Saltar al contenido

Minecraft Biomes förklaras: Mushroom Biome!

8 de agosto de 2021
1 MsxU9GO 5655b2e03df78c6ddf22c247

Minecrafts många biomer är ofta förvirrande, och Mushroom Biome är den mest mystiska av dem alla. Låt oss ta en titt på denna freak av virtuell natur och se vad som får det att ticka. Mushroom Biome kallas också «Mushroom Fields».

Var hittar man svampbiomet

Du behöver några robusta havsben för att komma till en svampbiom. Det krävs mycket segling (eller simning om du är Minecrafts Michael Phelps). Svampbiomet finns främst långt ute i havet, inte kopplat till några andra landmassor. Det finns några sällsynta förekomster av svampbiomer som är anslutna till huvudplanen för landspelare som gyter i. Du kan omedelbart se skillnaden mellan en svampbiom och en normal biom genom den distinkta färgen på mycelium (gräset som finns i svampbiomet) .

Varför är svampbiomet unikt?

Minecraft svamp biome skärmdump

Som tidigare nämnts finns det mycelium i svampbiomet och det är det som gör att svampen kan blomstra överallt i området. Generellt avvisar ett block svampar och tillåter dem inte att växa i starkt ljus, medan Mycelium låter dem växa när som helst på dagen eller natten. Enorma svampar växer också på myceliet, vilket gör att biomen sticker ut ännu mer.

Svampbiomet är ett bra ställe att bo på

Minecraft skärmdump av en mooshroom

Av någon anledning är svampbiomer i allmänhet säkra. Medan nästan alla biomer kan ge upphov till fientliga mobbar, gör inte svampen i allmänhet. Den enda mobben som naturligt leker där är Mooshrooms (svampversionen av en ko, om du inte kunde se det) och fladdermöss. Detta gör det till en fredlig livsmiljö för alla spelare att njuta av och inte oroa sig för att välja en kamp. Säkerheten i denna biom sträcker sig också under jorden. Creepers kommer i allmänhet inte att leka, men om det finns en minskaft, fängelsehål eller fäste kommer det fortfarande att skapa en lekare. Sjukdomar kan också fortfarande leka under razzior och blixtnedslag har fortfarande en liten chans att skapa skelettfällor.

Svampbiomens obegränsade livsmedelsförsörjning

Minecraft skärmdump av flera mooshrooms

Om du har resurser tillgängliga för att göra en skål, bör du ha resurser för att göra en svampgryta. Brist på mat är aldrig ett problem i Svampbiomet, eftersom Svampar och Mooshroom borde översvämma området. När en spelare skär en Mooshroom, förvandlas till en vanlig ko. Vid skärning av Mooshroom tappar den fem röda svampar. Mooshrooms innehåller mer än bara svampar. När en Mooshroom dödas har de en chans att tappa rått nötkött, läder eller till och med biff. (Den sista händer bara om de bränns och dödas.) Dessutom är jordbruk möjligt på en svampbiom, även om det inte verkar så vid första anblicken. När du använder en hacka på ett block av mycel, gör hackan ingenting. För att odla i en svampbiom, bryt blocket av mycelium och placera smutsblocket du får i gengäld. Använd hacken igen på smuts och marken bör vara odlingsbar.

Nackdelarna med svampbiomet

Mycket mörk Minecraft skärmdump

Även om det finns stora svampar så långt ögat når i svampbiomet, finns det en tydlig brist på träd. Detta beror på att träd inte naturligt leker i området. Även om det är fullt möjligt att odla träd i en svampbiom från plantor, kan det vara mycket svårt att göra (vilket kan göra överlevnad mycket svårt). När smuts, gräs eller något i den riktningen placeras bredvid Mycelium, överväger Myceliet det smutsrelaterade blocket och förvandlar det till Mycelium. Att göra en förhöjd plattform som inte rör Mycelium borde göra susen. Kom bara ihåg att ta med plantor när du reser till ditt potentiella nya hem.

Förbered dig på Mushroom Biome Search

Även om svampbiomer är svåra att hitta, är de en mycket intressant plats att bo på och uppleva. Försök definitivt hitta din egen lilla fiendefria fristad och njut av dig själv i en värld full av paddor. Kom ihåg att förbereda dig för en lång resa mellan fastlandet, havet och din destination. Var inte rädd för att stanna vid öar längs vägen för att fylla på dina förnödenheter.