Saltar al contenido

Vad menar Snapchat-emojis?

26 de junio de 2021
emoji badges on blue background 884378360 5a143b71bfbf4c91b99b2e3a051c6ac8

Snapchat-användare som skickar och tar emot flera snaps med vänner kommer att märka att små emoji-ikoner visas bredvid sina vänners namn i chattfliken. Här är en nedgång av Snapchat-emoji-betydelser från de mest populära emojis till de mindre uppenbara. Informationen i den här artikeln gäller Snapchat-appen för iOS och Android.

Vad är Snapchat Friend Emojis?

Snapchat-appen spårar dina meddelandevaner med dina vänner och tilldelar Friend-emojis för att representera den aktuella statusen för din interaktionsnivå med andra användare. När du fortsätter att skicka och ta emot meddelanden kommer emojis att förändras över tiden. På samma sätt, om du slutar skicka meddelanden till någon ett tag, kan emoji försvinna helt. Dina vän-emojis är inte offentliga; de är bara synliga för dig. Emojis kommer att se olika ut beroende på vilken plattform du använder (iOS eller Android).

Snapchat-vän Emoji-betydelser

Följande vän-emojis kan visas bredvid en väns namn i Snapchat. Snapchat lägger kontinuerligt till och tar bort vänemoji; listan inkluderar tidigare och nuvarande.

Yellow Heart (Besties) 💛

Ni är båda bästa vänner. Du skickar flest snaps till denna vän och de skickar flest snaps till dig.

Rött hjärta (BFF) ❤️

Ett gult hjärta blir ett rött hjärta när du förblir varandras BFF under en period av två veckor.

Two Pink Hearts (Super BFF) 💕

Om du ser de två rosa hjärtan bredvid en väns användarnamn betyder det att denna vän har varit din bästa vän på Snapchat, eller din «Super BFF», två månader i rad. Det betyder också att du har varit den väns bästa vän av alla deras vänner också i två månader. Det finns ett fel som gör att de rosa hjärtan emoji ibland ersätts med ett gult hjärta.

Grimaserande ansikte 😬

En smiley som bär tänderna som om han grimrar bredvid en väns namn betyder att din bästa vän också är deras bästa vän. Med andra ord delar du en bästa vän.

Smirking Face 😏

När du ser en emoji med ett flinande ansikte bredvid en väns namn betyder det att du är den väns bästa vän, men de är inte din bästa vän (du har en annan bästa vän).

Leende ansikte 😊

En emoji med leende ögon och rosiga kinder bredvid en väns namn betyder att de är en av dina bästa vänner, men inte din främsta.

Solglasögon Face 😎

Om du ser ett solglasögonbärande smiley bredvid ett användarnamn betyder det att en av dina bästa vänner också är en av deras bästa vänner.

Mousserande ✨

Om du snappar med flera vänner som en grupp ser du gnistrande emoji visas, vilket kan hjälpa dig att identifiera alla vänner du inkluderar i gruppchattar.

Baby 👶

En babyemoji visas omedelbart efter att du har lagt till någon som en vän på Snapchat.

Eld 🔥

Om du är superaktiv på Snapchat kan du se en eldig flamemoji visas bredvid någons namn, vilket betyder att du är på en «snapstreak». Du har knäppt fram och tillbaka med dem mycket de senaste dagarna, och ju längre du håller fast vid det, desto högre blir snapstreak-numret bredvid Fire-emojin.

Timglas ⌛

Om du ser ett timglas som är nästan för sent, betyder det att ditt ögonblicks slut kommer snart. Börja knäppa nu för att spara det och fortsätta.

100💯

Du ser 100 bredvid Fire-emoji när du snurrar fram och tillbaka i 100 dagar i rad.

Födelsedagstårta 🎂

När du ser en tårta bredvid en väns namn betyder det att det är deras födelsedag idag. Skicka dem ett ögonblick för att önska dem en lycklig födelsedag.

Guldstjärna 🌟

En annan användare har spelat om den här väns snaps under det senaste dygnet. Det finns flera emoji-översättare på webben som kan avkoda betydelsen av alla emoji.

Hur man anpassar vän Emojis

Du kan faktiskt ändra emojis för alla interaktioner som anges ovan så att du ser exakta emojis du vill se bredvid dina vänners namn. Till exempel, om du vill att din bästa vän i två månader ska vara poop emoji istället för de två rosa hjärtan:

  1. Starta Snapchat och tryck på din Profil ikonen högst upp i appen.

  2. Tryck på redskap högst upp till höger i din profil för att komma åt dina inställningar.

  3. Tryck på på iOS-versionen Hantera under Ytterligare tjänster. Tryck på på Android-versionen av Snapchat Anpassa emojis under Funktioneroch hoppa sedan till steg 5.

  4. Knacka Vän Emojis för att se en lista över alla emojis med motsvarande betydelse.

  5. Knacka Super BFF.

  6. Tryck på bajs emoji. Varje gång du har en Super BFF kommer högen med poo emoji nu att visas bredvid den väns namn i chattfliken

    Friend Emojis, Super BFF och Pile of Poo emoji i Snapchat

Snapchats förskjutning från bästa vänner till vän Emojis

Äldre versioner av Snapchat innehöll funktionen för bästa vänner, som listade 3-7 av de vänner du knäppte mest med högst upp på din vänlista. I själva verket kan du trycka på någons användarnamn för att avslöja vem deras bästa vänner var. På grund av sekretessproblem från Snapchat-användare togs bästa vänner-funktionen bort i januari 2015 under en uppdatering.