Saltar al contenido

Kan du installera appar på Apple TV?

1 de agosto de 2021
can you install apps on the apple tv 1999690 d33a6235b7d84f1f9ecb8f45231ad49b

Apple TV är en fantastisk enhet för strömning av TV, filmer och musik – oavsett om det är Apple Music eller en annan streamingplattform – från internet till din TV. Det kommer till och med ett gäng förinstallerade appar som gör det enkelt för dig att börja njuta av enheten direkt.

Men vad händer om du vill lägga till ytterligare funktioner eller funktioner till din Apple TV? Vad händer om en streamingvideotjänst du älskar inte är förinstallerad på Apple TV eller om du vill spela ett spel? Kan du ladda ner Apple TV -appar från App Store som du kan med en iPhone? Svaret: Det beror på vilken modell du har.

Installera appar på fjärde och femte generationens Apple TV: Ja

Apple TV och Apple TV Remote

Om du har fjärde generationens Apple TV, som Apple introducerade i september 2015, eller Apple TV 4K, även kallad femte generationens modell, som debuterade i september 2017, kan du ladda ner Apple TV -appar till den. Dessa versioner av Apple TV är byggda kring tanken att, som Tim Cook sa när han introducerade 4: e generationen. modell, appar är tv: ns framtid. Installera appar på fjärde eller femte generationen Apple TV liknar och är lika enkelt som att installera dem på en iPhone eller iPad. Operativsystemet som körs på Apple TV, kallat tvOS, skiljer sig något från iOS, så stegen för att installera appar på det är också något annorlunda. För en steg-för-steg-handledning, kolla in hur du installerar appar på Apple TV. Precis som på iPhone och iPad kan du också ladda ner appar igen på Apple TV. Gå till App Store app på din Apple TV, välj Köpt menyn och välj sedan Inte på denna Apple TV för en lista över appar som kan laddas ner igen.

Installera appar på första, andra och tredje generationens Apple TV: Nej

Baksidan av andra generationens Apple TV.

Andra generationens Apple TV.

Till skillnad från med de nyare modellerna kan användare inte lägga till sina egna appar till tredje, andra eller första generationen Apple TV -modeller (förutom i ett fall, som vi ser). Det beror på att tredje generationens Apple TV och tidigare modeller inte har en App Store för appar från tredje part. Men det betyder inte att nya appar inte läggs till. Även om användare inte kan lägga till Apple TV på egen hand till dessa Apple TV -modeller, lägger Apple till dem då och då. När Apple TV debuterade hade den mindre än ett dussin kanaler med internetinnehåll. När Apple slutade göra dessa modeller fanns det dussintals. Apple stöder inte längre första, andra eller tredje generationens Apple TV, så nya kanaler läggs inte längre till dessa modeller. För de senaste apparna och de flesta alternativen, uppgradera till en av de nya Apple TV -modellerna. Det var i allmänhet ingen varning när nya kanaler dök upp, och användare kunde inte kontrollera om de var installerade eller inte. När du startade din Apple TV upptäckte du att en ny ikon hade dykt upp på startskärmen och att du nu hade nytt innehåll tillgängligt. Till exempel visades WWE Network Wrestling Streaming -tjänsten helt enkelt på Apple TV -skärmar utan förvarning när den lanserades i februari 2014. Ibland buntade Apple in nya appar med uppdateringar av Apple TV: s programvara, men nya kanaler debuterade ofta när de var klara .

Jailbreaking för att installera Apple TV -appar

Alla är inte nöjda med tanken att Apple kontrollerar vad som finns på deras Apple TV. Dessa människor vänder sig ofta till jailbreaking. Jailbreaking tillåter användare att ändra Apple TV: s operativsystem för att ta bort Apples begränsningar och låta dem göra sina egna ändringar – inklusive installation av programvara. Jailbreaking kan vara en komplex process som kräver viss teknisk förståelse för att åstadkomma. Det kan också orsaka problem med enheten du försöker ändra, ibland till och med lämna den oanvändbar. Så, om du funderar på att jailbreaka din Apple TV, se till att du har rätt kompetens för jobbet (säg inte att du inte varnades!). Om du är fast besluten att jailbreaka din Apple TV inkluderar dina alternativ:

  • Electra
  • iJalbreakPro
  • Pangu
  • Seas0nPass.

När det är klart kan du installera nya verktyg som Plex eller XMBC, som ger dig tillgång till strömmande innehåll som Apple inte gör. Du kommer inte att kunna installera vilken app du vill – du kan bara använda den som är kompatibel med Apple TV – men vissa är bättre än ingen. För att jailbreak en Apple TV måste jailbreaking -gemenskapen ha släppt programvara för den version av tvOS som du kör. Inte alla versioner av tvOS kan jailbroken. En bra tumregel är att ju äldre versionen är, desto mer sannolikt är det att ett jailbreak är tillgängligt.