Saltar al contenido

Hur man vet om någon har blockerat dig på Snapchat

25 de junio de 2021
how to tell if you are blocked on snapchat 4169359 3d0a29c95051415a9879e50c41e4c567

Vad du ska veta

 • Om du nyligen chattade borde de visas i dina konversationer. Om inte, är du förmodligen blockerad.
 • Du hittar inget spår av personen som blockerade dig på Snapchat när du söker efter användarnamn eller fullständigt namn.
 • Sök efter användaren från ett annat konto, på en annan enhet. Om de visas i sökningen har du blockerats.

Om du misstänker att du har blockerats på Snapchat måste du göra följande utredningsarbete för att bekräfta det.

Sätt att ta reda på om du är blockerad på Snapchat

Här är de viktigaste åtgärderna du bör vidta för att avgöra om någon har blockerat dig på Snapchat.

 1. Kontrollera dina senaste konversationer. Den första stora ledtråden som kan berätta om en användare har blockerat dig är att titta på om de dyker upp i din chatthistorik. Det här steget är bara användbart om du har chattat med användaren som kan ha blockerat dig innan du rensar dina konversationer. Öppna Snapchat-appen och navigera till konversationsfliken genom att trycka på pratbubblan längst ned på skärmen till vänster om kameraknappen. Om användaren som du misstänker blockerat du inte visas i din Chatt trots att de nyligen har pratat med dem, det är en stor ledtråd. Men du måste fortfarande gå vidare till nästa steg för att bekräfta blockeringen.

  Alternativt kanske du inte har haft ett nyligen samtal med användaren i fråga eller glömt att du rensade din historik. Om så är fallet, gå vidare till nästa steg.

 2. Sök i deras användarnamn eller fullständiga namn. Om en användare har blockerat dig dyker de inte upp när du söker efter dem i Snapchat. Om de har tagit bort dig från deras vänlista borde du dock kunna hitta dem genom att söka efter dem. Det är viktigt att förstå skillnaden mellan att blockeras och att tas bort på Snapchat. Om en användare blockerade dig, skulle du inte hitta några spår av deras konto, och du kommer inte att kunna kontakta dem på något sätt från ditt blockerade konto. Om en användare raderade dig från sin vänlista skulle du fortfarande hitta dem i din vänlista och du kan fortsätta att skicka dem snaps. Beroende på deras integritetsinställningar kan de dock inte ta emot dem om de bara tillåter sina vänner att kontakta dem. Tryck på på för att söka efter den användare som du misstänker blockerat dig Sök funktion högst upp på skärmen på konversationsfliken eller snap-fliken, markerad med en förstoringsglasikon. Börja skriva användarnamnet eller det fullständiga namnet på den användare du vill slå upp.

  Sökfält i Snapchat för iOS

  Du får mer exakta resultat om du känner till användarens användarnamn. Det kan finnas flera andra användare med liknande fullständiga namn, men användarnamn är alla unika. På samma sätt kan fullständiga namn ändras när som helst, medan användarnamnen är permanenta. Om användaren dyker upp i sökresultaten visas de under Mina vänner etikett i att du fortfarande är i deras vänlista eller under Lägga till vänner etikett om de raderade dig från sin vänlista. Om användaren du letar efter inte dyker upp trots att de söker efter sitt exakta användarnamn, antingen blockerade de dig eller raderade sitt Snapchat-konto.

 3. Sök i deras användarnamn eller fullständiga namn från ett annat konto. Att inte hitta den användare du sökte efter i det sista steget ökar sannolikheten för att de blockerade dig; detta räcker dock fortfarande inte för att bekräfta det. Du kan eventuellt bekräfta att deras konto fortfarande finns genom att söka efter användaren från ett annat konto. Du har två alternativ:

  • Be en vän att söka efter användaren från sitt konto.
  • Logga ut från ditt konto och skapa ett helt nytt konto för att söka efter den användaren.

  Det första alternativet är det enklaste eftersom det betyder att du inte behöver göra allt extra arbete med att registrera dig för ett nytt konto. Välj en vän, släkting, kollega eller annan bekant som är på Snapchat och inte är vän med användaren som du tror kan ha blockerat dig. Be dem söka efter användaren efter deras användarnamn (om du vet det) eller deras fullständiga namn. Om du istället bestämmer dig för att skapa ett nytt konto måste du logga ut från ditt befintliga Snapchat-konto eller ladda ner appen till en annan mobil enhet om du har tillgång till ett. Tryck på Bli Medlem knappen för att skapa ditt konto.

  Registreringsknapp på Snapchat för iOS

  Snapchat kommer att be dig att ange ditt fullständiga namn, födelsedatum, användarnamn, lösenord och telefonnummer (eller e-postadress). Fortsätt nu och antingen instruera din vän eller använd ditt nya konto för att upprepa steg två ovan. Om du eller din vän råkar lyckas hitta det användarkonto du letade efter, är det tillräckligt för att bekräfta att de verkligen har blockerat dig.

Om inget av dessa steg fungerade raderade din vän sannolikt sitt konto.