Saltar al contenido

Hur man visar HTML-källa i Safari

21 de junio de 2021
ScreenShot2018 01 13at9.43.10AM 5a5a3756d92b09003679607e

Vad du ska veta

  • Välj från Safari-menyn Utveckla > Visa sidkälla.
  • Eller högerklicka på sidan och Visa sidkälla från rullgardinsmenyn.
  • Tangentbordsgenväg: Alternativ + Kommando + U.

Den här artikeln visar hur du visar HTML-källkod i Safari.

Visa källkod i Safari

Det är enkelt att visa källkod i Safari:

  1. Öppna Safari.

  2. Navigera till den webbsida du vill undersöka.

  3. Välj Utveckla menyn i den övre menyraden. Välj Visa sidkälla alternativ för att öppna ett textfönster med HTML-källan på sidan. Alternativt kan du trycka på Alternativ + Kommando + U på tangentbordet.

  4. Om menyn Utveckla inte är synlig, gå in på Inställningar i Avancerad avsnittet och välj Visa utvecklingsmenyn i menyraden.

På de flesta webbsidor kan du också visa källan genom att högerklicka på sidan (inte på en bild) och välja Visa sidkälla. Du måste aktivera Utveckla menyn i Inställningar för att alternativet ska visas. Safari har också en kortkommando för visning av HTML-källan: Håll ned kommando och alternativ och tryck U (Cmd+Välja+U.)

Fördelar med att visa källkod

Att visa källan för att se hur en webbdesigner uppnått en layout hjälper dig att lära dig och förbättra ditt arbete. Genom åren har många webbdesigners och utvecklare lärt sig en hel del HTML genom att bara se källan till webbsidor de ser. Det är ett utmärkt sätt för nybörjare att lära sig HTML och för erfarna webbproffs att se hur andra använde nya tekniker. Kom ihåg att källfiler kan vara mycket komplicerade. Tillsammans med HTML-markeringen för en sida kommer det förmodligen att finnas betydande CSS- och skriptfiler som används för att skapa webbplatsens utseende och funktionalitet, så bli inte frustrerad om du inte kan ta reda på vad som händer omedelbart. Att visa HTML-källan är bara det första steget. Därefter kan du använda verktyg som Chris Pedericks webbutvecklare för att titta på CSS och skript samt inspektera specifika delar av HTML.

Är visning av källkod lagligt?

Medan du kopierar en webbplats kod i grossistledet och skickar den som din egen på en webbplats är det verkligen inte acceptabelt, men det är faktiskt hur många människor som gör framsteg inom denna bransch att använda den koden som en springbräda för att lära av. Du skulle vara svårt att hitta en fungerande webbproffs idag som inte har upptäckt något genom att titta på webbplatsens källa! Webbproffs lär sig av varandra och förbättrar ofta det arbete de ser och inspireras av, så tveka inte att se webbplatsens källkod och använda den som ett inlärningsverktyg.