Saltar al contenido

Lyssna och spela in musik från Internetradiostationer

1 de julio de 2021
GettyImages 687909898 5bd0d47e46e0fb00519babfb

Om du använder en mediaspelare som iTunes, Windows Media Player eller Winamp, har du förmodligen redan upptäckt att dessa program också kan användas för att lyssna på radiostationer online. Det finns tusentals strömmar som du kan ställa in, precis som traditionella radiostationer som sänder över luftvågorna. Men vad händer om du också vill spela in? De flesta musik idag streamas eller laddas ner. Men om du är gammal nog för att komma ihåg att du kan spela in radio på kassettband, så finns det program som kan göra det också – den enda skillnaden är att de skapar digitala ljudfiler som MP3-filer. Men många gratis internetradiospelare som du kan ladda ner bara strömma ljud. Inte alla kommer att ha en inspelningsfunktion. Så för att spara tid här är en lista över gratis program som gör ett utmärkt jobb med att spela in online-radio som sedan kan spelas upp när som helst.

RadioSure gratis

RadioSure är en högpolerad internetradiospelare som ger dig tillgång till över 17 000 radiostationer. Den fria versionen har en imponerande mängd alternativ som också låter dig spela in och lyssna. Programmet är också tillräckligt smart för att spara varje låt separat och lägga till grundläggande information om musikmärken. Gränssnittet är väl utformat och är också skinnbart – det finns faktiskt några gratis som du kan ladda ner från RadioSures webbplats. För att börja lyssna på en internetradiostation, bläddrar du bara i listan över tillgängliga stationer. För något mer specifikt låter en sökruta dig skriva in en genre eller namnet på en station. Som du kanske förväntar dig erbjuder proversionen förbättringar som att spela in låtar från början (om du inte spelade in direkt), fler samtidiga inspelningar, högupplöst omslag och mer. Sammantaget är RadioSure ett bra solid alternativ om du vill lyssna på internetradio och spela in den också.

Nexus Radio

Nexus Radio Internet Radio Recorder skärmdump

Nexus Radio är främst ett musiksökprogram för att hitta dina favoritlåtar, artister etc. Men det har också en internetradioanläggning. Du kan använda Nexus Radio för att ladda ner musik direkt till din dator via dess musiksökningsfunktion eller spela och spela in direktsändningar från en av de många webbradiostationerna. Det finns över 11 000 stationer i skrivande stund. Andra snygga funktioner inkluderar iPod / iPhone-kompatibilitet, skapande av ringsignaler och en ID3-taggredigerare. Det finns en liten irritation när du installerar Nexus Radio som du bör vara medveten om. Programmet levereras med programvara från tredje part som är installerad som standard om du inte avmarkerar det här alternativet. Med detta sagt erbjuder Nexus Radio en enorm resurs av musik- och webbradiostationer som fortfarande är värt att ladda ner.

Jobee

Jobee Internet Radio Recorder skärmdump

Jobee som är tillgänglig som gratis nedladdning för Windows är ett mångsidigt program. Förutom att det är ett bra verktyg för att lyssna på internetradiostationer kan det också spela in strömmar som MP3 – även om det inte delar upp inspelningen i enskilda låtar. Denna mediaspelare kan också användas för att lyssna på musik som redan är lagrad på din dator. Det är ganska grundläggande så långt som mediaspelare går, men det får jobbet gjort. Det fungerar också som en RSS-läsare också. Programvaran utvecklas inte nu, men det kan ändå vara ett användbart verktyg om du behöver en webbradioinspelare som också kan dra in RSS-nyhetsflöden också.