Saltar al contenido

Hur man visar menyraden i Internet Explorer

12 de julio de 2021
Internet Explorer 56a6c3ec3df78cf7728fee70

Webbläsaren Microsoft Internet Explorer 11 gömmer det översta menyraden som standard. Menyfältet innehåller webbläsarens primära menyer: Arkiv, Redigera, Visa, Favoriter, Verktyg och Hjälp. Att dölja menyraden gör inte dess funktioner otillgängliga. Istället expanderar det området som webbläsaren kan använda för att visa innehåll på webbsidan. Du kan enkelt komma åt menyraden och alla dess funktioner när som helst. Alternativt kan du välja att visa den permanent om du föredrar att arbeta med den synlig. I Windows 10 är standardwebbläsaren Microsoft Edge snarare än Internet Explorer. Menyfältet saknas helt i Edge-webbläsaren, så det kan inte visas.

Hur man visar menyfältet i Internet Explorer

Du kan visa menyraden antingen tillfälligt eller ställa in att den ska visas såvida du inte uttryckligen döljer den.

  • För att tillfälligt visa menyraden: Se till att Explorer är det aktiva programmet (genom att klicka någonstans i fönstret) och tryck sedan på Alt nyckel. Vid denna punkt visas val av objekt i menyraden tills du klickar någon annanstans på sidan; sedan blir det gömt igen.
  • För att ställa in menyraden så att den förblir synlig: Högerklicka på titelraden ovanför URL-adressfältet i webbläsaren och välj Menyfältet kryssruta. Menyraden visas om du inte rensar Menyfältet kryssrutan igen för att dölja den.

Alternativt kan du trycka på Alt (för att visa menyraden) och välj Se meny. Välja Verktygsfält och då Menyfältet.

Helskärmsläges effekt på menyradens synlighet

När Internet Explorer är i helskärmsläge visas inte menyraden oavsett dina inställningar. För att gå till helskärmsläge, tryck på kortkommandot F11. Tryck på för att stänga av den F11 om igen. När helskärmsläget inaktiveras visas menyraden igen om du har konfigurerat att den ska förbli synlig.

Ställ in synligheten för andra dolda verktygsfält

Internet Explorer erbjuder ett brett utbud av andra verktygsfält än menyraden, inklusive favoritfältet och statusfältet. Aktivera synlighet för alla inkluderade verktygsfält med samma metoder som diskuteras här för menyraden.