de 2021
004 1e1ee03ac7bf428f89b0d14246a02d69

Tama rävar i Minecraft ger utmärkta följeslagare eftersom de kan skydda spelare från fientliga mobs. Så här tämjer du en räv i Minecraft och hur man odlar en räffamilj. Instruktionerna i den här artikeln gäller Minecraft för alla plattformar inklusive Windows, PS4 och Xbox One.

Hur man tämjer en räv i Minecraft

Du kan tämja en räv i Minecraft genom att följa dessa steg:

 1. Gå till en Taiga-biom och hitta några Söta bär. Samla några dussin för att se till att du har tillräckligt med till hands.

 2. Vänta tills det blir mörkt och vandra runt Taiga-biomet tills du hittar en räv. Långsamt närma dig det med söta bär i handen. När räven är framför dig, använd bären på den. Hur du använder objekt beror på din plattform:

  • Windows 10 och Java Edition: Högerklicka och håll ned.
  • Mobil: Tryck och håll.
  • PlayStation: Håll ned L2-knappen.
  • Xbox: Håll LT-knappen intryckt.
  • Nintendo: Håll ZL-knappen intryckt.

  Håller söta bär ut för en räv i Minecraft

 3. Fortsätt mata räven Sweet Berries tills hjärtan dyker upp över huvudet. Nu har du en rävvän som följer dig runt och skyddar fiender.

  En tam räv i Minecraft

Vad du behöver för att tämja rävar

Rävar kommer att springa ifrån dig om du inte håller Sweet Berries, i vilket fall de närmar dig dig. Mata dem med fyra söta bär för att vinna deras lojalitet.

Vad du kan göra med tama rävar

Rävar jagar och attackerar små djur som kycklingar, kaniner, sköldpaddor (och till och med fiskar om de är tillräckligt nära stranden). Tama rävar kommer att följa dig runt, attackera närliggande fientliga folkmassor och ibland ge dig saker. Rävar har förmågan att hoppa upp till fem kvarter, vilket gör dem till stor hjälp för att navigera förrädiska territorium.

Var hittar du rävar i Minecraft

Rävar i Minecraft visas bara i Taiga-biomer, och de dyker bara upp på natten. Taiga-biomer kan identifieras av de många granträd som växer i dem. Granar är långa med mörkgröna blad och spetsiga spetsar. Taiga-biomer kan vara gröna eller snöiga. Rävar i den snöiga biomen är vita, vilket gör dem svårare att upptäcka.

En Taiga-biom i Minecraft

Om du inte hittar en räv, använd / kalla på räv konsolkommando för att leka en direkt.

Hur man odlar tämja rävar

Om du matar Sweet Berries till två tama rävar kan de göra en liten rävunga. Rävar du föder är tama från början, så du kan ha en hel rävfamilj för att skydda dig. Fortsätt mata din babyräv Sweet Berries så att den växer till en vuxen.

En Fox-familj i Minecraft

Bygg ett staket för att hålla dina rävar på ett ställe när du inte behöver dem vid din sida.