Saltar al contenido

Hur stoppar jag Apple Music från att spela automatiskt

27 de junio de 2021
how to stop apple music from automatically playing 74d34b3d0124472da0a1d41dbcdda354

Vad du ska veta

 • För att inaktivera autoplay i Apple Music på iPhone, öppna den aktuella låten och tryck på Autospela tills den är avmarkerad.
 • Upprepa dessa steg och markera Autospela ikonen för att aktivera eller aktivera kontinuerlig uppspelning i Apple Music.
 • Att stänga av din iPhones Bluetooth och stänga appar ordentligt kan också hindra Apple Music från att spela automatiskt.

Den här artikeln visar hur du hindrar Apple Music från att automatiskt spela på iPhone efter att en låt eller ett album har slutförts. Det täcker också flera beprövade tips för att förhindra att iOS-appen startar av sig själv när den ansluts till en annan enhet, till exempel ett bilsystem, AirPods, hörlurar eller en Bluetooth-högtalare.

Så här stoppar du Apple Music från att automatiskt spelas på iPhone

Som standard kommer iOS Music-appen kontinuerligt att spela låtar från Apple Music-biblioteket tills det inte sägs något annat. Det kan vara frustrerande när du vill lyssna på en låt eller ett album och sedan gå om dagen. Så här stoppar du Apple Music från att spela spår automatiskt.

 1. Öppna appen Musik på din iPhone, iPad eller iPod touch. IOS Music-appen är en helt separat app från iTunes Store-appen.

 2. Tryck på minispelaren längst ner på skärmen som visar den aktuella låten som spelas. Om inget spelar, börja spela en. Det spelar ingen roll vilken låt du spelar, eftersom den här ändringen vi ska göra i Apple Musics inställningar för Autoplay kommer att gälla i appen för alla spår.

 3. Tryck på Strax ikonen i det nedre högra hörnet på skärmen. Det är den som ser ut som tre prickar och linjer staplade ovanpå varandra.

 4. Om Autoplay är aktiverat bör du se en Autoplay-spellista i den nedre halvan av skärmen och en markerad Autoplay-ikon till höger om låten som spelas. Tryck på Autospela ikonen för att inaktivera den.

  De Autospela ikonen är den som ser ut som en oändlighetssymbol.

 5. Om det görs korrekt bör Autoplay-spellistan omedelbart försvinna och Apple Music slutar nu spela musik automatiskt.

 6. Du kan nu återgå till appens främre skärm genom att trycka på Strax ikonen igen och svep sedan nedåt för att minimera spelaren.

  Stänga av inställningar för Autoplay i Apple Music-appen på iPhone.

  Om du någonsin vill aktivera Autoplay i Apple Music, upprepa dessa steg och se till att ikonen är markerad och att Autoplay-spellistan är synlig.

Tips för att stoppa Apple Music från att spela automatiskt

Ibland kan Apple Music tycka starta automatiskt när man ansluter till ett bilsystem, en högtalare eller ett par hörlurar eller hörlurar. Även om det är osannolikt att orsaken är en officiell iPhone- eller Apple Music-funktion, finns det fortfarande flera saker du kanske vill försöka förhindra att detta händer.

 • Sätt dina AirPods i deras fall. AirPods kan upptäcka när du bär dem, men de kan luras genom att gripa dem i handen eller till och med ha dem i en mörk ficka. Att sätta dem i fodralet säkerställer att de inte slås på av sig själva och automatiskt utlöser musikuppspelning.
 • Titta på dina hörlurar. I likhet med Apples AirPods kan ett stort antal hörlurar också styra musik på en iPhone och få det att se ut som om appar automatiskt spelas av sig själva.
 • Inaktivera Bluetooth på din iPhone. Om Apple Music fortsätter spela automatiskt varje gång du stiger in i din bil är det enklaste sättet att stoppa det att stänga av din iPhone eller iPad Bluetooth för att förhindra att en anslutning upprättas. Du kanske också vill stänga av bilens Bluetooth om du inte använder den för något annat.
 • Är det Apple Music eller Spotify? Många smarta bilar och högtalare har inbyggd Spotify-funktionalitet. Spotify kan agera i stället för Apple Music. Om din enhet har en skärm, kontrollera vilken app som spelas.
 • Inaktivera handoff. IPhone: s Handoff-funktion fortsätter mediauppspelning på enheter när de upptäcks automatiskt. Du kan anpassa och till och med inaktivera Handoff genom att öppna Inställningar och gå till Allmän > AirPlay & Handoff.