Saltar al contenido

Hur man uppdaterar Internet Explorer

25 de junio de 2021
how to update internet explorer 2617983 3240f4ec53874d65848d0b95cf076279

Det finns många anledningar att uppdatera Internet Explorer. Uppdatera Internet Explorer när Microsoft släpper en ny version av sin webbläsare eller om det finns ett problem med Internet Explorer och andra felsökningssteg inte har fungerat. I många fall som detta kan du uppdatera IE och problemet kan försvinna. Byt Microsoft-webbläsare? Så här uppdaterar du Edge-webbläsaren. Informationen i den här artikeln gäller Windows 10, 8, 7, Vista och XP. Du behöver inte avinstallera den aktuella versionen av IE för att uppdatera Internet Explorer till den senaste versionen. Den uppdaterade versionen ersätter den föråldrade.

Hur man laddar ner och uppdaterar Internet Explorer

För att uppdatera Internet Explorer, ladda ner och installera det från Microsoft. Uppdatera endast Internet Explorer från Microsoft. Flera legitima webbplatser erbjuder Internet Explorer-nedladdningar men många inte så legitima webbplatser gör det också. Inkrementella uppdateringar av Internet Explorer, som de du kan se på Patch Tuesday som korrigerar små buggar eller åtgärdar säkerhetsproblem, tas alltid bäst emot via Windows Update.

  1. Gå till Microsofts nedladdningssida för Internet Explorer.

  2. Hitta ditt språk från listan på deras webbplats (till exempel engelska).

  3. Välj sedan antingen 32-bitars eller 64-bitarslänken för att få den versionen till din dator. Om du inte är säker på vilken nedladdningslänk du ska välja, ta reda på vilken version av Windows som är installerad på din dator.

    Nedladdningarna i dessa länkar är för de fullständiga offlineversionerna av IE11. Alla installationsfiler ingår i nedladdningen. Microsoft erbjuder en onlineversion men ladda ner offlineversionen om det finns ett problem med den aktuella IE-installationen eller för att lägga filen på en flash-enhet eller annat media.

  4. När installationsfilerna är nedladdade uppdateras (eller uppgraderas) Internet Explorer automatiskt och behåller dina favoriter, kakor, formulärhistorik och sparade lösenord intakta.

    Person som uppdaterar Internet Explorer på en bärbar dator

Vad är den senaste versionen av Internet Explorer?

Den senaste versionen av Internet Explorer är IE11. Ta reda på vilken version av Internet Explorer du har om du inte är säker på om Internet Explorer är uppdaterad. I de flesta fall installeras den senaste versionen av Internet Explorer automatiskt någon gång efter lanseringen via Windows Update. Om uppdateringen inte är automatisk, leta efter och installera Windows-uppdateringen manuellt.

Microsoft Edge-webbläsare

Internet Explorer har ersatts av en webbläsare som heter Edge (tidigare spartansk). Den är tillgänglig som standard i Windows 10 och som en nedladdning från Microsoft för macOS och andra versioner av Windows.

Microsoft Edge nedladdningssida

Det enklaste sättet att uppdatera Edge i Windows 10 är via Windows Update. Om du inte använder Windows 10, leta efter en uppdatering från Om Microsoft Edge sidan i inställningarna, eller ladda ner Edge manuellt från Microsoft för att få den senaste versionen.

IE-support i Windows 10, 8, 7, Vista och XP

IE11 ingår i Windows 10 och Windows 8.1, så du behöver inte ladda ner det från Microsoft. Du kan också installera IE11 i Windows 7 genom att ladda ner och installera den enligt anvisningarna ovan. Om du använder Windows 8 är IE10 den senaste versionen av IE som du kan använda. IE11 ingår i den kostnadsfria Windows 8.1-uppdateringen. Om du vill ha IE11 uppdaterar du till Windows 8.1. Den senaste versionen av Internet Explorer för Windows Vista är IE9, tillgänglig för nedladdning. För Windows XP maximerar Internet Explorer på IE8, tillgängligt från nedladdningssidan för IE8. Om du laddar ner Internet Explorer på en version av Windows som webbläsaren inte är kompatibel med (till exempel installation av IE8 i Windows 8.1), tas du till en annan sida men du kan klicka igenom stegen för att ladda ner den.