Saltar al contenido

Hur man visar källkoden för en webbsida

11 de julio de 2021
GettyImages 465458409 59c6ba7422fa3a00112ce793

Även om webbläsare tolkar Hypertext Markup Language-filer och Cascading Style Sheets som får webben att se ut som den gör, tvingar en snabbtangent eller URL-tweak webbläsare att inte visa den renderade webbsidan utan källkoden för den sidan i en ny flik eller ett nytt fönster . Även om de flesta sällan behöver undersöka källkoden, använder utvecklare detta perspektiv för att felsöka layoutinkonsekvenser eller för att fixa buggar på en webbplats.

Hur man visar källan i en stationär webbläsare

För alla större skrivbordswebbläsare – Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera, Vivaldi – tryck Ctrl + U för att öppna en ny flik som visar den råa HTML-filen för den sida du befinner dig på. Tryck på på en Mac Cmd + Alternativ + U eller Cmd + U i Firefox.

webbplatsens källkod

Alternativt stöder alla stationära webbläsare en URL-specifik tweak. Förbered texten visa källa: till URL: en för att öppna sidan i källläge. Skriv till exempel visningskälla: https: //www.livetstrad.com för att visa källkoden bakom livetstrad huvudsida. Föredrar du en mus eller behöver du justera HTML i farten? Alla de viktigaste webbläsarna stöder a Visa källa kommandon någonstans inom dess menystruktur, och de stöder också ett utvecklarläge (namngav olika saker och lanserade olika sätt) som tillåter realtidsjustering av hur en sida körs baserat på ändringar du gör i utvecklargränssnittet.

Hur man visar källan i en standardwebbläsare

Lager Android-webbläsaren tillåter visa källa: URL-justering. På iOS stöder dock inte Safari-appen den här funktionen. På Apples plattform måste du starta en annan webbläsare eller en källkodsapp från App Store. Enskilda mobilwebbläsare som du installerade från din plattforms appbutik beter sig annorlunda. Se webbläsarens dokumentation för specifika procedurer.