Saltar al contenido

Lägga till musik i din Movie Maker -video

15 de agosto de 2021
step1 5806b7bd5f9b5805c288af5b

Musik gör ett fotomontage eller någon video utan ljud mycket mer intressant. Med Movie Maker kan du enkelt lägga till låtar från ditt personliga bibliotek till valfri video.

Importera musik från ditt bibliotek

När du väljer en låt att använda, överväg stämningen du vill skapa för din video, och överväg också vem som kommer att se den slutliga produkten. Om videon bara är avsedd för hem- och personlig visning kan du gärna använda vilken musik du vill. Om du vill dela din film offentligt eller tjäna pengar på den på något sätt, använd bara musik som du äger upphovsrätt till. Om du vill importera en låt till Movie Maker väljer du Importera ljud eller musik från Fånga video meny. Härifrån, bläddra igenom dina musikfiler för att hitta den låt du letar efter. Klick Importera för att föra den valda låten till ditt Movie Maker -projekt.

Lägg till musik på tidslinjen

Skärmdump för att lägga till musik på tidslinjen.

När du redigerar en video kan Movie Maker välja mellan Storyboard -vy och Tidslinje -vy. Med Storyboard -vyn ser du bara en stillbild av varje foto eller videoklipp. Tidslinjevyn separerar klippen i tre spår, ett för video, ett för ljud och ett för titlar. När du lägger till musik eller annat ljud till din video, växla från Storyboard -vy till Tidslinje genom att klicka på Visa tidslinje ikon ovanför den redigerade filmen. Detta ändrar redigeringsinställningarna så att du kan lägga till ett ljudspår i din video. Dra låtikonen till ljudspåret och släpp den där du vill att den ska börja spela. Efter att en låt är på tidslinjen är det lätt att flytta runt och ändra utgångspunkten.

Redigera ljudspåret

Skärmdump av redigering av ett musikspår.

Om låten du valde är längre än din video, trimma början eller slutet tills längden är rätt. Placera musen i endera änden av låten och dra markören till den plats där låten ska börja eller sluta spela.

Lägg till en ljudfade in och fade ut

Skärmdump av hur man lägger till fade in.

När du trimmar en låt för att passa en video, hamnar du ofta med en plötslig start och ett stopp som kan vara grovt för öronen. Du kan jämna ut ljudet genom att försiktigt bleka musiken in och ut. Öppna Klämma -menyn högst upp på skärmen och välj Audio. Välj därifrån Tona in och Tona ut för att lägga till dessa effekter i din video.

Finputsning

Skärmdump av hur man avslutar en film.

Nu när din fotomontage är klar och inställd på musik kan du exportera den för att dela med familj och vänner. De Slutför film menyn ger dig alternativ för att spara din film på DVD, kamera, dator eller webben.