Saltar al contenido

Minecraft -djur förklarade: hästar, åsnor och mulor

9 de agosto de 2021
Horses 1 56a61d0d3df78cf7728b6a9e 1385cd191abf4a87bcc021f3319726e0

Det finns många mobbar i Minecraft som är tämbara, till exempel ocelots och vargar. Idag kommer vi att prata om hästar, åsnor och mulor. Resonemanget att vi kommer att tala om alla dessa olika typer av djur är för att vi för att förklara häckningsnaturen måste ta med alla dessa djur i ekvationen.

Var hittar du din betrodda Steed

Hästar och åsnor finns i två olika biomer, savannorna och slätterna. Mullor kan dock inte hittas naturligt och måste uppfödas av spelaren direkt. Om du försöker hitta en «odöda» och en «skeletthäst» naturligt i spelet kommer du också att ha problem. Dessa hästar kan bara förekomma i spelet med hjälp av olika kommandon i spelet. För att leka en odöda eller skeletthäst är kommandona som behövs följande.

  • Att leka en otämjda skeletthäst använda sig av: /summon EntityHorse ~ 0 ~ 1 ~ 0 {Type: 4}
  • Att leka a tämnad skeletthäst använda sig av: /summon EntityHorse ~ 0 ~ 1 ~ 0 {Type: 4, Tame: 1}
  • Att leka en otämd odöda häst använda sig av: /summon EntityHorse ~ 0 ~ 1 ~ 0 {Type: 3}
  • Att leka a tämjade odöda hästar använda sig av: /summon EntityHorse ~ 0 ~ 1 ~ 0 {Type: 3, Tame: 1}

Tämja din häst

MInecraft skärmdump

Minecraft Horse «Interactive Menu».
Hästar, åsnor och mulor är i allmänhet passiva varelser, så var inte rädd när du närmar dig en för första gången! Alla kan tämjas när de är fullvuxna, förutom skelett- och odöda hästar. Om du vill ha en skeletthäst eller en odöd häst måste du göra de tämjda versionerna av kommandona ovan. Att tämja en häst, mula eller åsna kan vara ganska smärtsamt, och ibland kommer det att kännas som om du inte gör det korrekt. Att tämja en häst är så enkelt som att sitta på hästen flera gånger. Hästen kommer att kasta dig några gånger, men snart nog kommer han att tämjas. Efter att hästen tämjts skulle du vilja åka den, eller hur? Tja, du kan inte göra det utan sadel! Hästen, mulen eller åsnan kommer inte att gå i några riktningar som spelaren valt utan sadel. Du kan ge din häst en sadel genom att antingen sitta på hästen och öppna ditt lager och sätta en sadel i «sadelplatsen». Om du vill ge hästen en sadel utan att rida på den, kan du krossa dig och trycka på «använd» -knappen.

Mata dina djur

MInecraft skärmdump

Minecraft «Vad ska du mata din häst».
När du har ett digitalt husdjur kanske du vill mata dem! Att mata ett djurfoder kan hjälpa dig i olika situationer, till exempel att få upp hälsan (om de har tagit skada), få ​​dem att åldras till fullvuxna snabbare eller få dem att föda upp! Om du matar en häst, en mula eller ett åsnasocker kommer de att läka ett halvt hjärta. Sockret kommer också att påskynda hastigheten med vilken det växer till en fullvuxen med 30 sekunder. Vete kommer att läka hästen för 1 hjärta och kommer att påskynda djurets tillväxt med 20 sekunder. Ett äpple läker hästen i ett och ett halvt hjärta och påskyndar tillväxten i en minut. En gyllene morot läker hästen i två hjärtan och påskyndar tillväxten i en minut. Ett gyllene äpple läker hästen i fem hjärtan och påskyndar tillväxten med fyra minuter. Att mata en höbal till en häst kommer att läka hästen med totalt 10 hjärtan och påskynda tillväxten med tre minuter.

Alla hästar är olika

MInecraft skärmdump av hästar på pelare ovanför vattnet

Minecraft «Alla hästar är olika».
När du väljer en häst är det tre saker att tänka på: Hälsa, maximal hastighet och hopphöjd. Varje djur har sin egen unika statistik. Vissa hästar har en maximal hälsa från 15 till 30 hjärtan (det genomsnittliga genomsnittet som vanligtvis är 22,5 hjärtan). Hoppstyrkan hos vissa hästar varierar från 1,5 till 5,5 block. I allmänhet befinner sig hopphöjden vara cirka 3,5 block hög. Maxhastigheten för vissa hästar är allt från 25% snabbare till 337,5% snabbare än spelarens gånghastighet. När du rider en häst kommer du att upptäcka att din upplevelsebar har ersatts av en tom bar. Om du håller knappen du använder för att hoppa kan du ladda ditt hopp. Ju mer du laddar ditt hopp och desto bättre timing när du släpper knappen mot slutet av stapeln, det är mer troligt att du hoppar högre. En stor nackdel med hästar är när de passerar genom vatten som är två kvarter djupt eller mer. Att korsa genom vatten som är för djupt för hästar kommer att sparka dig från djuret och göra det till en utmaning att få tillbaka djuret på land. När du rider din häst ska du styra bort din vall från vatten om det inte är absolut nödvändigt!

Föder upp

avelshästar kan verka knepiga när man försöker få rätt färg. Om du ska mata en tämd häst eller åsna ett gyllene äpple eller en gyllene morot, aktiverar du deras kärleksläge. Beroende på hur du föder upp kommer dina djur att avgöra vilken typ av avkommor du kommer att ha. Uppfödning av två hästar gör att du kan producera ett hästföl. Åtta av nio gånger kommer hästen att ha samma färghår som föräldrarna, men du kan ha tur och ha en med en annan färg! Att odla en åsna och en annan åsna kommer att producera ett åsna föl. Om du vill producera en mula måste du föda upp en häst och en åsna.

Horse Armor förklaras!

MInecraft skärmdump av pansarhästar

Minecraft Horse Armor.
Rustning används på hästar för att ge dem skydd mot mobbningar och attacker från spelare. Precis som rustning för människor finns den i många olika sorter, allt från järn, guld och diamant. Järnpansar ger 5 försvarspunkter, guldpansar ger 7 försvarspoäng och diamantpansar ger 11 försvarspoäng. Dessa olika rustningar kan bara hittas, inte skapas. Dessa rustningar kan hittas i många fängelsehålor runt om i Minecraft, inklusive i övervärlden, under och i slutet.

Sluta rida!

skärmdump av en Minecrafter på en häst

På en Minecraft -häst.
Sluta rida runt och börja hitta, tämja och uppföda dina egna hästar så snart du kan med den nya informationen du har fått! Du kan ha tur och hitta din perfekta steed!