Saltar al contenido

Hur man uppdaterar Snapchat

25 de junio de 2021
snapchat 57115a245f9b588cc2ee9275

Vad du ska veta

 • iOS-enheter: Tryck på App Store > profilikon och knacka Uppdatering bredvid Snapchat.
 • Android-enheter: Gå till Play Butik och välj Meny > Mina appar och spel. Från Uppdateringar fliken, hitta Snapchat och tryck på Uppdatering.
 • Eller lita på Snapchats automatiska appuppdatering för att få de senaste funktionerna.

Den här artikeln förklarar hur du uppdaterar Snapchat på en iOS- eller Android-enhet och hur du håller dig uppdaterad om nya funktioner för appen.

Uppdatera iOS-appen via App Store

Snapchat-uppdateringar är tillgängliga via Apple App Store för iPhones och iPads och via Play Store för Android-enheter. Så här uppdaterar du iOS-appen:

 1. Öppna App Store app på din telefon eller surfplatta genom att trycka på appen. Se till att du är ansluten till internet.

 2. Använd Uppdateringar på fliken längst ner för att hitta knappen för att uppdatera Snapchat. Om du inte ser fliken Uppdateringar, tryck på din profilikon.

 3. Knacka UPPDATERING bredvid snapchat för att uppdatera appen.

 4. De Uppdatering etiketten förvandlas till en animerad framstegscirkel. Efter några sekunder upp till några minuter (beroende på din anslutning) kan du öppna den nya versionen av appen för att börja använda den.

Uppdaterar Android-appen via Google Play

Stegen för uppdatering av Snapchat är lite annorlunda på Android, men lika enkla.

 1. Starta Play Butik app genom att knacka på den.

 2. Tryck på meny på den övre vänstra sidan av appen.

 3. Välja Mina appar och spel från listan.

 4. Från UPPDATERINGAR fliken högst upp, hitta snapchat i listan över uppdateringar.

 5. Om en Snapchat-uppdatering är tillgänglig, tryck på UPPDATERING att få det.

  Tre Snapchat för Android-skärmar som visar Mina appar och spel, Snapchat-uppdatering i listan och Uppdateringsknapp

Det är allt som verkligen finns – det är inte annorlunda än att uppdatera någon annan app som du har installerat på din enhet. Snapchat släpper alltid nya funktioner relaterade till chatt, emoji, filter, linser, berättelser och mer som du inte vill missa. Du kan till och med Snapchat med musik som spelas från din telefon.

Bli meddelad om de senaste Snapchat-uppdateringarna

Förutom att regelbundet söka efter uppdateringar i App Store eller Play Store kan det vara lite knepigt att veta exakt när en ny Snapchat-version blir tillgänglig. Eftersom det finns massor av bloggar där ute som täcker tekniska och nyhetsberättelser, inklusive viktiga appuppdateringar, så snart de blir relevanta, kan uppmärksamhet på dessa berättelser hjälpa dig att ta reda på när en ny Snapchat-uppdatering är tillgänglig och vilka nya ändringar du kan förvänta dig av det.

Ställ in en Google Alert för Snapchat

Ett av de bästa sätten att ta emot nyheter om Snapchat-uppdateringar nästan så snart de rapporteras och plockas upp av Google är att skapa en varning med Google Alerts. Du kan använda «snapchat-uppdatering» som term för din varning.

Skapa en Google Alert för Snapchat.

Klicka på för att få ett meddelande så snart nyheter om en Snapchat-uppdatering träffar Visa alternativ i din app för att visa en rullgardinsmeny där du kan ställa in Hur ofta alternativ till Som-det-händer. Skapa varningen så får du ett meddelande via e-post så snart Google hämtar något relaterat till en Snapchat-uppdatering.

Använd IFTTT-påminnelser för att få Snapchat-uppdateringar

Om du har en Android-enhet kan du till och med ta detta ett steg längre genom att använda IFTTT för att skicka ett textmeddelande när du får ett nytt e-postmeddelande från Google Alerts. Du kan skapa ett recept som skickar ett e-postmeddelande om du hittar en Snapchat-uppdatering i App Store (för iPhone och iPad). Detta är det bästa sättet att söka efter uppdateringar med IFTTT. Play Store och Google Alerts stöds inte triggers, men chansen är att en uppdatering i App Store innebär att det också finns en uppdatering i Play Store. I det här fallet kan du ställa in ämnet som «snapchat-uppdatering» eller «google-varningar.» Även om e-postmeddelanden du får via Google Alerts kan vara för berättelser från tidigare Snapchat-uppdateringar, eller möjligen till och med framtida appuppdateringsförutsägelser, är det fortfarande ett bra sätt att hålla dig uppdaterad.

Kontrollera dina inställningar för att aktivera nya funktioner

Om du upptäcker att alla dina vänner skickar snaps med nya coola funktioner som du inte verkar ha och du redan har uppdaterat din app till den senaste versionen, kanske du vill gå in i dina inställningar för att kontrollera och se om något behöver aktiveras först. För att komma åt dina inställningar, tryck på din profilikon längst upp till vänster på Snapchat. Välj kugghjulsikonen längst upp till höger och tryck sedan på Hantera under YTTERLIGARE TJÄNSTER märka.

Tre Snapchat för Android-skärmar som visar Gear-ikonen, knappen Hantera och sidan Extra tjänster

Du kommer att kunna konfigurera dina inställningar för filter, resor, vänemoji och behörigheter. Vill du testa nya Snapchat-funktioner innan de officiellt släpps? Gå med i Snapchat Beta.